Süreyya Operası’nda 16. sanat mevsimi başlıyor

Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası, 16.sezonunu bu akşam Ruhi Su’yu anma konseriyle açıyor

20 Eylül 2022 - 12:07

On altı yıldır mesleki titizlikle ve uzmanların denetimiyle hazırlanıp sürdürülegelen konser dizileri, opera temsilleri ve bale/dans gösterileriyle yalnız İstanbul’un değil ülkenin prestijli bir müzik mekanı olan Kadıköy Belediyesi Süreyya Sahnesi, bu yıl da izleyicilere nitelikli ve zengin bir müzik repertuvarı sunacak. Yine yerli müzisyenlerin yanı sıra, dünya sahnelerinde sanatlarını icra eden yabancı virtüözler de yeni sezonda Süreyya Sahnesi’nde müzikseverlerle buluşacak.

ODA VE KAHVE KONSERLERİNE DEVAM

Artık ülke müzik hayatında ‘klasik’ yer tutan Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası Pazartesi Oda Müziği Konserleri ve yine Süreyya Operası’nca düzenlenen “Kahve Konserleri”nde izleyicilere oda müziğinin seçkin eserleri değerli müzisyenler tarafından seslendirilecek. Süreyya Operası’nda yapılacak bu yılın ilk konseri 20 Eylül’de Ruhi Su’yu Anma Konseri olacak. 2022-2023 mevsiminin Oda Müziği açılış konseri “Virtüözlerin Müziği” ise 26 Eylül Pazartesi günü yurt dışından gelecek Dana Zentsov-LuliesnQuentin (viyola-piyano) düosu tarafından icra edilecek. Pazar sabahları dinleyiciyle buluşacak olan Kahve Konserleri ise 9 Ekim günü RobertoIssoglio piyano resitali ile başlıyor. 

İDOB, İKSV, DEVLET TİYATROSU…

İstanbul Devlet Opera ve Balesi eser ve konserlerine devam edecek. Süreyya Operası’yla işbirliği içinde eserlerini sahneleyecek topluluklar arasında İstanbul Devlet Tiyatrosu, Gedik Sanat, İstanbul Kültür Sanat Vakfı, Borusan Sanat ve Deniz Kültür var.

Süreyya Sahnesi’nde bu sanat yılında İstanbul Devlet Tiyatrosu işbirliğiyle bir yenilik olarak müzikal temsilleri yer alacak. Böylece yine müzik mekanı prensibine uygun kalarak, müzikli sahne eserleri sahnelenecek. Ekim ayında “Yedi Kadın” isimli müzikli oyun İstanbul Devlet Tiyatrosu tarafından beş temsille izleyicilerle buluşacak. Bu temsili Kasım ayının ilk haftasında “Müzikhaller” eseri takip edecek.

Borusan Quartet sezon konserlerine yine Süreyya Operası’nda devam ederken; Cem Mansur’un yönetimindeki Gedik Filarmoni’nin bu yıl Süreyya’daki ilk konseri 12 Ekim Çarşamba günü seslendirilecek.

Süreyya’da çocuklar için bir de yeni ‘çocuk operası’ yer alacak. İlk temsil 16 Ekim Pazar günü saat 13.00’te “Wolfie Harikalar Operasında” isimli eser olacak. Bu oyun ekim-kasım döneminde üç defa sahnelenecek.


ARŞİV