'Öfkenin Yakın Geçmişi' Emek'te

​Öfke duygusunu irdeleyen oyun 8 Ekim’de Kadıköy’de prömiyer yapıyor

04 Ekim 2022 - 14:43

Emre Saka’nın yönettiği Öfkenin Yakın Geçmişi adlı oyun, 8 Ekim saat 20.30'da Kadıköy Emek Tiyatrosu'nda ilk kez seyirci önüne çıkacak.

Oyunun tanıtım metninde şu ifadelere yer veriliyor: “Yas yaşam döngüsünün, doğanın bir gerçeği olduğunu hatırlatır. Öfke duygusuyla yaratılan yıkıcılığın yerine bir dönüştürücü olarak yaratıcılığı koymayı önerirken bir çözüm yolu olarak doğayı, bilimi ve sanatı işaret eder. Seyirciyi kendi içine bakmaya da davet eden oyun, Freud’ un psikanaliz alanı ile sürdürülmüş bir üretim sürecini konu alışıyla, bilim ve sanatın işbirliğine de bir örnek teşkil eder.” 

Bihter Gülgeç Saka’nın hem yazıp hem oynadığı oyunda kukla tasarım uygulamasını Sedef Kermen, beden kukla tasarım uygulamasını Asude Kılıç, kukla kostüm tasarım uygulamasını Sema Maviş ve oyuncu kostüm tasarım uygulamasını Funda Güder yaptı. Müziklerinde Fatih Gümüş ve Hakan Ali Toker’in yer aldığı oyundaki dış sesi Gülnur Badakal seslendiriyor. Öfkenin Yakın Geçmişi’nin, 3. Özdemir Nutku Ödülleri Yılın Kadın Oyuncusu ve  Direklerarası Anadolu Tiyatro Ödülleri En İyi Kadın Oyuncusu Ödülü olmak üzere iki ödülü de bulunuyor.



 


ARŞİV