KADIKÖY’DEN   8 MART ETKİNLİKLERİ Melike

KADIKÖY'DEN 8 MART ETKİNLİKLERİ Melike Demirağ Konseri Kadıköy Belediyesi 8 Mart nedeniyle birçok etkinlik düzenliyor. Bunlardan biri de Melike Demirağ konseri. 8 Mart Cuma akşamı saat 20.00'de...

16 Aralık 2016 - 13:17

KADIKÖY'DEN

8 MART ETKİNLİKLERİ
Melike Demirağ Konseri
Kadıköy Belediyesi 8 Mart nedeniyle birçok etkinlik düzenliyor. Bunlardan biri de Melike Demirağ konseri. 8 Mart Cuma akşamı saat 20.00'de Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde düzenlenecek konserde Melike Demirağ, eski ve yeni şarkılarıyla kadınlarla buluşacak. Ücretsiz konsere tüm Kadıköylüler davetli.

Dünya Emekçi Kadınlar Günü Etkinliği
Kadıköy Belediyesi'nin bir başka kültür merkezi olan Barış Manço Kültür Merkezi'nde ise Dünya Emekçi Kadınlar Günü etkinliği gerçekleştirilecek. 8 Mart Cuma saat 20.00'de başlayacak etkinlikte önce 8 Mart belgeseli gösterilecek ve Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS)'nın 8 Mart geleneksel bildirisi okunacak. Geceyi şair Müslim Çelik sunacak. TYS Genel Başkanı Mustafa Köz'ün açılış konuşmasını yapacağı etkinlik Kadıköylü kadın yazarlar Nükhet Eren ve Fügen Kıvılcımer'in konuşmalarıyla devam edecek. Daha sonra Nur Saka, dünya şairlerinden 8 Mart şiirlerini seslendirecek. Etkinlik İkbal Kaynar'ın müzik dinletisiyle devam edecek.

Dünya Kadınlar Günü Semineri
Aynı gün bir de seminer düzenlenecek. 8 Mart Cuma saat 13.00'te Caddebostan Kültür Merkezi B Salonu'nda gerçekleşecek seminerde Uzm. Psikolog Feyza Bayraktar, Kadınlar kendisi için ne ister? ; Kişisel Gelişim ve NLP Uzm. Sabiha Parlardemir Özsaygınızı yükselterek lsquo;Evet' diyebilirsiniz başlıklı sunumlar yapacak.

Yaşamda Kadın Paneli
Kadıköy Belediyesi Sanat Kütüphanesi 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar günü nedeniyle Yaşamda Kadın başlığı altında bir panel düzenliyor. 9 Mart Cumartesi saat 14.00'te CKM'de yapılacak panele CHP İstanbul Milletvekili Şafak Pavey ile sanatçılar Fatma Girik ve Günseli Kato katılacak. Panelin moderatörlüğünü ise gazeteci-yazar Ayşenur Arslan üstleniyor.

Kadın Oyunları
Mimi Komedi Tiyatrosu, Dario Fo'nun Kadın Oyunları nı 8 Mart şerefine sahneye taşıyor. Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde 9 Mart Cumartesi 20.30'da sahnelenecek oyun, tek perdelik keyifli bir komedi.

Ritim Cadıları
Kadınlardan oluşan ritim grubu, müzik ve şiir eşliğinde kadın temalı gösterisini 8 Mart Cuma 20.00'de Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde sunacak.

Kadınca Kadın Fotoğraf Sergisi
Söğütlüçeşme'de geçtiğimiz aylarda açılan Fotoğrafmetre'nin kadın üyeleri 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında Kadınca Kadın konulu projelerini sunacaklar. 9 Mart Cumartesi 17.00'de başlayacak sergi açılışında projeyle ilgili konuşmalar da yapılacak.

8 Mart Kadınlar Günü Sergisi
Bostancı Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü sergisi 8 Mart Cuma saat 10.00'da Kadıköy Belediyesi Şehremaneti binasında açılıyor. Sergi üç gün boyunca gezilebilecek.

Kadına Adını Yazdıran Sergi
Kadıköy'ün annesi Ayten Hatice Eti'nin konuk sanatçı olduğu, 170 sanatçının resim, fotoğraf, heykel ve ebru sergisi 11 Mart'a kadar Şirket-i Hayriye Sanat Galerisi'nde görülebilir.

Kadına Bakış Açısı Sergisi
8Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Modern Sanatlar Müzesi Derneği'nin organize ettiği Kadına Bakış Açısı adlı sergi Caddebostan Kültür Merkezi'nde 11 MartPazartesi günü açılıyor. 25 Mart'a kadar açık olacak sergiye 25'e yakın sanatçı resim ve heykelleriyle katılıyor.

