KADIKÖY’DEN Tiyatro -Hekate’nin Şarkısı Shakespeare’in “Macbeth” oyunu

KADIKÖY'DEN Tiyatro -Hekate'nin Şarkısı Shakespeare'in Macbeth oyunu üzerine gerçekleştirilmiş bir müzikal uyarlama olan Hekate'nin Şarkısı, büyük çoğunluğu sonelerden...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

Tiyatro

-Hekate'nin Şarkısı
Shakespeare'in Macbeth oyunu üzerine gerçekleştirilmiş bir müzikal uyarlama olan Hekate'nin Şarkısı, büyük çoğunluğu sonelerden oluşan Shakespeare'e ait dizelerin, Selim Atakan tarafından bestelenmesi ile ortaya çıkarılmış. On altı şarkıdan oluşan bu konser Cadı Hekate ve Macbeth karakterlerinin ekseninde gerçekleşen teatral bir kurgu ile destekleniyor. Talat S. Halman, Sabahattin Eyüboğlu ve Can Yücel tarafından çevirisi yapılan eseri sahnede Engin Alkan yönetiyor. İlk kez İKSV tarafından düzenlenen Tiyatro Festivali'nde seyirciyle buluşan Hekate'nin Şarkısı Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nin yeni sezondaki ilk etkinliği. Oyun 1 Ekim Cuma günü saat 20.30'da başlayacak.
www.ckm.gen.tr

-Kibarlık Budalası
17. yüzyıl Fransa'sında, cahil, saf ama çok zengin bir adam olan Mösyö Jourdain'in (Haldun Dormen) bir tek amacı vardır: Asilzade olmak. Bunu gerçekleştirebilmek için her şeyi göze alır, anlamlı-anlamsız, yararlı-yararsız ama mutlaka masraflı her çabayı gösterir. Gülünç duruma düşer, alay konusu olur ama hiç yılmaz. Hedefi bellidir: Soylu sınıfa girebilmek, soylu bir Markiz'i (Dilek Aba) baştan çıkarabilmek için her şeyi yapmak ve biricik kızını (Elif Çakman) da mutlaka bir soylu ile evlendirmek. Oysa kızı bir başka gence âşıktır (Oral Özer). Moliere, yarattığı bu olağanüstü tiplemenin etrafını, onu sömürmeye çalışan Kont, (Tarık Papuççuoğlu/Atılgan Gümüş) ayakları yere basan karısı (Özlem Çakar), sağduyunun ve samimiyetin temsilcileri hizmetçi (Ebru Cündübeyoğlu) ve uşak (Abdül Süsler) ile bir dantel gibi örer. Neredeyse her sözcük komik ve her durum gülünçtür oyunda.
Moliere'in bu ölümsüz güldürüsü Tiyatro Kedi yorumuyla 3 Ekim Pazar günü saat 16.30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi'nde.
Tel: 0216 336 12 00

-Tanımadığım Adamlar
Tanımadığım Adamlar da Orostopontopolis Tımarhanesi'nde hastaları iyileştirmek için kullanılan psikodrama tekniğiyle hazırlanan, çok eğlenceli bir müsamerenin öyküsü anlatılıyor. Bu müthiş kabare gösterisi güldürürken, herkesi içine saklamış Tanımadığım Adamlar la, öteki kişilikleriyle buluşup onlarla uzlaşmaya çağırıyor. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu tarafından sahnelenen oyun 2 Ekim Cumartesi saat 20.30 ve 3 Ekim Pazar günü saat 16.00'da CKM Büyük Salon'da izleyiciyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

-İstanbul Hatırası
İstanbul Hatırası'nda bir martının kanadında, bir dalganın kıvrımında İstanbul'da yaşanmış kırık bir aşk hikâyesi anlatılıyor. Mekân İstanbul, zaman yüzyıl, aşk her yerdehellip; Meddah hikâyesini anlatmaya başladığında artık sadece söz vardır. Söz Ali Amca'nın hikâyesine dönüşür. Zamanın imbiğinden süzülür. Gözlerimizin önüne serilir. 20. yüzyılın başlarında İstanbul'dayızdır artık. Yüzyılın başlangıç telaşı, dönüşümün eşiğinde bir imparatorluk, savaşlar, acılar, neşelerhellip; Hepsi iç içe geçiyor. Yürekler heyecanla çarpıyor, heyecanlar Direklerarası'nda alkışlara karışıyor...
Şehir Tiyatroları'nın yeni oyunlarından biri olan İstanbul Hatırası 6 Ekim Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde izleyiciyle buluşacak.
Tel: 0216 349 04 63

-Külahıma Anlat
Daha önce İlişkime İlişme , Sansasyonun Kadar Konuş , Tıpkısının Aynası adlı güldürüleri başarıyla sergileyen Kabare Dev Aynası Tiyatro Topluluğu'nun sergilediği Külahıma Anlat güldürüsünde, gündelik olaylar getiriliyor sahneye. Oyun 2 Ekim Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahnelenmeye başlıyor.
www.bmkm.gen.tr

-Gece O Kadar Kirliydi Ki İkisi De Kayboldular
Plinio Marcos'un yazdığı Erkan Bektaş ve Evren Erler'in oynadığı oyunda, ötekileştirilmiş, yalnızlaştırılmış, yasa dışı yollara mecbur bırakılmış, iki çaresiz insanın sert ve kirli hikâyesi anlatılıyor. Tiyatro Baykuş tarafından sahnelenen oyun 7,14, 21 ve 28 Ekim Perşembe saat 20.30'da tiyatroseverleri Caddebostan Kültür Merkezi'ne bekliyor.
www.ckm.gen.tr

