Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şube seçimi yapılacak

Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şube seçimlerine Mavi Liste olarak katılan grup sorumluluk almaya hazır olduklarını açıkladı

23 Ocak 2024 - 12:49

Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Şube Genel Kurulu 27 Ocak'ta gerçekleşecek. 49.Dönem Genel Kurul seçimine Mavi Liste olarak katılan grup bir basın açıklaması yayınlayarak "Başka bir kimya mümkün!" sloganıyla sorumluluk almaya hazır olduğunu açıkladı.

Kimyasalların kaçınılmaz olduğu bir dünyada, kimyasalların zararlarından kaçınmanın mümkün olduğu belirtilen açıklamada, "tereddütte kaldığınızda güvenilir bir kaynaktan bilgi almak istiyorsanız, KMO’nun yanınızda olduğunu bilmelisiniz" denildi. 

Küresel ısınma ve iklim değişikliğinin temel sebebinin insanlığın yürüttüğü endüstriyel faaliyetler olduğu açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Fosil kaynaktan üretme tercihi değişmedikçe kötü gidişata son verme ihtimali de ufukta gözükmüyor. Petrolün damıtılmasıyla elde edilen ürünler günümüzde hem kirlilik hem de küresel ısınmanın suçlusu olarak gözüküyor.

Meseleyi öznesiz bir şekilde ele alınca ‘kimyasallar kötü ya da tehlikelidir’ gibi bir algı oluşuyor. Oysa mesele kimyasalların kötü olması değil, üretim ve kullanımını belirleme erkine sahip olanların yarattığı bir meseledir.  Aynı ya da benzer kimyasallar, yaşadığımız sorunların ortadan kaldırılmasında da kullanılabilir. Bizler kamusal yarar odaklı bakış açımızla kimyasalların kirliğe yol açmayabileceğini, sağlığımızı ve güvenliğimizi tehdit etmeyebileceğini biliyor ve ‘başka bir kimya mümkün’ diyoruz.”

Kimya Mühendisleri Odası İstanbul Genel Kurulu 27 Ocak’ta, Genel Kurul seçimi ise  28 Ocak’ta Kimya Mühendisleri Odası Kadıköy Şube’sinde yapılacak.


ARŞİV