KADIKÖY’DEN SERGİ VE FİLM GÖSTERİMİ “Al Gözüm

KADIKÖY'DEN SERGİ VE FİLM GÖSTERİMİ Al Gözüm Seyreyle Güneş Karabuda'nın Yaşar Kemal Fotoğrafları: 1956ndash;2010 Caddebostan Kültür Merkezi Görsel Sanatlar Yönetmenliği,...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

SERGİ VE FİLM GÖSTERİMİ

Al Gözüm Seyreyle
Güneş Karabuda'nın Yaşar Kemal Fotoğrafları: 1956ndash;2010
Caddebostan Kültür Merkezi Görsel Sanatlar Yönetmenliği, özel bir etkinliğe imza atıyor. Usta yazar Yaşar Kemal'in yaşamına tanıklık etmiş fotoğraflar Al Gözüm Seyreyle adıyla CKM'de sergilenecek. Belgeselci, gazeteci ve yazar Güneş Karabuda'nın objektifinden 50 yıllık bir dostluğun izlerine tanık olabileceğimiz sergide, Yaşar Kemal'in İstanbul, Paris, Adana gibi farklı şehirlerde, kimi zaman tek, kimi zaman Abidin Dino, Sabahattin Eyüboğlu,
Cengiz Aytmatov gibi sanatçılarla çekilmiş fotoğraflarını görmek mümkün. Sergide, Güneş Karabuda'nın fotoğraflarına Yaşar Kemal'in metinleri eşlik ediyor. Sergide ayrıca Güneş Karabuda'nın çektiği 1975 tarihli Yaşar Kemal Belgeseli de yer alıyor. Belgesel, yazarın yaşam öyküsünü, İstanbul'daki yaşamını ve yıllar sonra romanlarının Çukurovası'na ve doğduğu köy olan Hemite'ye dönüşünü anlatıyor. 8 Nisan Cuma günü açılacak olan sergi 15 Mayıs'a kadar CKM'de görülebilecek.
www.ckm.gen.tr

Yılanı Öldürseler Filmi Özel Gösterimi
Al Gözüm Seyreyle-Güneş Karabuda'nın Yaşar Kemal Fotoğrafları sergisi kapsamında 9 Nisan Cumartesi günü saat 15.00'de Yılanı Öldürseler adlı film gösterilecek. Yaşar Kemal'in aynı adlı romanından sinemaya uyarlanan filmin bu özel gösterimine başta Yaşar Kemal olmak üzere filmin yönetmeni ve başrol oyuncusu Türkan Şoray, görüntü yönetmeni Güneş Karabuda, filmin müziklerini yapan Zülfü Livaneli, filmin yapımcısı Abdurrahman
Keskiner, Talat Bulut ve pek çok davetli katılacak. Yaşar Kemal'in film gösteriminin ardından sevenleriyle buluşacağı bu etkinliği kaçırmayın.
www.ckm.gen.tr

TİYATRO

Marat-Sade
Oyun, 1808 yılında, Marquis de Sade'ın kapatıldığı Charenton Akıl Hastanesi'nde geçiyor ve akıl hastaları tarafından oynanması için Marquis de Sade tarafından yazılan bir oyun metninin, hastane yöneticileri ve seçkin bir seyirci kitlesine oynanışını anlatıyor. Peter Weiss'ın yazdığı Ragıp Yavuz'un yönettiği oyun, 6ndash;10 Nisan 2011 tarihleri arasında Kadıköy Haldun Taner Sahnesi'nde seyirciyle buluşacak.

