Reggae efsanesi 74 yaşında

Özgürlüğün ve isyanın sesi olan reggae müziğin önemli temsilcilerinden Bob Marley’in doğumgünü Kadıköy’de kutlanacak. Etkinlik 6 Şubat Çarşamba akşam saat 21.00’de Nayah Kadıköy’de başlayacak.

30 Ocak 2019 - 15:21

Etkinliğin çağrısı şöyle; “Bob Marley’nin doğum gününü ‘evinde’ kutluyoruz. Sattas’tan Orçun Sünear, Derya Eke, Emir Erünsal, Batuhan Kurnaz ve Bosphoroots’tan Koray Sürücü, Fırat Bodur, Yüce Akın, Murat Tolga’dan oluşan İstanbul Reggae Union’ın Marley şarkılarını yorumlayacağı konserde Nayah sahnesi gece boyunca sürpriz isimleri konuk edecek! Ras Memo ve Selekta Firuzaga’nın ise reggae elçileri olarak gecenin DJ’liğini üstlenecekleri bu anlı şanlı kutlamayı şimdiden takvimlerinize işaretleyin! Could You Be Loved, Exodus, Get Up Stand Up, Is This Love, Jamming, Natural Mystic, No Woman No Cry, One Love, Redemption Song, Three Little Birds, The Sun Is Shining, Soul Rebel, Iron Lion Zion ve daha nice Bob Marley şarkısını, efsanenin doğum gününde hep birlikte coşkuyla söylemek için bu yıl da Nayah’ta reggae tutkunlarıyla bir araya geliyoruz.”

MÜZİK VE KÜLTÜR İKONU

Uluslararası bir müzik ve kültür ikonu haline gelen Jamaikalı reggae efsanesi Robert Nesta Marley, 1963 senesinde The Wailers ile birlikte başladığı müzik kariyerinde kendine özgü vokal stili ve şarkı yazımı ile çok geçmeden dünya çapında dinleyicilerin dikkatini çekti. Bob Marley and the Wailers, şarkılarında yoksulların ve ezilen halkların yaşam koşullarını dile getirdiler. Burnin’ albümleriyle Rastafaryan kültürünün sözcüsü olduklarını gösterdiler. 1974’te The Wailers’ın dağılmasının ardından Marley, İngiltere’ye yerleşerek solo kariyerine başladı. 1977 yılında Exodus albümünü yayınlamasıyla birlikte Bob Marley’in dünya çapındaki tanınırlığı arttı. Birleşmiş Milletler, 1978 yılında kendisine, Afrika insanına yapılan insani yardıma şarkılarıyla destek olduğu için “Barış Madalyası” verdi. Marley’in şarkıcılık ve söz yazarlığı kariyeri 1961’den 1981’e dek tam 20 yıl sürdü. 1981 senesinde hayatını kaybeden Bob Marley, bugün 75 milyondan fazla albüm satışıyla tüm zamanların en çok dinlenen sanatçılarından birisi.


ARŞİV