Galeri açtı, üniversiteye girdi

Kadıköy’de sanat galerisi açan Güzin Anbar, “Bildiğim işi yapmalıyım” dedi ve yıllarca hayalini kurduğu üniversitenin sanat yönetimi bölümünde öğrenime başladı

13 Ocak 2017 - 12:19

Kadıköy Kızıltoprak’ta 2015 yılında açılan Fular’t Sanat Galerisi’nin sahibi olan Güzin Anbar, yıllarca hayalini kurduğu üniversitenin de yolunu tuttu. Liseden mezun olduktan sonra evlendi, çocukları oldu. Onların en iyi şekilde yetişmesi için çabaladı. Başardı da… Çocuklar büyüyüp kendi yaşamlarına akınca, işinden de emekli olan Anbar hem galerisini açtı, hem de içinde ukde kalan üniversiteyi kazanıp sanat yönetimi okumaya başladı. Başarılı bir vize döneminin ardından şu günlerde final sınavlarına hazırlanıyor Güzin Anbar. Üniversite yaşamıyla birlikte eskiden uzak kaldığı teknoloji ve bilgisayar imkânlarını çocuklarının da yardımıyla kullanmaya başladığını anlatan Anbar, üniversitede olmaktan çok keyif aldığını söylüyor.

“İŞİMİ ÖĞRENEREK YAPIYORUM”

Anbar; “Kendi işimle ilgili bir alanda okumalıyım dedim. Sanat yönetimi bölümü okuyorum. Çünkü sanat galerisini açtığım zaman karşılaştığım en büyük sıkıntı, bilmediğiniz bir işi yaptığınız zaman işinizle ilgili akıl verenlerin çok olmasıydı.  Bu da beni çok rahatsız ediyor. Bir işi yapıyorsanız bilerek yapmalısınız bence. Sanat yönetimi okumaya karar verdim böylece. Şimdi birinci sınıf öğrencisiyim. İşimi bilerek yapıyorum ve bu anlamda rahatım. Okulda öğrendiklerimle çok daha bilgi sahibi olmaya başladım.” diyor.  Hemen hemen çocukları yaşındaki sınıf arkadaşlarıyla kendini sınıf annesi gibi hissettiğini belirten Güzin Anbar, en önemli amacının bir anne ve sanatın içinde bir kişi olarak genç sanatçılara destek olmak olduğunu vurguladı.

EV SICAKLIĞINDA…

Kızıltoprak’ta ev sıcaklığında bir sanat galerisi hazırlamış Güzin Anbar. Her sabah galeriyi açıyor, çay ve simit eşliğinde sanatçı dostları, okul arkadaşlarıyla sohbetler eksik olmuyor. Günün önemli bölümünü baştan aşağı kendi tasarladığı sanat galerisinde geçirdiğini söyleyen Anbar,  “Sınavım, işim olduğunda galerimin anahtarını komşularıma bıraktığım oluyor. Burada hakikaten eski İstanbul’u da yaşıyoruz. Komşuluk, dostluk, arkadaşlık var” diyor. Güzin Anbar, galerisinde resim ve mine sanatlarıyla da ilgileniyor, eserler üretiyor.

Etiketler; sanatgalerisi

ARŞİV