Sözcükler Can Yücel'i Özler
Tiyatro Simurg, Can Yücel'in yapıtlarından, anılarından ve ona dair anekdotlardan yola çıkılarak kaleme alınmış Sözcükler Can Yücel'i Özler adlı oyunu sergiliyor. Can Yücel'in yaşama ve sanata mizahla bakışını konu alan oyunu Mehmet Esatoğlu derledi, yazdı ve yönetti. Bilgesu Ataman ve Mehmet Esatoğlu'nun sergiledikleri oyun, 1 Nisan Cuma günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

Leyla'nın Evi
Zülfü Livaneli'nin aynı adlı, 60 baskı yapmış, sevilen romanından uyarlanan, Nedim Saban'ın yönettiği, Leyla'nın Evi adlı oyunda Celile Toyon, Ayça Varlıer, Volkan Severcan gibi usta oyuncuların başrolünü paylaştığı müzikli oyunun dekor tasarımına Nurullah Tuncer, müziklerine Livaneli imza atıyor. Oyununda evi elinden alınan Leyla'nın şahsında Osmanlı'dan günümüze İstanbul'un dönüşümü, göçmenlik, mülkiyet hakları, kuşak ve kültür çatışmaları, birbirini hiç tanımayan üç ayrı karakterin yaşamlarının kesişmesi üzerinden anlatılıyor. Oyun 1 Nisan Cuma günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül- Gazanfer Özcan Sahnesi'nde.
www.kkm.gen.tr

Özel Hayatlar
Noel Coward'ın yazdığı Gencay Gürün'ün Türkçeye çevirdiği, Cihan Ünal'ın yönetip aynı zamanda oynadığı oyunda; Hande Ataizi, Şencan Güleryüz ve Burcu Kazbek yer alıyor. Özel Hayatlar'da iki yeni evli çiftin balayı için seçtikleri otelde, yan yana odalarda başlarına gelenler ve onları bekleyen büyük sürpriz hızlı bir tempoda sergileniyor. Tiyatro İstanbul'un sahnelediği oyun, 2 Nisan Cumartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

Godot'yu Beklerken
Samuel Beckett'in o çok ünlü eseri Godot'yu Beklerken , şimdi de Tiyatro Kırmızı'nın yorumuyla sahnede. 2 ve 9 Nisan Cumartesi günleri saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izleyiciyle buluşacak oyunda Deniz Boldaz, Serkan Karabayır, Neil S. Fleckman, Ebru Devrim Sayman ve Kıvılcım Çilingir rol alıyor. Kimilerine göre tüm zamanların en iyi oyunu olan bu oyun, 21. yüzyılda da kafamızda soru işaretleri bırakmaya devam ediyor.
www.ckm.gen.tr

Acayip Bir Oyun
Usta tiyatrocu Müjdat Gezen kendi yazdığı oyunu Acayip Bir Oyun u tek kişilik performansıyla sahneliyor. Müjdat Gezen seyirciye şöyle sesleniyor: Elli yıldır birlikteyiz. Acayip Bir Oyun da yine birlikte olacağız ve birlikte oynayacağız. Bana aklınıza gelen her soruyu sahneye çıkıp, yanıma oturup soracaksınız. Bilmediğiniz pek çok şeyi ilk kez duyacaksınız. Oyunda danslar, şarkılar da var... Birlikte gülüp eğleneceğiz. Biraz müzik, biraz politik, biraz şaka ile güzel bir akşam geçireceğiz. Sevgi ve saygılarımla...
Acayip Bir Oyun, 2 Nisan Cumartesi günü saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

Bavul
Çeşitli olaylar yüzünden yaşamdan kopmuş bir gurup yetişkinin hayata bağlanma çabalarını, gittikçe ağırlaşan bir bavul dolusu dertten kurtulma uğraşlarını oldukça neşeli ve komik bir dille anlatan, son yılların en keyifli komedi eserlerinden biri Bavul. Sam Bobrick'in yazdığı oyunu Bora Severcan sahneye uyarladı ve yönetti, karakterlere can verenlerse Volkan Severcan, Melda Gür, Nuri Gökaşan ve Ayşen Gruda. Bavul, 3 Nisan Pazar günü saat 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

