Semiha Berksoy Opera Ödülleri verildi

“Semiha Berksoy Opera Ödülleri”, Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası’nda gerçekleşen törenle sahiplerini buldu.

26 Eylül 2013 - 08:27
Gezi Parkı direnişi nedeniyle, Beyoğlu Ses Tiyatrosu’nda 19 Haziran’daki töreni ertelenen “Semiha Berksoy Opera Ödülleri”, 16 Eylül’de Kadıköy Süreyya Operası’nda gerçekleşen törenle sahiplerine takdim edildi.
Ödül törenine, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, İzmir Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak, Semiha Berksoy Opera Vakfı Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Zeliha Berksoy, Vakıf Eş Başkanı Prof. Dr. Mesut İktu, Vakıf Genel Müdürü Oğul Aktuna, Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ, Prof. Dr. İlber Ortaylı ve çok sayıda davetli katıldı.
Ödüllerde bu yıl Semiha Berksoy Özel Ödülü’ne, İzmir Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi, En İyi Opera Orkestra Şefi Ödülü’ne Alessandro Cedrano, Ferhat Onat Onur Ödülü’ne Ayşe Sezerman, Mustafa İktu Onur Ödülü’ne de Tuncay Kurtoğlu layık görüldü.
En İyi Kadın Opera Sanatçısı Ödülü Birgül Su Ariç’e, En İyi Erkek Opera Sanatçısı Ödülü Hüseyin Likos’a, Türk Operasına Emek Veren Yabancı Sanatçı Ödülü Otilia Radulescu İpek’e, En İyi Genç Kuşak Opera Sanatçısı Ödülü Bahadır Noyan Coşkun’a verildi.

KARŞIYAKA ŞEHİR TİYATROSU KURULUYOR
Karşıyaka Belediyesi Opera ve Tiyatro Sahnesi’ne layık görülen özel ödül, Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk tarafından Karşıyaka Belediye Başkanı Cevat Durak’a verildi.
Cevat Durak konuşmasında, “Biz sizlerle yaşamak ve varolmak istiyoruz. Dostluğumuz sanatla baki kalsın. Ülkemizde sanatın üzerinden siyaset yapılıyor. Sanatın ‘içine tükürülme’ cesaretinin gösterildiği bir ortamda Karşıyaka Belediyesi olarak bir karar aldık. Önümüzdeki dönem siz değerli sanatçılarımızın katkısı ve desteğiyle Karşıyaka Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nu kuruyoruz” dedi.
Gelecek sezon Semiha Berksoy Opera Ödülleri Töreni, 19 Haziran 2014’te Karşıyaka’da yapılacak. Süreyya Berksoy Opera Ödülleri’nde önümüzdeki yıldan itibaren, geçtiğimiz günlerde hayata veda eden Türk operasının önemli sanatçılarından, bariton Mete Uğur adına da onur ödülü verilecek.

ARŞİV