Şehir Tiyatroları’nda Mart boyunca 23 oyun!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Tiyatroları, mart ayında biri konuk tiyatro olmak üzere 23 oyunla seyirci karşısına çıkıyor

03 Mart 2022 - 16:02

Mart ayında Sofokles, Carlo Goldoni, Alan Ayckbourn gibi uluslararası üne sahip yazarların yanı sıra genç yazarların eserleri seyirciyle buluşuyor. Bu ay; Gül’e Ağıt, Nora: Bir Bebek Evi (konuk oyun), Veba, Antigone, Yaftalı Tabut, Yatak Odası Komedisi, Rüstemoğlu Cemal'in Tuhaf Hikâyesi, Hayat Der Gülümserim, Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık, İki Efendi’nin Uşağı, Hastalık Hastası, Kutlama, Geç Kalanlar, Sen İstanbul'dan Daha Güzelsin, Öldün, Duydun mu?, Can Yeleği, Tatlı Kaçık, Bekçi ile Postacı, Benim Güzel Pabuçlarım, Bir Gün Ayakkabımın Teki, Elma Kurdu Kırtık, Herkes Sihirbaz Olacak, Rüya adlı oyunlar sahnede olacak.

ŞEHİR TİYATROLARI BULUŞUYOR

İBB Şehir Tiyatroları ve Bursa Nilüfer Belediyesi Kent Tiyatrosu, Geleneksel Şehir Tiyatroları Buluşmaları kapsamında mart ayında biraraya geliyor. Buluşmanın yeni ayağında Bursa Nilüfer Kent Tiyatrosu’nun yeni oyunu Nora: Bir Bebek Evi 16-19 Mart 2022 tarihleri arasında Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde izleyiciyle buluşacak.

8 MART'A ÖZEL ÜÇ OYUN

Mart ayının iki önemli gündemini unutmayan Şehir Tiyatroları, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü ve 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nü kutlarken, 27 Mart’ta da tüm oyunların ücretsiz olduğunu da hatırlattı. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), toplumsal cinsiyet eşitliği mücadelesine dikkat çekmek için kadın hikâyelerinin anlatıldığı oyunları İstanbullularla buluşturacak. Kadın hikâyelerinin anlatıldığı oyunlar, şehrin üç farklı sahnesinde ücretsiz olarak seyirciyle buluşacak.

Melek, 8 Mart'ta Müze Gazhane'de

Usta oyuncuların performanslarına tanıklık edilecek oyunlar, 20.30’da başlayacak. Özen Yula’nın yazıp yönettiği "Hayat Der Gülümserim", Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde; Rüstem Ertuğ Altınay’ın yazdığı Jale Karabekir’in yönettiği "Melek", Müze Gazhane Büyük Sahne’de; Bilgesu Erenus’un yazdığı Yelda Baskın’ın yönettiği "Yaftalı Tabut", Üsküdar Musahipzade Celal Sahnesi’nde sahnelenecek.

8 Mart Kadınlar Günü’nde sahnelenecek oyunların davetiyeleri 3 Mart Perşembe günü 11.00’den itibaren İBB Şehir Tiyatroları gişelerinden, 11.15’te sehirtiyatrolari.ibb.istanbul adresinden ve Şehir Tiyatroları mobil uygulamasından temin edilebilecek. İki kişiyle sınırlı olan davetiyeler salonların dolmasıyla birlikte kapatılacak.

KADIKÖY’DE NELER VAR?

  • Yatak Odası Komedisi

Oyun, evliliklerinin farklı aşamalarında olan dört çiftin iç içe geçmiş hayatlarını sıra dışı ama komik bir bakışla ortaya koyuyor. Evlilik kavramı, çiftlerin tuhaf nedenlerle sarsılan ve yeniden kurulan ilişkileri üzerinden, geleneksel, alışılagelmiş kalıpların ve kuralların dışına çıkılarak irdeleniyor.