Hayvanat Bahçesi
Oyun; Christiane F.'in Korkunç Anıları Eroin adlı kitabından, Korhan Abay tarafından tiyatro oyununa uyarlanan dramatik bir gençlik oyunu. Madde bağımlısı olan bir gencin ailesi, arkadaşları ve çevresi ile olan ilişkileri dramatik bir dil ile anlatılıyor. İletişimin sıkıntılarının olumsuz sonuçlarını açık bir dille anlatılan oyunun yönetmenliğini Güney Saraçoğlu yapıyor. Kadıköy Belediyesi Tiyatro Gönüllüleri'nin sahnelediği oyunu 4 Nisan Pazartesi günü saat 20.00'de Barış Manço Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.bmkm.gen.tr

Matmazel Julie
Yeditepe Üniversitesi GSF Tiyatro Bölümü öğrencilerinin sahneye taşıdığı oyunda bir yaz dönümü gecesi eğlenceleri sırasında evin genç kızı ile uşağı arasında yaşananlar, sınıf farkı, aşk ve toplumsal cinsiyet ilişkileri de göz önüne serilerek ele alınıyor. Ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak olan Matmazel Julie, 4 Nisan Pazartesi günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.kkm.gen.tr

Tiyatro Radyosu
Şarkıcı Mansur El Sabah, kendi yazdığı oyunu Tiyatro Radyosu ile sahnelere çıkıyor. Barbaros Uzunöner'in yönettiği bu tek kişilik gösterinin en önemli özelliği bir ilk olması. Oyunu sahneleyen Bu Tiyatro şöyle söylüyor: Radyo Tiyatrosunu duydunuz, dinlediniz ama Tiyatro Radyosu ne duyuldu ne de işitildi. Tam bir Pek Kişilik Gösteri . Oyun 4 Nisan Pazartesi günü saat 20.30'da Kadıköy CKM'de.
www.ckm.gen.tr

Düğün
AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu'nun, ödüllü oyun yazarı Ayşe Bayramoğlu'nun kaleme aldığı, tiyatro oyuncusu Tilbe Saran'ın yönetmenliğini üstlendiği yeni oyunu Düğün ün biletleri satışa çıktı! Oyun, 5 Nisan Salı akşamı saat 20.30'da Kozzy Alışveriş ve Kültür Merkezi Gazanfer Özcan Sahnesi'nde perdelerini açıyor. Oyunculardan teknik ekibe kadar tüm kadrosu kadınlardan oluşan Düğün ; kadınları, kadınların güçlerini, güçsüzlüklerini, zorluklarla karşılaştıklarında bunları çözme yöntemlerini, kadınlık hallerini anlatıyor.
AYSA Prodüksiyon Tiyatrosu tarafından sahneye konan oyunda; Türkiye'nin en önemli kadın oyuncularından Güler Ökten, Zerrin Sümer, Tilbe Saran ve Şebnem Sönmez ile genç oyuncular Eda Çatalçam, Evren Ercan, Serpil Göral ve Maria Akgüllü rol alıyor.
www.kkm.gen.tr

Kökler
Arnold Wesker'in yazıp, Togay Kılıçoğlu'nun yeniden kaleme alarak günümüze uyarladığı oyun, kendi cümlelerimizi bulma yolculuğunu anlatıyor. Seçimlerimiz ve hayatlarımızla oluşturduğumuz kendi dünyamız aslında köklerimizle geleceğimiz arasında kalan zaman mıdır? Ya inandıklarımız uğruna göze aldıklarımız? lsquo;Bildiklerini öğretmeli insan, bir kişi olsa da çıkaracağım bu yangından!' Kökler, 6 Nisan Çarşamba günü saat 21.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
www.hkkm.gen.tr

Öldün Duydun Mu?
İntihar etmeyi alışkanlık haline getiren lsquo;adam'dan yola çıkarak, 1980 sonrasının arada kalmış kuşağı irdelenir ve karşımıza; gelişimi trajikomik, finali oldukça sürpriz bir hikâye çıkar. Tiyatro Formül'ün sahneye taşıdığı oyun 6 Nisan Çarşamba günü saat 20.30'da Kadıköy CKM'de izleyiciyle buluşacak.
www.ckm.gen.tr