Ekmek de istiyoruz Gül dehellip; Sempozyumu
Doğuş Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ve Ataşehir Belediyesi işbirliği ile 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde bir hafta sürecek bir etkinlik gerçekleştiriyor. Bu kapsamda 8 Mart Cuma saat 10.00'da Ataşehir Belediyesi Nikâh Salonu'nda Ekmek de İstiyoruz, Gül dehellip; Sempozyumu gerçekleştirilecek. Geleneksel sanatları yaşatan yöresel kadın üreticilerin sempozyumda sanatlarını tanıtma fırsatı verilecek, mikro kredi uygulamaları açısından çözüm önerileri üretilmeye çalışılacak ve üretici kadınların eserleri değişik kurumlarda açılacak olan El Emeği, Göz Nuru Sergisi ile sempozyuma katılanlara ve topluma tanıtılacak. Sergi aynı gün saat 16.30'da Doğuş Üniversitesi H blok fuaye alanında açılacak.

TİYATRO
Karınca Kapanı
Bertolth Brecht'in Banka kurmak mı yoksa banka soymak mı suçtur? sözünden hareketle Cüneyt Uzunlar'ın yazdığı Karınca Kapanı nda Uzunlar ve Serdar Bordanacı oynuyor. Ülkesini ve evini yıkıcı bir sevdayla lsquo;idare' eden patronların patronu Güven Sarıselimoğlu'nun düşüş hikayesini anlatan oyun her pazartesi 20.00'de Pera Güzel Sanatlar Kadıköy'de.
0216 550 88 08

Bavul
Sam Bobrick'den kahkaha dolu bir Bora Severcan uyarlamasıhellip; Çok mutsuz olmanın en güvenilir yolu, çok mutlu olmayı istemektir. diyen oyun 9 Mart Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

Ölen Adamın Cep Telefonu
Amerikalı yazar Sarah Ruhl'dan ödüllü bir Off-Broadway komedisi. Kesilmeyen bir cep telefonu sesi. Bir Cafe. Bir kadın. Ölü bir adam. Sıradan bir gün, bir yabancının cep telefonu, hayatınızı bir anda ne kadar değiştirebilir? Oyun, cep telefonu ile günümüzde iletişimin ve ilişkilerin ne hale geldiğini hem gerçekçi hem de ironik ve gerçeküstü bir biçimde seyircisiyle buluşturuyor. 9 Mart Cumartesi ve 18 Mart Pazartesi 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

İstanbul ve Aşk
İstanbul'a aşık ve İstanbul'da aşık olanların müzikal hikayesihellip; Zamana ve yaşanmışlıklara tanıklık eden, polisiye lezzetler barındıran kurgusuyla seyredeni içine çekiverecek sımsıcak bir öykühellip; 9 Mart Cumartesi 20.30'da Kadıköy Belediyesi Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.

Kuçu Kuçu
Kocasından önce gelen Melis'i, Kudret Bey'in karısı Melda karşılar. Melda ve Melis, tanışıp sohbet ederek kocalarının işten gelmesini beklemeye başlarlar. Zaman ilerledikçe sohbetin rengi değişir. Belki de onları bir araya getiren şey sadece kocalarının iş ilişkisi değildirhellip; Özgü Namal ve Selin Uçer'in oynadığı Kuçu Kuçu , 10 Mart Pazar 16.00'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Bezirgân (Tartuffe)
İstanbul Halk Tiyatrosu'nun yeni oyunu, Moliere'in başyapıtı Tartuffe, sürprizlerle dolu bir uyarlamayla sahneye geliyor. Oyun 11 Mart Pazartesi 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

Arapsaçı
Tiyatro Dünyası Oyuncuları, Arapsaçıile sahnede.Ray Cooney'in yazdığı,Can Törtop'un uyarlayıp yönettiği bukarmaşa komedisindeBerke Hürcan,Sera Tokdemir, Can Törtop, Ümmühan Kıldişile birlikte sahnelerin ve televizyonların sevilen tecrübeli oyuncuları yer alıyor. Oyun 11 Mart Pazartesi 20.30'da Kadıköy Halk Eğitim Merkezi sahnesinde izlenebilir.

Basit Bir Ev Kazası
2008-2009 Muhsin Ertuğrul - Sadri Alışık ve Afife Jale Tiyatro Ödülleri Komedi
Dalında En İyi Kadın Oyuncu Ödülü'ne layık görülen Basit Bir Ev Kazası, 11 Mart Pazartesi 20.30'da CKM'de bir kez daha izleyiciyle buluşuyor.

