Hayat Sosyal Yaşam Evi’nde güzel

Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi yeni sezonda kişisel gelişim programlarıyla 65 yaş üstü Kadıköylülere boş vakitlerini bol mutlu, bol eğlenceli, dolu dolu geçirecekleri imkânlar sunuyor

15 Mart 2017 - 16:42

‘Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi’, 65 yaş ve üstündeki nüfusun boş vakitlerini değerlendirebileceği bir birim olarak Kadıköy Belediyesi tarafından 2013’te açıldı. Aktif çalışma hayatını bırakan, birçoğu emekli 65 yaş üstündeki Kadıköylülerin yaşıtlarıyla bir araya gelerek yeni sosyalleşme ortamları oluşturmalarını, hoşça vakit geçirmelerini ve üretkenliklerinin devamını sağlamak için açılan merkez, üyelik sistemiyle çalışıyor. Birimde tüm hizmetler ücretsiz. Açıldığı günden bu yana büyük ilgi gören Sosyal Yaşam Evi’nde üye sayısı 1030 kişiye ulaştı.

TAKI TASARIM, SERAMİK VE DAHASI

Kadıköy Belediyesi’nin sevilen ve ilgi gören projelerinden Sosyal Yaşam Evi her geçen yıl programını geliştiriyor. Bu dönem üyelere yönelik Türk Sanat Müziği’nden bilgisayar, takı tasarımı ve seramiğe; resimden İngilizce’ye, danstan pilatese pek çok alanda kişisel gelişim kursları düzenleniyor. Belirli zamanlarda üyeler için yemek, tiyatro, konser, kültürel seyahat, piknik gibi etkinlikler de unutulmuyor.  Merkezde üyelerin tavla, satranç gibi oyunlar oynayabilecekleri, televizyon izleyebilecekleri, kitap okuyabilecekleri aktivite odaları da bulunuyor. Aynı zamanda, üyelerin sosyal rehabilitasyonlarına yönelik olarak bahçe işleriyle uğraşabilecekleri, kendi ürünlerini doğal bir ortamda yetiştirebilecekleri bir de hobi bahçesi var.

BUGÜN GÜNLERDEN DANS

Kişisel gelişim kurslarının en fazla ilgi görenlerinden bir tanesi de dans. Pazartesi ve perşembe günleri Sosyal Yaşam Evi’nde dans günü. Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi’nin sevilen eğitmenlerinden Zerrin Gün ile günün yaklaşık 1 buçuk saati dans, müzik ve sporla geçiyor. Salsa’dan Çaça’ya Latin danslarıyla ne pazartesi sendromu ne de stresinin kaldığını belirten Zerrin Gün, yıllardır gönüllü olarak dans eğitim verdiğini anlatarak, “4 torunum var. Latin dansı kursları eğitimi aldım. 20 yıldır dansla ilgileniyorum. Herkes dans etsin istiyorum. Çok keyifli. Burada insanlar keyifli oldukça ben de mutlu oluyorum. Dans bir spor. Beden, beyin uyumu” diyor.

MÜZİKSİZ OLMAZ

Pazartesi sendromunun yerini burada pazartesi dans keyfi almış. Pazar gününden heyecanla pazartesiyi beklediğini belirtiyor pek çok katılımcı. Dans programı hafif müziklerle başlayıp, Salsa, Çaça ile devam ediyor. Nursel Gazioğlu, dansı çok sevdiğini, kendini çok mutlu hissettiğini, Kadıköy Belediyesi’ne çok teşekkür ettiğini belirtti. “Bugünü iple çekiyorum. Tüm sıkıntıları unutuyorum” diye konuştu.

Fatma Gülgür, “Sporu seviyorum enerjik oluyorum. 61 yaşına göre 18’liklerle yarışırım sporda” derken, Sosyal Yaşam Evi üyelerinden Sevgi Can, yabancı dil kursuna katıldığını söylerken günün nasıl geçtiğini sorduğumuzda “Tek kelimeyle ifade edecek olursam, mükemmel” dedi. Ayrıca Türk Sanat Müziği ve dans kursuna da katıldığını belirten Sevgi Can, “Yabancı dil, Türk Sanat Müziği kursu, dans mükemmel gidiyor. Mutluyum, ortam çok güzel. Sabah dans, müzik, öğleden sonra İngilizce” dedi.

Emekli Öğretmen Ürsel Konuralp, “77 yaşındayım. Dans kursunun ardından öğleden sonra İngilizce kursuna katılıyorum eşimle birlikte. Yurt dışında çocuklarım ve torunlarım var. Onlarla iletişim kurabilmek için yabancı dil öğreniyorum. Dinç kalmaya gayret ediyorum. Aile mutluluğu önemli. Pazartesi günlerini bir öğrenci gibi heyecanla bekliyorum” şeklinde konuştu.

SAĞLIK HİZMETİ DE VAR

Sosyal Yaşam Evi’nde belirli günlerde Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı birimlerde görevli sağlık personelleri tarafından tansiyon ölçümü, şeker ölçümü, kolestrol ölçümü gibi temel sağlık hizmetleri veriliyor. Sağlıklı Yaşlanma, Diabet, Tansiyon, Kalp ve Damar Sağlığı, Kadın Sağlığı, Ağız ve Diş Sağlığı gibi konularda sağlık seminerleri düzenleniyor.

HOBİ BAHÇESİNDE MİNİ TARIM

Kadıköy’de ikamet eden 65 yaş ve üzeri vatandaşlar,  nüfus cüzdanları ile Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi’ne geldiklerinde üyelikleri ücretsiz yapılıyor. Üyeler kendi imkânlarıyla Sosyal Yaşam Evi’ne gelirlerken, evden çıkamayan veya gelmekte zorlanan üyeler araçla evlerinden alınarak, Sosyal Yaşam Evi’ne gelmeleri sağlanıyor. Sosyal Yaşam Evi’nin bir de Hobi Bahçesi var. Hobi bahçesinde üyeler kendi ektikleri sebzelerini yetiştirebilme imkânına sahip. Aynı zamanda bahçeyi gören kış bahçesi de mekânın en sevilen bölümlerinden.
 

Kadıköy Belediyesi Sosyal Yaşam Evi’nin farklı alanlardaki çalışmalarından bugüne kadar yüzlerce Kadıköylü faydalanma imkânı buldu.

Temel Sağlık Hizmetleri ve Sağlık Seminerlerinden 1088

Kişisel Bakım uygulamalarından (Kuaför) 1233

Kişisel Gelişim faaliyetlerinden (Kurslar) 950

Psikolojik Destek çalışmasından 563

Sosyo Kültürel faaliyetlerden 2044 birey yararlandı.

İletişim Bilgileri

Adres: Sahrayıcedit Mahallesi Güzide Sokak No:7/1 Kadıköy/ İSTANBUL

Tel: 0216 363 43 81

Çalışma Saatleri: Hafta içi 08:00-19:00


ARŞİV