Çelik Manolyalar
Robert Harling'in kaleme aldığı, Julia Roberts, Shirley Maclaine gibi dünya çapında oyuncuların yer aldığı, unutulmaz bir filme de dönüşen Çelik Manolyalar oyununda kuaför salonunda, hayata direnen kadınların mücadelesi anlatılıyor. Aslında çelik yüreklerle savaşırken, manolya gibi solan bu kadınların dış görünüşlerinde hiçbir şeye aldırmıyor gibi görünüp, süslenip, düğün hazırlığı yaparlarken, içlerinde taşıdıkları hastalık, ölüm ve yaşam mücadelesi sahneye taşınıyor. Mehmet Ergen'in yönettiği Çelik Manolyalar; Şenay Gürler, Suna Keskin, Oya İnci ve Suzan Aksoy'un oyunculuklarıyla hayat buluyor. Tiyatro Kare'nin oyunu Çelik Manolyalar, 7 Nisan Perşembe saat 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.
www.kkm.gen.tr

Türkan Işık Yolcusu
Dilek Türker, Prof. Dr. Türkan Saylan'ın tıp ve eğitim alanında ülkemize kazandırdıkları ve oluşturduğu değerler için verdiği mücadeleleri sahne diliyle anlatmak, tiyatro seyircisiyle bu aydınlık insanın yaşamını paylaşmak niyetiyle eseri tiyatroya taşıdı. Tiyatroya kazandırılan bu eser; sadece ülkemizde değil, tüm dünya ülkelerinde bir evlat, bir anne, bir eş, bir vatandaş ve bir doktor olarak; ışığa ulaşmak için mücadele veren bir kadının yolculuğunu seyircisine ulaştırmayı hedefliyor. Tiyatro Ayna'nın sahnelediği Türkan Işık Yolcusu 7 Nisan Perşembe günü saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Şirket Hikâyeleri
Şirket Hikâyeleri'nde iş yaşamında sıklıkla karşılaşılan sorunlar ve bu sorunlara karşı geliştirilen tutumlar mizahi bir dille sahneye taşınıyor. Oyunda, gözlemlere ve derlemelere dayanan üç hikâye anlatı konusu yapılıyor. Tiyatro Boğaziçi'nin sahnelediği oyun 8 Nisan Cumartesi günü saat 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

Kadın ile Memur
Oya Başar ile Kemal Kocatürk'ün oynadıkları oyun bir kadının bakanlıkta bir müsteşarın odasına girmesiyle başlıyor ve kadının memuru tehditkâr sözlerle kendisine itaat etmeye zorlamasıyla gelişiyor. Devletin işleyişini, bürokrasiyi ve tüm bunların üzerinden ülkeyi, ülke politikalarını ve de politikacılarını komik bir dille sorguluyorlar. Uzun zamandır sahnelerimizde göremediğimiz politik-güldürü tarzındaki oyunu Aldo Nikolai yazdı, Uğraş Güneş uyarladı, Kemal Kocatürk yönetti, Şirin Dağtekin dekor ve kostümünü tasarladı, Kadın'ı Oya Başar, Memuru ise Kemal Kocatürk oynuyor. Ayrıca oyunda Harika Özovalı, Fatih Yurdakul, Aslı Zırhlı ve Eren Özyalçın da çeşitli roller üstleniyorlar. Kadın ile Memur, 8 Nisan Cuma akşamı saat 20.30'da Kadıköy Belediyesi CKM'de izleyiciyle buluşuyor, kaçırmayın!
www.ckm.gen.tr

Deli?
Adını, Türk doğaçlama tiyatrosunda alkış anlamına gelen furi den alan Tiyatro Furi, adını hak eder işler yapmak peşinde! Devrim Saltoğlu bu sefer, Gogol'ün eseri Deli'yi 1850 yıllarındaki 9. dereceden memur yerine günümüzdeki ödenekli bir tiyatroda sözleşmeli dekor asistanı olarak yorumluyor. Deli? 8 Nisan Cuma günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

