Kitabın bilet olduğu festival

Kadıköy Belediyesi ve Türkiye Gençlik Akademisi işbirliğinde gerçekleşen Kadıköy Kış Sanat Festivali’nde bilet yerine kitap geçti. İki gün süren festivalde toplamda 476 kitap ihtiyaç sahibi okullara gönderilmek üzere toplandı

17 Şubat 2017 - 05:49

Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde 11-12 Şubat’ta “Kadıköy Kış Sanat Festivali etkinliği gerçekleşti. Festival kapsamında gerçekleşen tiyatro oyunları, sergi, dans gösterisi, Marmara Folklor Ekibi gösterisi, müzik performansı ve seramik atölyesine katılım için bir kitap getirmek şarttı. Tek bir bilet satışının bile yapılmadığı festivalde, bir adet kitap bilet yerine geçti. İki gün süren festival kapsamında Cumartesi 198 Pazar günü ise 278 olmak üzere toplamda 476 kitap, ihtiyaç sahibi okullara yollanmak üzere teslim alındı.

“GENÇLERDEN OLUŞUYOR”

Gazete Kadıköy olarak Türkiye Gençlik Akademisi Kurucu Başkanı Rahmi Anday Kayıtgan ile konuştuk. Kendilerinin çok yeni bir sivil toplum kuruluşu olduklarını belirten Kayıtgan, “Türkiye Gençlik Akademisi'nin temellerini 6 ay önce attık. 6 aylık süre zarfı içinde 3 tane sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdik. Kadıköy Kış Sanat Festivali ile şu an dördüncüsünü gerçekleştirmekteyiz. Çalışma arkadaşlarımızın birçoğunun sivil toplum için çalışma geçmişi bulunmakta. Oluşumumuz tamamen üniversite öğrencileri ve kurulu. Yönetim kurulumuzda dahi yaşlı bir üyemiz bulunmuyor. Tamamen genç ve dinamik bir ekibiz. Festivalde de 25 kişilik gönüllü ekibimiz ile yer alıyoruz. Buradan teslim aldığımız kitapları Osmaniye, Trabzon ve ihtiyaç haritasındaki diğer okullara yollayacağız.” dedi.

“SANAT IŞIĞINI YAKIYORUZ”

Sanat festivallerin geri plana itilmesinden dolayı Kış Sanat Festivali’ni organize ettiklerini söyleyen Kayıtgan, “Festival kültürünün ülkemizde oturmasıyla alakalı bir sıkıntı var. Çiğ köfte ve kahvaltı gibi birçok festival ön plana çıkıp, rağbet görmeye başlayınca sanat festivalleri arka planda kalır oldu. Ülkemizin, şu an içinde bulunduğu durumda sanatın ve aydınlığın ön plana geçmesini düşündüğümüz için elimizi taşın altını sokmamız gerektiğine karar verdik. Bu bizim için çok zor bir karardı Çok yeni bir ekibiz. Acaba böyle bir festivalin altından kalkabilir miyiz diye çok düşündük. Fakat bugün burada bunu yapabildiğimizi gördük. Ekibimle çok gurur duyuyorum. Türkiye'nin ihtiyacı olan sanat ışığını Kadıköy'den yakıyoruz. Bunun için de ayrıca mutluyuz.” 

YARDIMA KATIYORUZ”

Kitabın, bilet olarak geçtiği festival fikrini ise Kayıtgan şöyle anlatıyor: “Kitap takasına karşı bilet formülünü geliştirdik. Festivale maddi bir sistem koymaktansa insanların da yardıma direkt olarak katkılarının olmasını istedik. Günümüzdeki birçok kuruluşa baktığımızda insanlar bir şekilde bağış yapıyorlar ama o bağışların nereye gittiğini bilemiyorlar. İnsanları sosyal yardım içine direkt olarak kattığımızda ise bu daha çok etkili oluyor.”


ARŞİV