Çocukların tiyatro keyfi

Kadıköy Belediyesi tarafından üçüncü kez düzenlenen Mahallemde Çocuk Tiyatrosu, büyük bir coşku ile devam ediyor. Kadıköy'ün mahallelerine konuk olan tiyatro gösterimleri, 3 Eylül tarihine kadar sürecek.

19 Ağustos 2023 - 15:32

Kadıköy Belediyesi, çocukların sanatla kucaklaşması için bünyesindeki kültür merkezlerinde, Kadıköy'ün parklarında ve mahallelerinde etkinlikler yapmayı sürdürüyor. Bu etkinliklerden “Mahallemde Çocuk Tiyatrosu” da 17 Ağustos ile 3 Eylül tarihleri arasında Kadıköy'ün mahallelerini tiyatro sahnesine dönüştürüyor.

Çocuklar, mahalle aralarına kurulan gezici sahnelerde birbirinden keyifli oyunlar izliyor. Etkinlik bu yıl Bostancı Mahallesi, Kozyatağı Mahallesi ve Fikirtepe Mahallesi'nde düzenleniyor. Ücretsiz olan oyunlar, saat 20.00'de başlıyor.

Etkinlik kapsamında 18 Ağustos Cuma günü Fikirtepe Şehit Jandarma Er Çağlar Mengü Parkı'nda Deniz Sanat Akademisi'nin “Küçük Prens ve Arkadaşları” oyunu vardı. Çocuklar, Umay Aydoğmuş, Erkin Doğan, Ömer Faruk Zeybek'in sahnelediği oyunu büyük bir keyifle izledi.

DEĞERLİ BİR ETKİNLİK”

Deniz Sanat Akademisi'nden Deniz Öncel, “Kadıköy Belediyesi'nin bu etkinliği çok değerli. Çünkü ulaşamadığımız çocuklara bu etkinlikler sayesinde ulaşıyoruz. Sezon için de kültür merkezlerinde oynuyoruz. Açık havada oynama şansımız da pek olmuyor. Bu bizim için farklı bir deneyim. O yüzden heyecanlı ve mutluyuz.” dedi.

ETKİNLİKLERE İHTİYACIMIZ VAR”

Maltepe'de oturan oğlu Ege Uras ile oyunu izlemeye gelen Duygu Demircioğlu da şunları söyledi: “Kadıköy Belediyesi'nin bu etkinliğini duyunca çok mutlu olduk. Açık havada olması çok iyi. Tiyatroyu seviyoruz. Umarım diğer belediyelere de örnek olur. Her ilçede her mahallede olur. Zaman yarattıkça Kalamış'taki etkinliklere de gitmeye çalışıyoruz. Hem yetişkinler hem de çocuklar için etkinlikler olsun. Çok ihtiyacımız var. ”

Mahallemde Çocuk Tiyatrosu'nun programı:

FİKİRTEPE

19 Ağustos Cumartesi 20.00

Kaplumbağa ve Tavşan

İstanbul Çocuk Sanat Tiyatrosu / +4

Oyuncular: Cihan Bektaş, Özgül Çalışkan, Gülşah Kağan, Eylül Ezgi Seymen

Adres: Şehit Çağlar Mengü Parkı Fikirtepe

Konusu: Ormanda herkesi geçebileceğini iddia eden tavşan, düzenlenen yarışmada şaşkınlığa uğrar. Çünkü yarışmalar sadece hız yarışması değil aynı zamanda yetenek yarışmasıdır da. Kaplumbağa, tavşan ve arkadaşlarının macerası komik bir dille anlatılmaktadır.

