Çocukların elinde yeniden şekillenen oyuncaklar

İstanbul Oyuncak Müzesi’nde açılan sergide çocuklar asırlık oyuncakları yeniden canlandırırken geçmişe yolculuğa çıkıyor

14 Haziran 2017 - 14:37

Bahçeşehir Koleji Ataşehir Fen ve Teklonoji Lisesi ile Bahçeşehir Koleji Ataşehir Anadolu Lisesi hazırlık sınıfı öğrencileri geçen yüzyılın oyuncaklarını yeniden canlandırıyor ve tasarımlarıyla geleceğin kapısını aralıyor. İstanbul Oyuncak Müzesi kurucusu, yazar Sunay Akın’ın rehberliğinde düzenlenen “Oyuncakla Zamanda Yolculuk” sergisi, 8 Haziran’da İstanbul Oyuncak Müzesi’nin ev sahipliğinde açıldı.  Sergi 30 Haziran tarihine kadar devam edecek.

İstanbul Oyuncak Müzesi kurucusu Sunay Akın’ın rehberliğinde gerçekleştirdikleri projeleriyle öğrenciler, Oyuncak Müzesi’nde sergilenen ve her biri yapıldığı dönemin ruhunu yansıtan çoğu el yapımı oyuncağı yeniden yorumladı. Öğrencilerin 3D modelleme, CNC makinelerinde kalıp çıkarma gibi günümüz teknolojilerini kullanarak, gelecek tasvirleriyle ortaya çıkardıkları yeni oyuncaklar, geçmiş ve gelecek arasında köprü görevi görüyor.

“Oyuncakla Zamanda Yolculuk” sergi kapsamında öğrenciler sergiyi oluşturan yeniden canlandırılmış oyuncakları, orijinal oyuncakların yapılış amaçlarıyla bağdaştıran, çalışmanın kavramsal önemini ortaya koyan bir araştırma çalışması sonucu hayata geçirdiler.

Sergide öğrencilerin yeniden yorumlayarak imal ettiği oyuncaklar, İstanbul Oyuncak Müzesi’nde sergilenen ve model olarak aldıkları orijinal antika oyuncaklarla bir arada, 30 Haziran’a kadar müze ziyaretçilerine açık olarak izlenebilecek.

Müze pazartesi hariç hafta içi 09:30 – 18:00, hafta sonu 09:30 – 19:00 saatleri arasında gezilebilecek. Müze giriş ücreti indirimli 9 TL, tam 12TL.


ARŞİV