Sonbahar konserler geçidi

Kadıköy'deki kültür merkezleri, sonbaharın son zamanlarında birbirinden özel konserlere ev sahipliği yapacak. İşte o konserlerden bir seçki;

23 Ekim 2018 - 15:49
  • “Eylül’de Gel”, “Fabrika Kızı” ve “Gitme” gibi hit şarkılara imza atan Alpay, müzikseverlere keyifli bir gece yaşatacak. Müzik hayatına 1960’larda başlayan Alpay  döneminin ve günümüzün şarkılarıyla dinleyenlerine romantik bir gece vaat ediyor. (31 Ekim/20:30/Caddebostan Kültür Merkezi)
  • Ayşe Tütüncü, küçük yaşlarda müziğe ilgi duydu ve müzik eğitimi aldı. Özellikle yazılı müzik ile emprovize müzik arasındaki gerilimi dengeleyebilmek için ortada durmayı tercih eden bir yol izledi. Türkiye ve Avrupa’da çeşitli uluslararası festivallere katılan sanatçı, önemli bir piyanist olarak adını duyurdu. Ayşe Tütüncü bu repertuvarında; On iki Adım, Girit'e Mektup, Böyle Oldu, Bir Şeyin Hikâyesi gibi bestelerine ve Michel Petrucianni, Kurt Weill, Marcel Khalife gibi bestecilerin parçalarına yer verecek. (2 Kasım/20.30/Yeldeğirmeni Sanat)
  • Rezonans grubu, “Gözyaşı Tohumlarından Sevinç Çiçeklerine” başlıklı konser verecek. Repertuvarda Mendelssohn, Mahler, Furrer, Herzog gibi bestecilerin yanı sıra Uçarsu ve Aytepe gibi önemli Türk bestecilerine de yer verilecek. Rezonans bu konserinde aynı zamanda Hasan Uçarsu’nun ‘’Sevgilerde’’ adlı eserinin Türkiye prömiyerini gerçekleştirecek. (3 Kasım/20.00/ Yeldeğirmeni Sanat)
  • Usta sanatçı Fatih Erkoç, eski ve yeni şarkılarından oluşan bir repertuvarla dinleyici karşısında olacak. Erkoç'un ilk defa enstrümanlarla tanışması, babası değerli ud sanatçılarımızdan Hasan Erkoç'un üç yaşında kendisine bir keman hediye etmesiyle olur. Fatih Erkoç, ilköğrenimini tamamladıktan sonra müziğe olan ilgisi nedeniyle 1965 yılında İstanbul Belediye Konservatuvarı'na girer. Burada 7 yıl boyunca trombon, piyano ve kontrbas eğitimi alır ama mezun olmadan o dönemin en gözde orkestralarından İstanbul Gelişim Orkestrası ile çalışmaya başlar ve sanatçının müzik hayatı başlar. (4 Kasım/19.00/Kozyatağı Kültür Merkezi)
  • İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Milan Turkoviç’in yönetiminde konser verecek. Matthias Bartolomey’in solist olarak yer alacağı konserde; Mozart Divertimento KV 138 - Fa majör, J. Haydn Çello Konçerto - Do majör ve W. A. Mozart Prag Senfonisi No.38 - Re majör, K.504 eserleri seslendirilecek. (2 Kasım/20.00/Caddebostan Kültür Merkezi)
  • Fatih Erkoç ve Kerem Görsev birçok caz standardının yer aldığı canlı performans kayıtları için titizlikle sürdürdükleri çalışmalarını tamamladı. Müzikseverler ve özellikle cazseverler tarafından büyük ilgi gören  Erkoç ve Görsev Trio canlı performanslarıyla sahne alacak. (7 Kasım/20.30/Caddebostan Kültür Merkezi)
  • İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Raoul Grüneis’in yönetiminde konser verecek. Devlet Çok Sesli Korosu’nun eşlik edeceği konserde, W. A. Mozart – Requiem Re minör K.626 eseri seslendirilecek. (9 Kasım/20.00/ Caddebostan Kültür Merkezi)
  • 1990’lı yıllardan beri popülaritesini hiç yitirmeyen şarkıcı Candan Erçetin, ’10 Kasım Özel Konseri' ile Kadıköylü dinleyicisiyle buluşacak. (10 Kasım/21.00/Bostancı gösteri Merkezi)

ARŞİV