Deniz, rüzgar ve şarkılar

08 Ağustos 2017 - 14:54

Sıcakların iyice bastırmasıyla şehir içindeki kapalı mekanlarda vakit geçirme süresi de giderek azalıyor, Kadıköylüler kendilerini park ve sahillere atıyor. Bu durum müzikseverler için de geçerli. Kadıköy’deki açıkhavalı mekanlar da hem kapılarını hem sahnelerini müziğe açıyor.

Örneğin çarşı içindeki Hush’ta bu haftasonu parti var. Kadıköy Mag & Hush Hostel Moda işbirliğiyle Haziran ayında başlanan  ve büyük beğeni toplayan etkinlik serisi ağustos ayında  devam ediyor. Etkinlik serisinin beşincisi 13 Ağustos pazar günü Hush Rooftop'ta olacak. Terasın püfü püfür esen ortamında saat 18.00’de başlayarak geceyarısına dek sürecek olan etkinlikte, kabinde  elektronik uzmanı Uğur Şen; melodik/tribal tarzıyla bilinen Orçun Ercan ve  tech house kolektörü Alper Ünlenen olacak. Ücretsiz olan bu ekinliğe katılım için tek şart erken gitmek!

Meyve, müzik, deniz 

‘’Antik uygarlıklarda toplumların yaratılmasından beri faydalı ve erişilebilir olan meyveleri’’ merkezine koyan oluşum Sundaze, Kadıköy’de partiler düzenliyor.  Ücretsiz olan bu etkinliklerin 6.’sı, 13 Ağustos Pazar günü Moda Deniz Kulübü’ndeki çimlerin serinliğinde yapılacak. Giriş için tek şart meyve! Sundaze ekibi, ‘’Giriş için getireceğiniz meyveleri, mekanın mutfağında hazır hale getirerek, etkinlik alanında herkesin birlikte tüketimi için sunuyoruz. Böylece etkinlik süresince herkesin getirdiği çeşitli meyvelerden herkes tüketiyor. Meyvelerin bir diğer yeri de; en az yarısını Çorbada Tuzun Olsun Derneği ekibinin öncülüğünde, etkinlikten sonra evsiz arkadaşlarımıza ulaştırıyoruz’’ diyor.

Boğaz’da konserler

4. yılında Denizde Caz, İstanbul Boğazı’nın konforlu gemisi “The Primetime Cruise” ev sahipliğinde, ülkemizin değerli caz müzisyenlerine sahnesinde yer vermeye devam ediyor. ‘’İstanbul Boğazı Caz Dinliyor’’ temalı konserler, Ağustos ve Eylül ayları boyunca gerçekleşecek. Etkinlikte, 19.00’de Kuruçeşme’deki geminin kapısı açılıyor, 21:00’de limandan ayrılış oluyor ve 21.30’da da konserler başlıyor.  Konser serisinde 11 Ağustos’ta Ayşe Gencer Trio & İmer Demirer, 26 Ağustos’ta Sibel Köse Quartet, 8 Eylül’de Elif Çağlar Quartet ve 23 Eylül’de MÖE (MadenÖktemErsönmez) sahne alacak.

Bir başka tekne etkinliği de ‘’Müzik Boğaz’dan Gelir’’. ilki 2015 yaz sonunda gerçekleştirilen ve ülkemizin en sevilen müzisyenlerini İstanbul Boğazı'nda buluşturan bir konserler dizisi olan bu etkinlik,  Taksim’in gözde konser mekânlarından olan 60 m2 öncülüğünde düzenleniyor. Konserler Boğaz’ın en büyük gezi teknelerinde gerçekleştiriliyor. Tekneler Haydarpaşa ve Kuruçeşme’den kalkıyor.  Temmuz’da başlayan konserler serisi 25 Ağustos’a dek sürecek. 11 Ağustos’ta Luxus&Satas, 16 Ağustos’ta Tuna Kiremitçi, 19 Ağustos’ta Mabel Matiz, 23 Ağustos’ta Ychorus& 4 Vokal ve 25 Ağustos’ta Suzan Kardeş&Kolektif İstanbul sahne alacak. 


ARŞİV