Nafile Dünya
Duru Tiyatro'nun yeni oyunu Nafile Dünya , 12 Mart Salı 20.30'da Kozyatağı Kültür Merkezi'nde.Polislik mesleğine otuzlu yıllarda başlamış ve geçen zaman içinde Cumhuriyet rejimine ve devlet hizmet ilkesine ilk günkü gibi bağlı kaldığı için, değişen, yozlaşan toplumsal koşullara ayak uyduramayan küçük bir adamın trajikomik hikayesihellip;

Ben Bertolt Brecht
Hınzır yazarımız sanki bugünleri, bizleri düşünerek yazmış kimi şiirlerini. Baskının arttığı günlerde karar verdi bizimki/ ekmeğinden olmamak için/ ağzını sıkı tutacaktı diyor. İnsanların nasıl alınıp satıldığını gördüm/ insan pazarlarında diyor. İsyan ediyor: Bozuk adalet yeter artık. Acemi ellerde yoğrulan, iyi pişmemiş adalet yeter. Yeter dura dura bayatlayan adalet. Genco Erkal'ın büyük ilgi gören oyunu Ben Bertolt Brecht , 13 Mart Çarşamba 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Üstü Kalsın
Tiyatrogerçek tarafından sahnelenen, Cemal Süreya'nın şiirlerinden ve bazı düzyazı metinlerinden oluşan, müziğin şiirlere eşlik ettiği tek perdelik bir gösteri. Simgeler ve çağrışımlarla düzenlenmiş sahne atmosferinde Hakan Gerçek ve Tilbe Salim şairin büyüleyici şiirlerine hayat veriyor. 14 Mart Perşembe 20.30'da Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

Yeni Yasaklar
Kandemir Konduk'un yasaklar isimli oyunu yıllar önce Zeki Alasya - Metin Akpınar ile Devekuşu Kabare Tiyatrosu tarafından oynanmış ve çok büyük ilgi görmüştü. Konduk, şimdi
de Yeni Yasaklar ı yazdı. Günümüzdeki çeşit çeşit yasakların eleştirel komedisini yapan yazarın bu yepyeni oyununu Roots Sanat sahneye koydu. Oyun 15 Mart Cuma 20.30'da CKM'de izlenebilir.

Korkudan Korkmak
Moda Sanat Tiyatrosu'nun Aziz Nesin'den sahneye uyarladığı Korkudan Korkmak , 15 Mart Cuma 20.30'da Halis Kurtça Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

KONSER
Laterna
Laterna; aralarına çizilmiş yapay sınırlara inat aynı ezgilerle coşan ve aynı denizin tuzundan beslenen İzmir, İstanbul ve Pire'nin şarkılarını sergiliyor... Ege müziğinin geleneksel örneklerinden günümüz popüler formlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede çeşitli şarkılar (rebetiko, laika; xasapiko, çiftetelli, kalamatia, sirtaki, karşılama) sunan Laterna, 9 Mart Cumartesi 21.00'de GitarCafe'de.
www.gitarcafe.com

Atilla Aldemir ndash; Verda ErmanKonseri
Keman ve viyola alanında kazandığı birçok uluslararası ödülle ismini duyuran Atilla Aldemir ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası'nın solist üyesi ve Devlet Sanatçısı Verda Erman, bu konserle ilk defa Süreyya dinleyicisiyle buluşacak. Aldemir ve Erman bu konserde Brahms, Beethoven, Franck'ın keman/viyola ve piyano sonatlarını seslendirecekler. Yılın özel konseri, 11 Mart Pazartesi 20.00'de Kadıköy Belediyesi Süreyya Operası'nda.

Piyano Konçertosu ve Piyano İkilisi
Haluk Tarcan ve Orçun Orcunsel'in programının esasını M.Ravel'in Sol El için yazdığı piyano konçertosu oluşturuyor. Ravel, ilk dünya savaşında sağ kolunu kaybetmiş olan piyanist Wittgenstein için bu konçertoyu yazmış. Ayrıca Beethoven'in birinci sonatı ve Chopin'den Mazurka ve Noktürn de ikilinin programında yer alıyor. Ücretsiz konser 12 Mart Salı 20.00'de Caddebostan Kültür Merkezi'nde.

İstanbul Barok Konseri
Klavsenci Leyla Pınar yönetimindeki İstanbul Barok bu ay Barok Titanlar başlıklı konseriyle Bach, Hauml;ndel, Itricirc;, Rameau, Scarlatti,Vivaldi gibi Barok müzik piyasasının yarışçı devlerini yorumluyorhellip; Konser 13 Mart Çarşamba 20.00'de CKM'de.