KONSER

Sıcak Çikolata II Fuaye Konseri
Dünya sahnelerinde sanatçı olarak ülkemizi temsil eden piyanist Birsen Ulucan'ın, yetenek sınavına tabi tutmadan oluşturduğu piyano sınıfı, 4 Nisan'da Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nın harikulade ortamında bir müzik şöleni sunuyor. Konsere ayrı bir özellik kazandıransa Türkiye'nin en iyi kemancılarından Özcan Ulucan'ın, küçük piyanistlerle klasik müziğin en güzel örneklerinin yanı sıra, Türk bestecilerin eserlerinden oluşan bir demet sunması. lsquo;Sıcak Çikolata II' fuaye konseri, 4 Nisan Pazartesi günü saat 18.00'de başlıyor. Konser ücretsiz ve herkese açık.
www.sureyyaoperasi.org

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası
İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, şef Tadeusz Strugala yönetiminde 1 Nisan Cuma akşamı Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir konser veriyor. Piyano virtüözü Verda Erman'ın solist olduğu konserin programında W. A. Mozart (Sihirli Flüt Operası Uvertürü), G. B. Pergolesi (Concertino), G. Tartini (Le Trille Du Diable), S. Rahmaninov (2. Piyano Konçertosu, Op. 18 Do Minör), J. Haydn (Senfoni No. 104, Re Majör Londra Senfonisi) bulunuyor. Konserin başlama saati 20.00
www.ckm.gen.tr

Mehmet Evren Hacıoğlu Konseri
İstanbul Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Müziği Bölümünde Gaziantep bölgesinde yaşayan Türkmenlerde Barak Ağzı Uzun Gavaların müzikal analizi konusu ile ilgili araştırmalarının yanı sıra, bağlamada geleneksel icra teknikleri ve üsluplarına yönelik çalışmalarına devam eden Mehmet Evren Hacıoğlu, Ustaların İzinde konseriyle dinleyenleriyle buluşuyor. Konser 1 Nisan Cuma akşamı saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde
www.hkkm.gen.tr

Türk Sanat Müziği Konseri
Müzik çalışmalarını Şef Metin Durgut Yönetiminde Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde sürdüren topluluk Türk Sanat Müziğinin unutulmaz eserlerini seslendirecek. Konser 3 Nisan Pazar günü saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi HKKM Salonu'nda.
www.hkkm.gen.tr

Turgay Noyan; 50 Yılın Dostları
Besteci, orkestra şefi Turgay Noyan'ın sanat hayatının 50.yılı nedeniyle düzenlenen geceye Noyan'ın 1960'lı yıllardan bu yana birlikte sahneyi paylaştığı ses, saz ve tiyatro sanatçıları katılacak. CKM Performans Sanatları Yönetmenliği'nin ücretsiz olarak düzenlediği geceyi Ali Poyrazoğlu sunuyor. Turgay Noyan, 50 Yılın Dostları gecesi 4 Nisan Pazartesi günü saat 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

PANEL

Çevre ve Biz / Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu
Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kadıköy Şubesi Çevre Komisyonu'nun Çevre ve Biz başlıklı paneller dizisi bu hafta Meteoroloji ve Afet Yönetimi uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu ile devam ediyor. İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Uçak ve Uzay
Bilimleri Fakültesi Meteoroloji Mühendisliği Bölüm Başkanı ve aynı zamanda İTÜ Afet
Yönetim Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü olan Miktad Kadıoğlu'nun katılacağı etkinlik 5 Nisan Salı günü saat 14.00'te Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

SÖYLEŞİ

Prof. Dr. Zekeriya Kurşun ile Söyleşi
Marmara Üniversitesi Tarih Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Zekeriya Kurşun, Osmanlı'dan Cumhuriyet'e Türk ndash; Arap İlişkileri Üzerine Bazı Gözlemler konulu söyleşiyle Tarihçi Kitabevi'ne konuk oluyor. 2 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek söyleşinin başlama saati 15.00.
www.tarihcikitabevi.com


