İşitme engellilere ücretsiz test

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Sosyal Yaşam Evi'nde “3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü” dolayısıyla üyelere ücretsiz işitme testi yapıldı

09 Mart 2023 - 12:05

Kadıköy Belediyesi 19 Mayıs Sosyal Yaşam Evi ile Si-Ser İşitme Cihazları “3 Mart Dünya Kulak ve İşitme Günü” vesilesiyle işbirliği yaparak  Sosyal Yaşam Evi üyelerine ücretsiz işitme testi yaptı.

Merkezde 2 ve 3 Mart tarihlerinde yapılan işitme testinde ayrıca işitme cihazı kullanan kişilerle kullandıkları cihazlarla ilgili bilgi paylaşıldı; yeni işitme cihazları hakkında bilgi verildi. 

“Yeni teknoloji ile insanların sağlığına dokunmayı amaçlıyoruz” diyen Si-Ser İşitme Cihazları Bölge Temsilcisi Bora Mert, “Bu amaç doğrultusunda da Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi üyelerini doğru bilgilendirmek için işitme testlerini yaptık. Tarama testi yapıyoruz. İşitme cihazlarındaki yeni teknolojiler hakkında da bilgi veriyoruz.” dedi. 

19 Mayıs Sosyal Yaşam Evi üyesi Müjgan İlkbağ, “Ağır bir grip geçirdim. Ondan sonra bir işitme kaybı oldu. Tedavi gördüm. Kontrol amaçlı geldim. Mükemmel bir hizmet. Bu hizmetten dolayı belediyemize teşekkür ediyorum.” derken Neslihan Mercan da şunları söyledi: “Kulağımda bir çınlama vardı. İşitme testi yaptırmak istiyordum. Bu hizmet çok iyi bir fırsat oldu. O yüzden belediyemize çok teşekkür ediyorum.”

 


ARŞİV