KADIKÖY’DEN ŞENLİK   -Nükleere İnat Yaşasın Hayat

KADIKÖY'DEN ŞENLİK -Nükleere İnat Yaşasın Hayat Nükleer Karşıtı Platform, 26 Nisan Çernobil faciasının yıldönümü nedeniyle Göztepe Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

ŞENLİK

-Nükleere İnat Yaşasın Hayat
Nükleer Karşıtı Platform, 26 Nisan Çernobil faciasının yıldönümü nedeniyle Göztepe Selamiçeşme Özgürlük Parkı'nda nükleer karşıtı bir şenlik düzenliyor. 28 Nisan Cumartesi saat 14.00-20.00 arası gerçekleşecek şenliğe katılım ücretsiz! Tüm nükleer karşıtlarının ve çevreye duyarlı herkesin davetli olduğu şenlikte Moğollar, Marsis, Serap YağızTaner Öngür, Teneke Trampet, Karagüneş , Kül, Meluses, Nejat Yavaşaoğulları ve Neyse sahne alacak.

TİYATRO
-Şakayla Söyler Haldun Taner
Türkiye'ye kabareyi ilk getiren ve bu türün en olgun ürünlerini veren usta yazar Haldun Taner'in şaheserlerinden Vatan Kurtaran Şaban, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım'ın en can alıcı sahnelerinden Ali Erdoğan'ın kurguladığı oyun yıllar boyunca değişmeden kalan zihniyetimizin acı taraflarını tatlı tatlı hicvediyor. Ali Erdoğan'ın yönettiği ve oynadığı kabare, 27 Nisan 20.30'da Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Savaştan Barıştan
Bir grup aydın-sanatçı, televizyon için bir dizi hazırlamaktadırlar. Hazırladıkları bölümleri hangi kanala götürseler ilgi görmemekte, dahası dışlanmaktadırlar. Bu programın hazırlanmasında başı çeken iki kişi, sunucu ve müzisyen bir anlamda durumu protesto etmek ve yaptıklarını bir yolla kitleye duyurmak için tiyatroyu seçme zorunluluğunda kalmışlardır. Zafer Diper'in yönettiği ve oynadığı oyunda, müzisyen Haluk Çetin de Diper'e şarkılarıyla eşlik ediyor. Oyun, 28 Nisan 20.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Beni Yeniden Sev
Alphonso Paso'nun ölmeden önce yazdığı 100.ve son oyunu olan Beni Yeniden Sev aşk üzerine derin bakışlarla donatılmış eğlenceli bir oyun. Evliliğe, aşk olgusuna, farklı kuşakların bakışından yola çıkan Paso, insan ilişkilerini dantel gibi örüyor. Ali Poyrazoğlu Tiyatrosu'nun sahneye koyduğu oyun, 28 Nisan Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde ve 3 Mayıs Perşembe 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

-Alevli Günler
Çocukluğundan beri ayrılmamış üç arkadaş, biri mahallenin kasabı, biri muhasebeci, biri de Türk kültürü profesörü olmuş üç kafadar. İçlerinden biri kanser olunca, inançları gereği öldükten sonra yakılmak ister ve farklı olana yaşam hakkı vermeyen düzenle karşı karşıya gelirler. Alevli Günler, 27 Nisan Cuma ve 2 Mayıs Çarşamba 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Keşanlı Ali Destanı
Keşanlı Ali büyük kentin eteklerinde yer alan varoşlarda yaşayan ezilen yoksul insanların öykülerini ele alırken gündelik hayatın yanı sıra iktidar, çıkar, aşk ilişkileri dolayında gelişen, olaylara da eğlenceli bir yaklaşımla değinen Türk Tiyatrosu'nun kült oyunlarından bir tanesidir. Yavuz Bingöl, Kerem Alışık ve Songül Öden'in başrollerinde oynadığı Sadri Alışık Tiyatrosu yorumuyla sahnelenen Keşanlı Ali Destanı, 28 Nisan Cumartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Şıpsevdi
Hüseyin Rahmi Gürpınar'ın yaşadığı İstanbul'unu anlattığı oyunu Enis Fosforoğlu 15 kişilik bir kadroyla sahneliyor. Dönem müzikleri ile de bezenmiş komedide Meftun batı kültürü ile büyümüş kardeşi Raci ise alaturka bir yaşam tarzını benimsemiştir. Bu arada konakshy;ta oturan fakat yeni hayata alışamayan ekonomik sıkıntılar çeken ailelerde kendi aralarında evlilikler yapmaktadırlar. Meftu'nun planları aileyi kurtarmaya yetecek midir? Oyun 28 Nisan Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde.
-Üçkağıtçı
Usta yazar Orhan Kemal'in öyküsünü Kadıköy Tiyatrom sahneye taşıyor. Yönetmenliğini Enver Yılmaz'ın yaptığı oyunda, anlatıcıKel Mıstık'ın ağzından bir
üçkağıtçının yaşamındaki kırılma noktaları gözler önüne seriliyor. Ücretsiz olarak izleyiciyle buluşacak olan oyun, 29 Nisan Pazar 19.30'da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

