Yaz Sergisi Karikatür Evi’nde ziyaretçilerini bekliyor

Karikatür Evi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen Yaz Sergisi, birçok çizerin eserlerini barındıran karma bir sergi deneyimi sunuyor

03 Ağustos 2018 - 11:16

Kadıköy Belediyesi tarafından restore edilip 30 Eylül 2016’da halka açılan Karikatür Evi, şu an Yaz Sergisi’ne ev sahipliği yapıyor. 2 Temmuz’da açılışı gerçekleştirilen sergi, sene içerisinde sergilenen çalışmalardan bir seçki sunuyor.

Bu seçkinin içerisinde Kafa ve Uykusuz dergisi için çizim yapan Cem Güventürk, İllüstratör An-su Aksoy ve Caner Özdurak yer alıyor. Ayrıca 28 Ekim 2017’de Karikatür Evi’nin ev sahipliği yaptığı “Babıali’nin Görünmeyen Eli” çalışmasını ortaya koyan ve Karikatürcüler Derneği’nin kurucularından Orhan Önal, karikatürist ve çizgi roman sanatçısı Ersin Burak, çizgi film yönetmeni Orhan Büyükdoğan ve geçen sene hayata gözlerini yuman karikatürist Yener Çakmak’ın eserleri de yer alıyor.

AMATÖR BULUŞMALARI SÜRÜYOR

Serginin yanı sıra amatör karikatüristleri, yazar ve karikatürist Behiç Ak ile buluşturan Amatör Buluşmaları da devam ediyor. İlki 6 Temmuz’da gerçekleştirilen etkinlik, 10 Ağustos, 7 ve 21 Eylül’de devam edecek.

Bu sene ikincisinin gerçekleştirildiği Yaz Sergisi, 24 Ağustos’a kadar ziyaret edilebilir.


ARŞİV