SERGİ

Arkadaşım Ihlamur Ağacı Sergisi
Kadıköy'de yaşayan Aykut Beğen ve eşi Nebahat Öztürk Beğen'in Arkadaşım Ihlamur Ağacı isimli sergisi 1 Nisan Cuma günü Caddebostan Kültür Merkezi Zemin Kat'ta açılıyor. Sergide Aykut Beğen'in ıhlamur ağacından şekillendirerek seramik hamuruyla giydirilmiş çeşitli insan figürleriyle Nebahat Öztürk Beğen'in yağlıboya resimleri yer alıyor. Sergi 20 Nisan'a kadar görülebilir.
www.ckm.gen.tr

XXVII. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi
Aydın Doğan Vakfı tarafından her yıl düzenlenen, serbest konulu XXVII. Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışmasına düzenlendiği yıllar içinde 136 ülkeden 7300 karikatürist yaklaşık 60.000 karikatür ile katıldı. Bu yıl birinciliği Ahmet Öztürklevent'in aldığı yarışmada dereceye giren ve sergilenmeye layık görülen eserlerin bulunduğu sergi 17 Martndash;6 Nisan 2011 tarihleri arasında CKM Sanat Galerisinde izlenilebilir.
www.ckm.gen.tr

Celalettin Tandoğdu Resim Sergisi
Celalettin Tandoğdu Resim Sergisi, 7 Nisan ndash; 3 Mayıs tarihleri arasında Doğuş Üniversitesi Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Ümit Erzurumlu Resim Sergisi
Ümit Erzurumlu'nun Fütürist Bakışlar adını verdiği kişisel resim sergisi 2-15 Nisan arası Düşyolcusu Sanat Durağı'nda görülebilir.
www.dusyolcususanatduragi.com

Çiğdem İstanbullu Resim Sergisi
Çiğdem İstanbullu'nun İnsana Uzak Kişisel Resim Sergisi 1-10 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Nazım Hikmet Kültür Merkezi Sergi Holü'nde görülebilir.
www.nazimhikmetkulturmerkezi.org

İllüstrasyon ve Resim Sergisi
Tolga Eti Sanat Evi, 26 Mart - 30 Nisan 2011 tarihleri arasında Boyalıkuş İllüstratörler Grubu'nun Küçüklere ve Büyüklere Masallar adı altında karışık tekniklerle hazırlamış oldukları özgün çalışmaları sanatseverlerle buluşturuyor.
www.tolgaetigaleri.com

Gül Hiçdurmaz Algıdan Yansımalar II
Gül Hiçdurmaz'ın farklı sanat disiplinlerinin deneyimleriyle, kendi yaşam alanlarında oluşan izlenimleriyle, insan öğesinin değerleri, yaşanmışlıkların hafızada bıraktığı etkilerle, kompozisyonlarında, figür kullanımlarını aşırı soyutlamalarla sembolik formalara dönüştürdüğü eserleri 19 Mart- 3 Nisan tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
www.ckm.gen.tr

Mart Kedileri Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 12 Mart- 14 Nisan tarihleri arasında Mart Kedileri adlı karma sergi izlenebilir.
Tel: 0216 363 12 80

4 Ülkeden 4 Sanatçı
Türkiye'den M.Sadık Altınok, Almanya'dan Mehmet Alagöz, Kıbrıs'tan Emin Çizenel ve Hollanda'dan Arhan Günermengi'nin sanatçı kimliklerini aktaran eserler Doğuş Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Sanat Galerisi'nde sergileniyor. Hasanpaşa-Kadıköy yerleşkesinde yer alan Sanat Galerisi'ndeki sergi 3 Martndash;5 Nisan 2011 tarihleri arasında gezilebilecek.
Tel: 0216 544 55 55 / 3142

Aynur Sönmez Kişisel Resim Sergisi
Aynur Sönmez Kişisel Resim Sergisi, 1ndash;7 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.bmkm.gen.tr