-Cam
Başarılı oyuncular Dolunay Soysert, Mete Horozoğlu, Deniz Çakır, Bülent Alkış ve Selen Uçar'ın rol aldığı oyun; kadının sosyal konumuna özellikle dikkat çekerek kadına dairbirçok şeyi sorgulatıyor. Alışılmadık kurgusuyla tiyatro severlere şaşırtıcı bir deneyim sunan Cam ; kocasından boşanmak üzere olan bir resim öğretmeninin atölyesinde geçiyor. Oyun, 3 Mayıs Perşembe 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.
-Koca Sinan
Dünyaya hükmeden bir padişahın, Kanuni Sultan Süleyman'ın, Mimar Sinan'dan bir isteği vardır; yüzyıllar boyunca onun adını ölümsüzleştirecek bir cami! Mimar Sinan'ın ise, tüm yaşamını adadığı bir tek düşü vardır: Eteklerinde doğduğu Erciyes Dağı gibi, Tanrısal güzelliğin dalga dalga göklere yükselişini gösteren bir mabed yapmak! Hakan Altıner'in yönettiği Koca Sinan , 1 Mayıs Salı 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

DANS

-lsquo;Dünya Dans Günü' Kutlaması
1982 yılında ilk kez UNESCO Uluslararası Tiyatro Enstitüsü'nün Dans Komitesi tarafından başlatılan Dünya Dans Günü kutlamaları ile bu sanat türünün, kendi evrenselliği içinde bütün siyasal, kültürel ve etnik sınırları ortadan kaldırması, insanlığın dans ortak dili ile barış ve dostluk içinde birleştirilmesi amaçlandı. Pera Güzel Sanatlar ile Kozyatağı Kültür Merkezi işbirliğinde 29 Nisan Dünya Dans Gününü bu yıl da çok özel bir gösteriyle kutluyoruz. Ücretsiz etkinlik 29 Nisan Pazar günü saat 18.00'de.
BALE
-MSGSÜ Devlet Konservatuvarı Bale Gösterisi
Balenin yıldızları her yıl olduğu gibi günümüzden başlayarak sizleri 18. yüzyılın dans dünyasına doğru çok renkli bir yolculuğa çıkarıyorlar, birbirinden yetenekli genç dansçılar günümüzün en önemli opera sahnelerinde sergilenen yapıtları CKM sahnesine taşıyorlar. Venedik Karnavalı, Uyuyan Güzel, Pas de Quatre, Deux Tchaikooski Pas De Deux, Paris Alevi, Bahar, Gotcak, Esmeralda, Fındıkkıran, Genzano, Raymonda... Ücretsiz gösteri 2 Mayıs Çarşamba 20.00'de CKM'de.
KONSER
-Mohamed Farghaly İkilisi: Mısır'dan Ümmü Gülsüm Şarkıları
Mısır geleneksel müziğinin önemli temsilcilerinden Mohamed Farghaly ve oğlu Mohamed Farghaly Türkiye'yi ziyaret edip iki haftalık bir konser turu yapacaklar. Bu turda İstanbul, Ankara, Mersin, Adana, Tarsus ve Mezitli gibi kentlerde konser ve kültürel konferanslar verecekler. Farghaly'lerin Türkiye turundaki konserlerde Mısır'ın unutulmaz şarkıcısı Ümmü Gülsüm'ün hayatının anlatılacağı belgeseller ve sunumlar da yapılacak. Ve Ümmü Gülsüm şarkılarından oluşan bir repertuar ile konserler verilecek. İkili turne kapsamında Kadıköy Gitarcafe'de de bir konser verecek. Konser, 27 Nisan Cuma günü saat 21.00'de başlıyor.
0216 348 60 55

-Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası
Şef Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası, Mezzosoprano Anna Lapkovskaja'nın solistliğinde Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir konser verecek. 30 Nisan Pazartesi günü gerçekleştirilecek konserin başlama saati 20.00.

