Verda Erman’ı anma konseri

Usta piyanist Verda Erman, Kadıköy’de yapılacak konserle doğum gününde dostları ve öğrencisi sanatçılar tarafından anılacak.

13 Aralık 2017 - 08:39

18 Aralık Pazartesi akşamı saat 20.00’de Süreyya Operası’nda gerçekleşecek konserde, İbrahim Yazıcı (piyano), Güray Başol (piyano), Ayla Erduran (keman), Hüseyin Sermet (piyano) ve  Gülsin Onay (piyano) sahne alacak. Programda Chopin, Mozart, Brahms, Schumann ve Franck’ın eserleri seslendirilecek.

1944 doğumlu olan, müzik öğrenimine İstanbul Belediye Konservatuvarı’nda başlayan  Verda Erman, üstün yetenekli çocuklar için çıkartılan yasa ile 1957’de Paris’e gönderildi. Paris Konservatuvarı’nda piyano öğrenimini derecelerle bitirdi. Paris'te bulunduğu süre içinde başarılı konserler verdi. Yurda döndükten sonra Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası eşliğinde birçok piyano konçertosunu seslendirdi, bazılarının Türkiye'de ilk seslendirilişini gerçekleştirdi. Pek çok yarışmada ödül kazanan sanatçı, dünyanın önemli müzik merkezlerine konuk sanatçı olarak davet edildi ve konserler verdi. 1971 yılında Devlet Sanatçısı unvanı alan Erman, 21 Temmuz 2014'te Paris'teki evinde lösemiden 70 yaşında vefat etti.


ARŞİV