Türkan Evren Resim Sergisi
Türkan Evren Resim Sergisi, 1ndash;13 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.
www.hkkm.gen.tr

ÇOCUK

Çocuklardan Müzik Ziyafeti
Taksav Kadıköy Şubesi bünyesinde müzik eğitimi alan çocuklar, 2010ndash;2011 dönemi boyunca yaptıkları atölye çalışmalarını, düzenlenen bir konser ile sergileyecekler. Barış Manço Kültür
Merkezi'nde gerçekleştirilecek konserde; keman, gitar, piyano ve yan flüt dallarında eğitim alan ve yaşları 5 ile 15 arasında değişen çok sayıda kursiyer çocuk sahne alacak. Çocuklardan birçoğunun ilk defa sahne alacağı konserde aralarında Mozart, Beethoven, Thompson, Carulli, Bach ve yerel sanatçıların eserlerinden örnekler yorumlayacakları gece, öğretmenlerin verdiği konserle son bulacak. Katılımın davetiyeyle sağlanacağı etkinlik 5 Nisan Salı akşamı saat 18.00'de Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde.
www.bmkm.gen.tr

Uyuyan Güzel Komedisi
Mutlu, mesut bir yaşam süren kral ve kraliçenin tek derdi, ülkelerini işgal eden kötü kalpli kralın oğlu ile evlendirebilecek bir kızlarının olmamasıdır. Anka kuşunun Kral ve Kraliçenin; çocukları olması için yaptığı sihir sonucunda prenses doğar. Ama onlar prensesin onbeşinci doğum gününe kötü peri Melefis'i davet etmemişlerdir. Duruma çok sinirlenen Melefis güzel prensese büyü yapar ve onu uyutur. Bakalım iki aile prensesi bu sonsuz uykudan uyandırabilmek için nasıl bir macera yaşayacak. Sarıyer Sanat Tiyatrosu'nun keyifli oyunu Uyuyan Güzel Komedisi , 2 Nisan Cumartesi günü saat 13.00'te Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
www.ckm.gen.tr

Sevgi Çemberi
Çocukların düş gücünü harekete geçirir masallar, kafalarında renkli dünyalar kurmalarına, hayatı tanımalarına yardımcı olurlar. Öyleyse çocukları masalsız bırakmamalı ama onlara anlatılacak, okutulacak, tiyatroda seyrettirilecek masallar da hem güzel hem yararlı olmalı. İşte Sevgi Çemberi, çocuklar için özel olarak yazdığımız böyle bir masal. Sevgiden, barıştan yana bir masal. Bizim Tiyatro, Hamxlet'in ardından çocuklar için de yeni bir çocuk oyunu sahneliyor: Sevgi Çemberi. Hasan Erkek'in yazdığı oyunu Faik Üretmen yönetiyor, genel sanat yönetmenliğini ise Zafer Diper yapıyor. Oyunu 2 ve 9 Nisan Cumartesi günleri saat 13.00'te Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izleyebilirsiniz.
www.kkm.gen.tr

KADIKÖY DIŞINDAN

SERGİ

Düşünce Özgürlüğü Karikatürleri Sergisi
Okul Kütüphanecileri Derneği, TKD Düşünce Özgürlüğü Grubu, Kültür Paylaşım Platformu, Bahçeşehir Üniversitesi ve İdeal Kültür Yayıncılık İşbirliği ile 47. Kütüphane Haftasında özel etkinlik gerçekleştiriliyor; Düşünce Özgürlüğü Karikatürleri Sergisi, 1 Nisan Cuma günü açılıyor! Düşüncelerin özgürlüğüne çizginin diliyle, mizahla, sanatla bir başka gözle bakmak isteyen tüm sanatseverler, 1 Nisan Cuma günü Bahçeşehir Üniversitesi Fazıl Say Fuayesinde saat 15.30'da gerçekleşecek Düşünce Özgürlüğü Karikatürleri Sergisi açılış törenine ve kokteyline davetli. Sergi 16 Nisan'a kadar görülebilir.
Tel: 0212 381 02 21


ARŞİV