TEB'den 30. yıl ödülleri

Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin 30. Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

04 Ekim 2023 - 10:26

Tiyatro alanında eleştiri disiplininin geliştirilmesi için faaliyet gösteren, 74 ülkenin üye olduğu bir platformda çalışmalarını sürdüren Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin ‘Tiyatro Ödülleri’ sahiplerini buluyor. 

30’uncu seneye yeniliklerle giren TEB, bu sene itibarıyla ‘oyuncu’ kategorisinden ‘kadın/erkek oyuncu’ ayrımını kaldırdığını duyurmuştu. Performans değerlendirmesini ‘Yılın Oyuncuları’ olarak adlandırıp cinsiyet ayrımı gözetmeyen birlik bu sene ödüllere iki kategori eklediğini açıklamıştı: ‘Yılın Yönetmeni’ ödülü ve ‘Genç Ekip’ ödülü. ‘Genç Ekip’ ödülü kendi imkân ve çabalarıyla tiyatro yapan, faaliyet süresi en fazla iki sene olan toplulukların işlerine dikkat çekme amacını taşıyor.

ONUR ÖDÜLÜ ALGAN’A

30. TEB Tiyatro Ödülleri bu yenilikler ışığında, 10 kişilik TEB jürisi (Erdoğan Mitrani, Tijen Savaşkan, Zerrin Yanıkkaya, Hasibe Kalkan, Tuba Aksu Şener, Handan Salta, Bahar Çuhadar, Gülin Dede Tekin, Mehmet Konuk, Eylem Ejder) tarafından belirlendi. Geleneksel TEB Onur Ödülü ise her yıl olduğu üzere, Tiyatro Eleştirmenleri Birliği’nin tüm üyelerinin katılımıyla seçildi. Bu yıl TEB Onur Ödülü, kültür sanat dünyasına sadece tiyatro/sinema oyuncusu ve yönetmen olarak değil araştırmacı, eğitmen ve müzisyen olarak da senelerdir katkı sunan ve sunmaya devam eden Ayla Algan’a takdim edildi.

TÖREN KADIKÖY’DE

Yılın Oyunu Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun 1984 adlı oyunu olurken, Kumbaracı50’deki Bir Terennüm- Orchestra Theatre ve Tek Kullanımlık Hikâye oyunlarını yöneten Gülhan Kadim Yılın Yönetmeni seçildi. Yılın Oyuncuları olarak Elif Ongan Tekçe, Uğur Kanbay ve Ulaş Akşit belirlenirken, Yılın Oyun Metni ödülü Hayat Seni Çok Seviyorum ile İlhan Sami Çomak’a verildi. Yılın Genç Ekibi Arsız Kumpanya seçilirken, Türkiye Tiyatro Vakfı da TEB Özel Ödülü’ne değer görüldü.

30. TEB Tiyatro Ödülleri, 9 Ekim Pazartesi akşamı Alan Kadıköy’de düzenlenecek törenle sahiplerine sunulacak. 


 

 

 

ARŞİV