Koleksiyonerler Kadıköy İDEA’da buluştu

Bu yıl ikincisi yapılan Koleksiyoner Festivali Kadıköy İDEA’da gerçekleşti. Festivalde koleksiyonerlerin stantları yer alırken çizer ve yazarlar okuyucularla biraraya geldi

31 Mayıs 2018 - 11:11

Alacakaranlık Dergi’nin öncülüğünde 26 Mayıs Cumartesi günü Kadıköy Belediyesi’nin yeni çalışma mekânı Kadıköy İDEA’da düzenlenen festivalde VHS, DVD, lobi kartları, sinema afişleri, çizgi roman, figür ve plak gibi nitelikli koleksiyon ürünlerine yer verildi. Bireysel koleksiyoner stantlarının yanı sıra bu ürünleri satan mağazaların stantları da yer aldı. Özellikle 45’lik plaklar ve eski kasetler, dergiler ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. Stantların yanı sıra çizgi roman yazarları ve çizerleri de okuyucularla buluştu.

Öğle saatlerinde başlayan etkinlik, akşam yapılan açık hava film gösterimiyle sonlandı. Açık havada The Burning 1981 filmi gösterildi. Geçtiğimiz yıl da aynı etkinlik Kadıköy İDEA’da gerçekleşmiş, birçok atölye ve etkinlik yapılırken sonunda The Fog filmi izlenmişti.

“ÜÇÜNCÜ, DÖRDÜNCÜ FESTİVAL DE GELECEK”

Festivale dair konuştuğumuz Alacakaranlık Dergi editörü Beril Köroğlu, Türkiye’de koleksiyonerliğin geldiği noktaya dair şunları söyledi: “Şu an tüketim toplumu ve değişen para ilişkileri yüzünden koleksiyonerlik durgun seyrediyor. Ama biz Alacakaranlık dergiyi de her zaman koleksiyonerle konuşarak, söyleşerek çıkarmaya çalıştık. Biz yaptığımız röportajlarla bu koleksiyon kültürüne destek olmayı amaçlıyoruz. Özellikle Türkiye’de ekonomik sıkıntılar çok belirleyici. Koleksiyonerlik bu sebeple duraksamış görünse de hala kendi içimizde bunu devam ettirmeye gayret ediyoruz. Üçüncü, dördüncü festivali de gerçekleştirmeyi planlıyoruz.”


ARŞİV