Keman ve Piyano Resitali
Keman sanatçısı Pınar Tezişçi ve piyanist Jerfi Aji'nin keman ve piyano resitalinde Mozart, Elgar, Messanet, Debussy, Tura, Falla ve Franck'ın eserleri seslendirilecek. Ücretsiz konser 14 Mart Perşembe 20.00'de CKM'de.

BALE
Romeo ve Juliet
Çağdaş Bale Topluluğu, iki soylu aile arasındaki bitmek bilmeyen nefret ve düşmanlığın gölgesinde yeşeren büyük bir aşkın anlatıldığı Romeo ve Juliet'i, Cem Ertekin koreografisi Hector Berlioz'un müziği ile sahneye taşıdı. Romeo ve Juliet balesi 13 Mart Çarşamba saat 20.00'de Kozyatağı Kültür Merkezi'nde izlenebilir.

SÖYLEŞİ
Yılmaz Aysan ndash; Afişe Çıkmak
Afişe Çıkmak adlı afişlerden oluşan bir albüm-kitap hazırlayan ve aynı adlı bir de sergi açan Yılmaz Aysan, 9 Mart Cumartesisaat 15.00'te Tarihçi Kitabevi'nde Kadıköylülerle buluşacak.
0216 418 68 86

Sinan Meydan ndash; 18 Mart Çanakkale Zaferi
Tarihçi-yazar Sinan Meydan 18 Mart Çanakkale Zaferi anma etkinliği kapsamında Caddebostan Kültür Merkezi'nde bir söyleşiye katılacak. Ardından kitaplarını imzalayacak Sinan Meydan söyleşisi 16 Mart Cumartesi 15.00'te başlıyor.

SERGİ
18 Mart Kahramanı Cevat Paşa
Atatürk'ün silah arkadaşı Cevat Çobanlı Paşa'nın fotoğraf ve raporlarının yer aldığı sergi 9-20 Mart tarihleri arasında Kozyatağı Kültür Merkezi'nde görülebilir.

100. Yılında Kartpostallarla Balkan Savaşları
Osmanlının tek başına giriştiği son savaş. Bu hengâmede tutsak düşen genç bir Osmanlı subayının Sofya'daki tutsaklık günlerinde topladığı kartpostallarla oluşturduğu albüm. Bu acı savaşa Bulgar Devletinin bakış açısını yansıtan ve Türk kamuoyunca bugüne kadar hiç bilinmeyen kartpostallar kitapta bütüncül bir belgeselin kareleri olarak değerlendiriliyor, yorumlanıyor. Sergi 12 Mart ndash; 6 Nisan tarihleri arasında Caddebostan Kültür Merkezi'nde görülebilir.

Türkmen Alkan Resim Sergisi
İlk kişisel sergisini açan sanatçı, gerçekçi bir anlayıştan yola çıkarak insan düşlerine ve yaşanmışlıklarına bir kapı aralıyor. Türkmen Alkan Resim Sergisi'ni 2 - 15 Mart 2013 tarihleri arasında Düş Yolcusu Sanat Durağı'nda gezebilirsiniz.
0216 386 99 03

Doktorlara Saygı Sergisi
Ürün Sanat Galerisi'nde 9 Mart - 4 Nisan tarihleri arasında 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla Doktorlara Saygı isimli sergi izlenebilir. Ressam Reha Yalnızcık ve galeri yöneticisi Günay Pesen bu sergiyi hem şiddete maruz kalan doktorlara dikkat çekmek için hem de yoğun
çalışmalarından buldukları ilk fırsatta sanatsal uğraşlar içinde olan o güzel ellere sağlık dilemek adına düzenliyorlar. Sergide Reha Yalnızcık resimlerinin yanısıra Prof. Dr. Orhan Çizmeci, Prof. Dr. Sergülen Onan Dervişoğlu ve Prof. Dr. Semra Çalangu'nun
resimleri, Prof. Dr. Ömer Türel'in fotoğrafları, Diş Hekimi Yeşim Ildırım'ın seramikleri de görülebilir.

Portre Sergisi
Kızıltoprak Sanat Galerisi'nde 9 Mart-3 Nisan tarihleri arasında gerçekleşecek olan Demet Yersel'in Portre isimli sergisi görülebilir.

ÇOCUK
Kozzy Çocuk Kulübü
Çocuklar için Kozzy'de bu ay, kelimenin tam anlamıyla eğlence ayı hellip; Mart ayı boyunca her cumartesi - pazar gerçekleştirilecek olan karikatür, ahşap oyuncak, seramik ndash; resim, sihir ve jonglörlük atölyeleri ile küçüklerin renkli dünyası daha da şenlenecek.
Kozzy Çocuk Kulübü'nde 15.00 ndash; 18.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek etkinliklere, dileyen herkes çocuklarını ortak edebilecek.



ARŞİV