-Yaşar Özel Konseri
Türk Sanat Müziğinin güçlü sesi Yaşar Özel Konseri, 1 Mayıs Salı saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi CKM'de! Türk Müziği Topluluğu'nun ve sololarının yanında programa konuk olarak katılan değerli ses sanatçıları Çiğdem Yarkın, Selma Başak ve Mehmet Özkaya, Türk sanat müziği severlere seçme eserlerden oluşan unutulmaz bir gece yaşatacaklar.
Ücretsiz konseri kaçırmayın!
-İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası KONSERİ
Şef Antonio Pirolli'nin yöneteceği ve keman sanatçısı Massimo Quarta'nın solist olarak katılacağı ve P.I. Çaykovski'nin keman konçertosunun ve film müziklerinden seçmelerin seslendirileceği İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası Konseri, 4 Mayıs Cuma 20.00'de Kadıköy CKM'de.
- Seslerin Peşinde-Chasing The Voices Jazz Konseri
Kendine özgü bir stili olan gitarist Erhan Ersin'in, Jazz, Fusion, New Age, Latinetkileri taşıyan bestelerinin ve jazz standartlarının çalınacağı konserde, Türkiye'nin önemli müzisyenleri ve dans performansıyla Berlinli sanatçı Birgit Aszlig;hoff yer alacak. Konser 4 Mayıs Cuma 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.
SÖYLEŞİ

-Prof. Dr. Orhan Koloğlu
Prof Dr. Orhan Koloğlu, söyleşi ve imza etkinliğiyle 29 Nisan Pazar saat 15.00'te Kadıköy Belediyesi Muhtar Özkaya Halk Kütüphanesi'nin konuğu oluyor.
-Sanat Dünyam 1 ndash; İlyas Salman
Tiyatro, sinema ve dizi oyuncusu İlyas Salman'ın bilgi, birikim ve sanat yaşamı üzerine Kadıköylü tiyatro severlerle gerçekleştireceği sohbet tadındaki bu söyleşiye tüm sanatseverler davetli. 2 Mayıs Çarşamba günü saat 18.00'de başlayacak söyleşi Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

-Araştırmacı - Yazar Faik Kurtulan
Araştırmacı-yazar Faik Kurtulan, 28 Nisan Cumartesi günüsaat 14.00'de Kadıköy Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) binasında Kaderci mistik duygusallık ve Cumhuriyetin kurucu felsefesi konulu bir konferans verecek.

SERGİ
- Yılmaz'ın Yolu Yılmaz Güney Sergisi
Yılmaz Güney doğumun 74. yılında özel bir sergiyle anılıyor. Düşünmeden hiçbir insanın herhangi bir şey yapabilmesine imkân yoktur. Ben sadece düşündürmek istiyorum. felsefesiyle yola çıkan Yılmaz Güney'in sanat yaşamında kazandığı ödülleri, kostümleri, film afişleri ve özel yaşamından kesitler; 22 Mayıs'a kadar Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde sergileniyor.
-Ceyda Tırtıl K'ağıt Resim Sergisi
Kadıköylü genç ressam Ceyda Tırtıl'ın, K'ağıt adını verdiği kişisel resim sergisi, 3 Mayıs'a kadar Kadıköy Haymatlos Kültür Sanat'ta görülebilir.

-Mesut Eren Resim Sergisi
Figüratif resmin usta isimlerinden Mesut Eren'in sergisine Düş Yolcusu Sanat Durağı ev sahipliği yapıyor.Sergi 21 Nisan - 4 Mayıs 2012 tarihleri arasında Düş Yolcusu Sanat
Durağında gezilebilir.
0216 386 99 03

 
-Birsel Bosut GürbüzResim Sergisi
1964 yılında İDGSA Yüksek Resim Bölümü Cemal Tollu Atölyesi'nden mezun olanBirsel Bosut Gürbüz,41. kişisel sergisini Mavi Kareler serisinin devamı ile Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde açıyor. Sergi, 7 - 30 Nisan tarihleri arasında görülebilir.
0216 418 38 06

-Yavuz Yılmaz Fotoğraf Sergisi
Fotoğraf sanatçısı Yavuz Yılmaz, ilk kişisel sergisini Kadıköy Hera'da açıyor. Sanatçının Seyr-i Mesel adlı sergisinde çeşitli tiyatro sahnelerinden çekilmiş kareler yer alıyor. Sergi, 8 Nisan-8 Haziran tarihleri arasında takip edilebilir.
0216 346 04 13

