3 bin kadın Cadd'de koştu

Nike’ın kadınları spor yapmaya teşvik etmek için düzenlediği NikeWomen Victory Tour etkinlik serisi ile yaklaşık üç bin kadın, 5 Haziran Pazar günü Bağdat Caddesi’nde koştu

16 Haziran 2016 - 10:35
Nike’ın kadınları spor yapmaya teşvik etmek için düzenlediği NikeWomen Victory Tour etkinlik serisi ile yaklaşık üç bin kadın, 5 Haziran Pazar günü Bağdat Caddesi’nde koştu. 5km ve 10km olmak üzere iki farklı mesafede koşan binlerce kadın, parkurdaki bir çok sürpriz ile unutamayacakları bir yarış deneyimi yaşadı.
Dünyanın en geniş kadın etkinlik serisi olma özelliğini sahip “NikeWomen Victory Tour”un İstanbul’da gerçekleşen koşusunda binlerce kadın kendi için koştu, kendi ile yarıştı ve birçok kadına da ilham verdi. Koşuya Ezgi Mola, Saadet Işıl Aksoy, Ayşe Tolga, Hande Soral gibi bir çok ünlü ismin yanı sıra spor dünyasının başarılı kadınlardan milli sörfçü Çağla Kubat ve serbest dalış dünya rekortmeni Şahika Ercümen de katıldı. Ercümen, “Sporu hayatının bir parçası haline getiren kadınları gördükçe gururlanıyor ve motive oluyorum. Pazar sabahı 3 bine yakın kadının koşmak için bir araya gelmesi inanılmaz. Ben küçük yaşlarda astım hastasıydım. Hala devam eden bir durum olsa da spor sayesinde tüm yaşamım değişti. Hem fiziksel hem de zihinsel olarak sporun insana sağladığı katkı çok büyük” dedi.

ARŞİV