Taş plaktan LP'ye; KADIKÖY PLAK GÜNLERİ BAŞLIYOR!

Plak severlere müjde! Kadıköy Belediyesi, PlaKadıköy / Kadıköy Plak Günleri düzenliyor. Bu yıl ilki yapılacak olan Kadıköy Plak Günleri 24 – 25 Eylül 2016 tarihlerinde Moda’da gerçekleşecek

22 Eylül 2016 - 15:09
Plak severlere müjde! Kadıköy Belediyesi, PlaKadıköy / Kadıköy Plak Günleri düzenliyor. Bu yıl ilki yapılacak olan Kadıköy Plak Günleri 24 – 25 Eylül 2016 tarihlerinde Moda’da gerçekleşecek

Kaset, CD, MP3 Player, akıllı telefon… Müzik dinlemek için yılar içinde pek çok alet değişti. Ama önce plak vardı…  Onca yıla ve sürekli gelişen dijital müzik sektörüne rağmen müzik severler için plak her zaman başköşede durdu. Son yıllarda yeniden müzikseverlerin gözdesi olan plaklar için Kadıköy belediyesi Plak Günleri düzenliyor.
24 - 25 Eylül Cumartesi ve Pazar günleri Kadıköy Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi bahçesinde gerçekleştirilecek PlaKadıköy’ Kadıköy Plak Günleri’nde başta Kadıköy olmak üzere İstanbul’un önemli plakçıları bir araya gelecek. 
Kadıköy Plak Günleri’nin ilk günü özel anmaya da ev sahipliği yapacak. Müzik dünyamızın en önemli değerlerinden biri olan Zeki Müren yaşama gözlerini yumduğu 24 Eylül 20.59’da Plak Günleri katılımcıları tarafından anılacak. Klasik Türk müziğinin en büyük isimlerinden biri ve Altın Plak Ödülü’nün de ilk sahibi olan Zeki Müren’in şarkısı “Elbet bir gün buluşacağız” şarkısı etkinlik alanında bulunan tüm katılımcılar ile birlikte Zeki Müren için söylenecek.
Söyleşi ve plak okuma etkinlikleri, yayıncı stantları yanı sıra plak koleksiyoncularının, plak müdavimlerinin buluşacağı etkinlikte plak satışı değiş - tokuş stantları, Plak DJ seçki yayınları yer alacak. Plak etrafında buluşan tüm bileşenleri aynı atmosferde toplayan etkinlikte DJ performansları ile Mete Avunduk ve Ozan Maral farklı tınıları dinleyicilerle buluşturacak.
Plak dinleyen, düşünen ve müzik üzerine yazan isimlerin katılacağı muhabbet etkinliklerine ise Murat Meriç, Cemal Ünlü, Mehmet Tez, Güven Erkin Erkal ve Murat Beşer katılacak.  Her köşesinden müzik seslerinin yükseldiği etkinlik akşamları da akustik konserlerle renklenecek. Plak Günleri konserlerinde, Cenk Taner, Taner Öngür, Özge Fışkın, Cihan Mürtezaoğlu ve Nil İpek dinleyicilerle buluşacak.

 
PROGRAM
24 Eylül 2016 Cumartesi
13:00 Açılış
14:00 Muhabbet/ Murat Meriç: Plaklarla Memleket Tarihi
17:00 Muhabbet / Cemal Ünlü; Git Zaman Gel Zaman (Fonograf - Gramafon - Taş plak)
19.00 Konser
• Cenk Taner
• Özge Fışkın
22.00 Yarın Görüşürüz

25 Eylül 2016 Pazar
13.00 Açılış
14.00 - 16.00 DJ Set / Mete Avunduk – Ozan Maral
17.00 Muhabbet / “Bir plak gibi gökte dönüyor mavilik” Mehmet Tez, Murat Meriç, Güven Erkin Erkal, Murat Beşer (Moderasyon)
19.00 Konser
• Nilipek - Cihan Mürtezaoğlu
• Taner Öngür
22.00 Seneye Görüşürüz

ARŞİV