Alan Ayckbourn’un yazdığı, Mert Dilek’in çevirdiği, Ali Gökmen Altuğ’un yönettiği oyunda Aslıhan Kandemir, Ayşen Sezerel, Buket Kubilay, Engin Gürmen, Gökçer Genç, Mert Aykul, Nurdan Kalınağa, Özgür Atkın rol alıyor. Oyun, 16-18 Mart 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane Büyük Sahne’de izleyiciyle buluşacak.

  • Kimse Öyle Şeyleri Konuşmuyor Artık

Oyun, 12 Eylül darbesi dönemini en acı şekilde yaşayıp parçalanan bir ailenin bugüne uzanan hikâyesini konu alıyor. Leyla, ailesinin geçmişiyle yüzleşiyor ve onların hikâyesini anlatabilmek için hayatını değiştirmeyi göze alıyor.

Şirin Gürbüz’ün yazdığı Emre Koyuncuoğlu’nun yönettiği oyunda Caner Bilginer, Radife Baltaoğlu, Kutay Kırşehirlioğlu, Ebru Üstüntaş, Hazal Uprak, Can Alibeyoğlu, Kamer Karabektaş rol alıyor. Oyun, 9-12 Mart, 23-26 Mart 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane Meydan Sahne’de.

  • Kutlama

Şehrin en lüks restoranında herkesin birbirini küçümseyerek kendi varlığını yücelttiği, ağzına geleni söylediği, evlilik, tanışma, yükselme gibi nedenlerle sözde “kutlama” yapılan bir akşam yemeği... Kutlama, ömrü boyunca insan hakları mücadelesi vermiş Nobel Edebiyat Ödülü sahibi, Pinter’ın son oyunu.

Harold Pinter’in yazdığı Yıldırım Fikret Urağ’ın yönettiği oyunda Erkan Sever, Şehnaz Bölen Taftalı, Can Ertuğrul, Selin İşcan, Selim Can Yalçın, Çağlar Polat, Pınar Demiral, Gizem Akkuş, Orçun Tekelioğlu, Özgür Efe Özyeşilpınar rol alıyor. Oyun, 23-27 Mart 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane Büyük Sahne’de.

  • Can Yeleği

Mülteci bir anne yeterince tanımadığı bir coğrafyada, savaşın bıçak gibi kestiği eski hayatına tutunup yeni olanla baş etmeye çabalar.  Aynı kaderi paylaştığı komşusu da savaşın sürüklediği ve eşitlediği diğer kadındır. Anladığımızı sandığımız, anlamak istemediğimiz, zaman zaman öfkelendiğimiz durumlarla ilk defa yüzleşebileceğimiz bir öykü. Hepimiz aynı dünyada yaşıyorken, nasıl oluyor da ötekine dönüşüyoruz?

Gönül Kıvılcım’ın yazdığı Nihat Alpteki’nin yönettiği oyunda Elçin Atamgüç rol alıyor. Oyun, 30 Mart-2 Nisan 2022 tarihleri arasında Müze Gazhane Büyük Sahne’de.

  • Bir Gün Ayakkabımın Teki (3+ yaş)

Rengarenk bir mutfak… Ama her yer çok dağınık… Oyuncu mutfağı toplamaktan sıkılıp gitmeye karar verir ama ayakkabısının tekini bir türlü bulamaz. O da ne, önce ayakkabısının diğer teki, sonra mutfaktaki her şey konuşmaya başlar. Kayıp ayakkabı, Kaptan Cook’u aramaya gitmiştir ve kim bilir başından ne maceralar geçmektedir… Derya Yıldırım’ın yazdığı, Özgür Kaymak’ın yönettiği çocuk oyununda Derya Yıldırım rol alıyor. Oyun, 6, 13 Mart, 3 Nisan 2022 tarihlerinde Müze Gazhane Büyük Sahne’de izlenebilir.

 

 


ARŞİV