Öğrenciler tiyatroda

Kadıköy Belediyesi mart, nisan ve mayıs aylarında öğrencileri ücretsiz olarak tiyatroyla buluşturdu

05 Nisan 2017 - 12:16

Kadıköy Belediyesi ilçede gençlere yönelik sanatsal projelerine devam ediyor. Bu kapsamda Kadıköy Belediyesi ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği ile klasik oyunlardan oluşan 4 ayrı gösterimle ilçedeki lise öğrencileri tiyatro ile buluşturuldu. 

16 Mart Perşembe günü Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde “Selam Sana Shakespeare” oyunu, 3 Nisan 2017 Pazartesi günü de Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da “Kim Var Orada? Muhsin Bey’in Son Hamleti” oyunu gösterildi.

3 Mayıs 2017 Çarşamba 13.30’da Kozyatağı Kültür Merkezi Gönül Ülkü Gazanfer Özcan Sahnesi’nde “Musahipzade İle Temaşa”, 29 Mayıs 2017 Pazartesi günü 10.30’da Caddebostan Kültür Merkezi’nde “Moliere Efendi” oyunları sahnelenecek.

Kalan iki tiyatro gösterimi sonunda tiyatro oyuncuları ile liseli öğrenciler atölye çalışması yapacak. 

TİYATRO TAMAM YA SPOR?

CKM’ye tiyatroyu izlemeye gelen öğrenciler Kadıköy Belediyesi’nin kendilerine sağladığı bu imkândan memnun kaldıklarını belirtirken, belediyenin öğrencileri sportif etkinliklere götürmesini isteyen de tiyatrocu olmak isteyen de vardı.

Tiyatro izlemeye gelen öğrencilerden Burak “Öğretmenimiz söyledi, geldik. Daha önceden de tiyatro izlemiştim. Güzeldi. Kadıköy Belediyesi’ne teşekkür ediyorum” derken, bol bol eğlendiklerini söyleyen Yağız ve Eren de sporcu olduklarını, basket ve su topu oynadıklarını belirterek, “Bütün okullar gelmiş, Kadıköy Belediyesi getirmiş, memnunuz. Muhsin Ertuğrul’u da tanıma fırsatımız oldu. Sadece tiyatrolar haftasında olmasın her ay olsun isteriz. Belediye bizi basketbol, voleybol maçlarına da götürebilir” dedi.

Lise öğrencilerinden İlker, “Kadıköy Belediyesi’nden bu projeyi devam ettirmesini istiyoruz” derken komik, eğlenceli oyunların daha çok olmasını isteyen öğrenciler de vardı. Barış da “Çok güzel bir etkinlikti. Tiyatroya gidiyorum. Kadıköy Belediyesi gençler için gereken her şeyi yapıyor. Her şey güzel” dedi.


ARŞİV