Kanser hastalarına ücretiz tedavi

Avrupa’nın ilk, Türkiye’nin en donanımlı LÖSEV Onkoloji Kenti ve Lösante Hastanesi 10 Mayıs’ta Ankara’da açılacak; hastanede tüm kanser hastalarına ücretsiz tedavi verilecek

30 Nisan 2015 - 12:20
Lösemili Çocuklar Vakfı (LÖSEV), hem çocuk hem de yetişkin bütün lösemi ve kanser hastalarının en iyi tedaviye tamamen parasız ulaşabilmesi için Onkoloji Kenti kuruyor.
Hasta yakınları ve hastaların sokaklarda, hastane bahçelerinde yatmalarını önleyerek insanca yaşam imkânı sunan hasta oteli ve Lösemili Çocuklar Köyü, lösemili ve kanserli çocukların ana – ilk, orta ve lise İngilizce ağırlıklı kolej eğitimlerini sağlayacak olan 900 öğrenci kapasiteli LÖSEV Eğitim kompleksi ile Onkoloji Kenti, bir ilk olacak.
Tamamı tek kişilik, refakatlı, hijyenik odalar, ameliyathaneler, acil ve yoğun bakım servisleri, olağanüstü donanımlı kemik iliği nakil servisi ve kök hücre /kanser araştırma laboratuvarları, radyoloji ve radyoterapi üniteleri, hastalar ve yakınları için show ve tiyatro salonları, yüzme havuzu ve fizik tedavi, spa imkanları özellikle çocuklar için çok yönlü uğraş, eğlence salonları, hobi evleri ile 250 hasta kapasiteli bir hastane hayata geçiriliyor. Bu hastanede kanser ve lösemi ile ilgili tüm branşlarda konularında uzman bilim insanları yer alacak.

TÜM ÜLKEDEN HASTA KABULÜ
10 Mayıs’ta Ankara’da açılacak LÖSEV Onkoloji Kenti’ne tüm ülkeden lösemi ve kanser hastaları kabul edilecek. Çocuk ve yetişkin bütün lösemi ve kanser hastaları için pijamasından 6 öğün yemeğine, her gün değişen çarşafından trombosit vericisine kadar her şey dahil tamamen parasız verilecek olan bu hizmetlerle yüzde 100 tedavi başarısı hedefleniyor.

BİR TUĞLA DA SİZ KOYUN
Bağışlarla yaşayan LÖSEV’in duyarlı kamuoyuna çağrısı var: “Milyonlarca insanımızın tuğla bağışları ile inşaatı tamamlanan hastanemiz için çok yakında hiç kimse kansere karşı yalnız olmayacak. Şimdi sıra binlerce insanın hayatını kurtaracak tıbbi cihaz ve donanımları tamamlayıp hastanemizi yaşatmakta… Sizlerin, duyarlı şirketlerin ve işadamlarının desteğine, daha çok ve daha büyük tuğlalara ihtiyacımız var.”
 
 

ARŞİV