-Öğrenci Seramik Sergisi
Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik-Cam Bölümü öğrencilerinin seramik sergisi 19- 26 Nisan tarihleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Sayıların Ardından
Senar Keskinoğlu Resim Sergisi 28 Nisan ndash; 6 Mayıs günleri arasında Kadıköy Belediyesi Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde görülebilir.
-Belgelik Resim ve Desen Sergisi
H. Avni Öztopçu'nun desen ve resim derslerindeki öğrencilerin çalışmaları 01ndash;10 Mayıs 2012 tarihlerinde CKM performans bir katında izlenebilir.
-Sev Çocuklarının Sanat Sevgisi
Özel Üsküdar Sev İlköğretim Okulu öğrencileri 2011-2012 öğretim yılında yapmış oldukları görsel sanatlar çalışmalarını, aileleri ve sanatseverlerle buluşturacaklar. Sergi 1-7 Mayıs günlerinde Kadıköy Belediyesi CKM'de görülebilir.
-Ruşan Akcan Resim Sergisi
Yağmur ormanlarından ömürlerini tamamladıktan sonra toplanan kelebekler, yerli insanlar tarafından toplanıp daha sonra kanatları kurutulmaktadır. Afrika'da atölyede üretilen bu kelebek kanatlarının kullanıldığı resimler, 30 Nisan -7 Mayıs tarihleri arasında CKM 4. Kat'ta görülebilir.
-Harun Parlak Bonsai Sergisi
Dünyanın tek canlı sanat dalı olarak kabul gören ve doğadaki tüm ağaç ve çalı türlerinden yapılabilen bonsai her geçen gün Türkiye'de de yaygınlaşıyor. Bonsai sanatına gönül vermiş olan Harun Parlak 4. kişisel bonsai sergisini Kozyatağı Kültür Merkezinde meraklılarına sunuyor. Sergi 1-10 Mayıs günleri arasında görülebilir.
-Yusuf Özsarfati Resim Sergisi
Yusuf Özsarfati'nin, Türkiye'nin dört bir köşesinden derlediği izlenimlerini, kendine özgü gerçekçi üslubuyla tuvale aktardığı resimleri, 1 Mayıs ndash; 26 Mayıs 2012 tarihleri arasında Tolga Eti Sanat Evi'nde görülebilir.
0216 368 26 79
-Düş Yolcusu Sanat Durağı, Liman Sergisi
İbrahim Balaban, Zehra Başaran, Şadan Bezeyiş, Halim Çeliker, Işıl Dural, Mesut Eren, Ümit Erzurumlu, Mine Kavala, Bahar Kılıç, Mehmet Özer, Rıza Savaş, Esra Soytürk, Serdar Şencan'ın resimlerinden oluşan Liman Sergisi 28 Nisan 2012 Cumartesi günü saat 17:00'de Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi'nde açılıyor. Sergi 7 Mayıs'a kadar görülebilir.
0216 405 27 78
-Şenay Lüle Soyutlamalar
Şenay Lüle'nin Soyutlamalar adlı kişisel resim sergisi, 4 Mayıs Cuma 18.00'de Ramada Kültür ve Sanat Merkezi'nde açılıyor. Sergi 11 Mayıs'a kadar görülebilir.
ÇOCUK

- Çocukların Gözüyle Karikatür Sergisi
Kamil Yavuz Karikatür Atölyesi çalışmalarının yer alacağı serginin yanı sıra, Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla 29 Nisan 10.00-11.30 saatleri arasında ücretsiz atölye yapılacak. Kozyatağı Kültür Merkezi'ndeki etkinliğe tüm çocuklar davetlihellip;
-Konuşan Trafik
Birbiriyle bir türlü anlaşamayan trafik lambaları, ilgi çekememekten dertli yaya geçidi, bir türlü doğru kullanılmayan, sıkıcı bulunan emniyet kemerleri... Kahramanlarımız tek başlarına içinden çıkamadıkları sorunlarını çocuklarla paylaşıyor, birlikte çözmek üzere dayanışma içinde adım adım ilerliyorlar. Doğru davranış biçimleri ile kahramanlarımızın sorunları çözülüyor. BP Yol Güvenliği Çocuk Tiyatrosu'nun ücretsiz etkinliği 5 Mayıs Cumartesi 12.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde. Davetiyelerinizi 1 hafta öncesinden KKM Gişesinden temin edebilirsiniz.
KADIKÖY DIŞINDAN
SERGİ
- Göz-El Yorumlu Emek Fotoğrafları Sergisi
Türkiye Yazarlar Sendikası ile redfotoğraf grubu'nun ortak çalışması olan Göz-el Yorumlu Emek Fotoğrafları Sergisi , 28 Nisan Cumartesi saat 20.00'de Mimarlar Odası Sergi Salonu Yıldız/Dış Karakol Binası'nda açılıyor. Sergi; 58 fotoğrafçının 102 fotoğrafına TYS'li 102 yazarın yaptığı yorumlardan oluşuyor. Daha önce 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü dolayısıylaKıraç İşçi Sendika Dayanışma Merkezi'nde 56 fotoğrafla açılan sergi, bu defa 1 Mayıs İşçi Bayramı nedeniyle genişletilmiş olarak Mimarlar Odası Sergi Salonu'nda açılıyor. Sergi 18 Mayıs'a kadar görülebilir.
0212 259 74 74

ARŞİV