-Gürbüz
Sadık Şendil'in ölümsüz eseri olan Yedi Kocalı Hürmüz'e ithafen yazılmış olan 2 perdelik komedi oyunu önceki sezonlarda da seyircisiyle buluşarak beğeni toplamıştı. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri'nin sezon açılış oyunu olan Gürbüz pısırık bir kocanın karısının baskısından kaçarken başına gelen komik olayları anlatıyor. Oyun Pazartesi Oyunları kapsamında ilk kez 4 Ekim Pazartesi günü saat 20.00'de sahnelenecek.
www.bmkm.gen.tr

-Yarası Olana Bizim Hastane
Özel bir akıl hastanesinde geçen komik ilişkilerle, günümüz Türkiye'sinde yaşananlara komedi perspektifi ile göndermeler içeren 2 saatlik komik bir oyun. Yıldızlar Tiyatro Topluluğu'nun sahneye koyduğu Yarası Olana Bizim Hastane oyunu 7 Ekim Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

KONSER

-Viyolonsel ve Piyano Resitali
Çellist Özgür Elgün ve Kore asıllı piyanist Bo-Kyung Kim, Schumann Popper Scrabian ve Chopin'nin eserlerlerini seslendirecekler. Klasik müzik severlerin kaçırmayacağı bu konser ücretsiz ancak davetiyeleri önceden CKM gişelerinden edinmek gerekiyor. Viyolansel ve piyano resitali 7 Ekim Perşembe günü saat 20.00'de başlıyor.
www.ckm.gen.tr

BALE

-Concerto Barocco/Creatures/Mi Favorita
Üç bale eserinin birarada sunulduğu bu bale gösterisi ekim ayı boyunca Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda sahnelenecek. İstanbul Devlet Opera ve Balesi'nin sahneye koyduğu gösterinin ilk temsilleri 5 Ekim Salı ve 7 Ekim Perşembe saat 20.00'de izlenebilir.
www.sureyyaoperasi.org


SERGİ

- Koruyucu Melekler Resim Sergisi
Nurcan Aral'ın Koruyucu Melekler adını verdiği kişisel resim sergisi 2ndash;8 Ekim tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Başkanlık Binası Fuaye Salonu'nda tüm sanatseverlere açık. Sergi açılış kokteyli 2 Ekim Cumartesi günü saat 15.00'te olacak.

SEMİNER

-Her Şey Onlar İçin
Ezo Sunal Çocuk Atölyesi tarafından geçen dönem başlayan Erken Çocukluk Dönemi Eğitim Seminerleri yeni dönemde de CKM'de devam edecek. 1 Ekim Cuma günü saat 19.30'da İspanyol perküsyon ve dans eğitimcisi Javier Montes'in, Ezo SunalÇocuk Atölyesi'nde yetişkin grubuyla yaptığı çalışmalar sunulacak. Etkinlik ücretsiz ve herkese açık.
www.ckm.gen.tr


ATÖLYE

-Noesis Felsefe Atölyesi
Aziz Yardımlı tarafından düzenlenen ve Hegel'in Tarih Felsefesi ni inceleyen Neosis Felsefe Atölyesi 7 Ekim Perşembe günü saat 19.30'da başlıyor. Her Perşembe ücretsiz olarak düzenlenen atölye çalışmasında Hegel'in Dünya Tarihi Felsefesi ; Germanik Tin (Modern Dönem); Tüze Felsefesi ndeki Hak, Ahlak, Törellik kavramları temelinde modern dönemin gelişiminin bir çözümlemesi yapılıyor.
www.ckm.gen.tr

-Zakoğlu ile Alternatif Tiyatro Eğitimi
Metin Zakoğlu, Toplam dört hafta ve sekiz saat sürecek bu çalışmalarda oynamadan oynamayı, göstermeden izletmeyi, yapmadan olmayı deneyecek ve belki de tiyatronun büyülü dünyasında yerinizi alacaksınız. çağrısıyla tiyatroya gönül verenleri atölye çalışmasına davet ediyor. Hızlandırılmış dört haftalık çalışmaların bitiminde Zakoğlu'nun uygun gördüğü kişiler istedikleri takdirde Zakoğlu Tiyatrosu bünyesinde oyuncu olarak çalışmaya başlayabilecek. Atölye çalışması 3ndash;16 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

ÇOCUK

-Fareli Köyün Kavalcısı
Tiyatro Mie yeni oyunları Fareli Köyün Kavalcısı nı Kadıköylü çocuklar için Barış Manço Kültür Merkezi'nde sahneleyecek. 2 Ekim Cumartesi ve 3 Ekim Pazar günleri saat 13.00'te başlayacak bu müzikli oyunlar çocuklar çok eğlenecek.
www.bmkm.gen.tr


KADIKÖY DIŞINDAN

KONSER

-Scorpions Veda Konseri
Dünya Rock müzik tarihinde altın bir sayfa kapanıyor. Son albümlerinin piyasaya çıkması ve 3 sene boyunca 5 kıtayı kapsayan Mammoth turnesi sonrasında dünyanın en büyük rock gruplarından Scorpions, kariyerine son verecek. Scorpions'un ülkemizdeki hayranlarıyla gerçekleştireceği son buluşma ise 2 Ekim Cumartesi akşamı Maçka Küçükçiftlik Parkı'nda gerçekleşecek. Hafızalardan silinmeyecek ve bir daha tekrarı olmayacak bu tarihi buluşma için yerinizi şimdiden ayırtın.
www.scorpionsveda.com

-İDOBALE Açılış Konseri
İstanbul Devlet Opera ve Balesi yeni sezon açılışını Aya İrini'de düzenleyeceği bir konser etkinliğiyle yapıyor. Serdar Yalçın yönetimindeki orkestranın klasik müzik konseri 2 Ekim Cumartesi günü saat 20.00'de başlıyor.
www.idobale.com


ARŞİV