İllüstratörlerden dersler

İllüstratörler Platformu, ücretsiz olarak çizim eğitimi verecek

20 Aralık 2022 - 13:00

Ticari kar amacı gütmeyen İllüstratörler Platformu, illüstrasyon alanında çalışanlar için yönelim tercihlerini doğru yapmak ve düzenli, tatmin edici gelir kaynağı oluşturmak amacıyla gereken mesleki eğitim ihtiyacını karşılamak üzere “Illustrators Platform Academy” adlı bir akademi kurdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın “Gelecek Gençlerin” programı kapsamında ve Illustrators Platform bünyesindeki bu akademi; yurtiçi ve yurtdışından alanında profesyonel yazar, çizer, yayıncı, editör, eğitmen kadrosuyla hayata geçiriliyor.

Akademi, eğitmenlerle tasarlanan müfredatlar ve YÖK onaylı sertifika programları ile, bu alanda bulunması zor olan uzman ihtiyacını karşılamayı, katılımcıların hem finansal ve mesleki mesleki gelişimini destekliyor. 

21 UZMANDAN OLUŞAN EKİP

Illustrators Platform Academy’nin danışman ve seçici kurulu şu isimlerden oluşuyor: Prof. Dr. Selahattin Yıldız, Prof. Dr. Fuat Akdenizli, Doç. Dr. Pelin Öztürk, Doç Dr. Setenay Sezer, Dr. Ayşe Öztürk, Nurgül Şenefe, şair ve yazar Adnan Özer, telif hakları uzmanı Av. Haluk İnanıcı, çizgi roman sanatçıları Kenan Yarar ve Tayyar Özkan, Tübitak dergileri illüstratörü Pınar Büyükgüral, yazar ve emekli Bilim Çocuk Dergi alan editörü Meltem Yenal, İtalyan sanatçılar Ivan Canu, Giacomo Benelli ve Paola Rui, NY Times’ın bestseller yazar ve illüstratörü Pat Cumins, Fransa’dan yayıncı Natalie Vock Verley, İngiltere’den yayıncı Anna Wilkinson, Polonya’dan çok satan resimli çocuk kitapları illüstratörleri  Bartek Brosz ve Grażyna Rigall, ABD’li resimli çocuk kitapları sanat yönetmeni Stephanie Beard.

Programa, 11 Ocak 2023’e dek şuradan başvurmak mümkün: www.illustratorsplatform.net


 

 


ARŞİV