20 Ağustos Pazar 20.00

Çizmeli Kedi

Tiyatro Alkış / +3

Oyuncular: Okay Şenol, Burcu Şenol, Cansu Özkan, Kerem Keskin, Yağız Aydoğdu, Bülent Aksu, Evren Alganatay

Adres: Şehit Çağlar Mengü Parkı Fikirtepe

Konusu: O kadar akıllı bir kedi düşünün ki ormanda tüm sorunları çözsün. Ama nasıl? Kitapları ile… Bazen de aklı ile çözmesi gereken olaylar var… Kralın isteği doğrultusunda yok edilen ormanı kurtarabilmek için tüm bilgi birikimini kullanarak bir arayışa girer. Bakalım güvenini kazandığı ormandaki arkadaşlarının yardımı ile sonuca ulaşabilecekler mi?

KOZYATAĞI

24 Ağustos Perşembe 20.00

Bir Yüzgeç Hikayesi

Tiyatro Fil / +3

Oyuncular: Mustafa Poyraz, Halitcan Ünal, Ela Bayramoğlu, Enfal Uzel, Mustafa Elikoğlu

Adres: Kriton Curi Parkı

Konusu: Daha önce denize düşen bir plastik parçasının deniz canlılarına nasıl bir zarar verebileceğini düşündünüz mü? Üstelik bu bazen bir çöp olabilir bazen de işe yarar bir insan eşyası. Bakalım doğayı ve canlıları anladığımızda neleri değiştirebiliyoruz.

25 Ağustos Cuma 20.00

Petmen Pet Şişeler Prensi

Sarıyer Sanat Tiyatrosu / +3

Oyuncular: Mustafa K Bayrak, İrem Dilaver, Tuna Öztunca, Bülent Bayrak, Gülistan Gelenbe

Adres: Kriton Curi Parkı

Konusu: Pet şişeler prensi Petmen, dünya üzerinde kalan tek ağaç olan hayat ağacını yok ederek Dünya Ana’yı yok etmek istemektedir. Küçük kahramanlarımız Sibel ve Ahmet, Petmen ve yardımcısı Camgöz ile baş edebilmek ve Dünya Ana’yı kurtarabilmek için eğlenceli bir maceraya atılırlar.

26 Ağustos Cumartesi 20.00

Heidi

Masal Gerçek Tiyatrosu / +5

Oyuncular: Yağmur Nisan Özçetin, Zidan Akgül, Kaan Güven, Dilan Ekinci

Adres: Kriton Curi Parkı

Konusu: Heidi dedesi Alp dede ile dağlarda mutlu bir hayat yaşamaktadır. En yakın arkadaşı Peter ile güzel günler geçirmektedir. Günlerden birgün Clara’dan bir mektup gelir. Mektupta, Heidi’nin Clara’nın yanına arkadaş olarak gelmesini ve Clara’nın iyileşmesi için Heidi’ye ihtiyacı olduğu yazmaktadır. Heidi ise hiç vakit kaybetmeksizin Clara’nın yanına gider. Dönüşte de Clara’yı yanına alıp dedesinin yanına döner. Peter ile birlikte Clara’nın iyileşmesine yardımcı olurlar.

27 Ağustos Pazar 20.00

Yalnız Aslan Liyuva

Tiyatro Lir/ +4

Oyuncular: Ahmet Sarsılmaz, Nurhayat Yıldırım, Sanem Gençalp, Sezgi Gülpınar

Adres: Kriton Curi Parkı

Konusu: Yasak avlanma yüzünden ailesinden ayrı kalan minik aslan Liyuva, yıllarca tek başına hayatta kalmayı başarır. Fakat bir gün ovaya gelen belgeselciler sayesinde hayatı hiç ummadığı bir şekilde değişecektir.

BOSTANCI

31 Ağustos Perşembe 20.00

Beceriksiz Kral’ın Öyküsü

Primat Atölye / +5

Oyuncular: Alper Baytekin

Adres: Bostancı Tarihi Tren İstasyonu arkası

Konusu: Uzak mı uzak bir ülkenin beceriksiz mi beceriksiz kralı… Merdivenden bile inemeyen, her şeyi kırıp döken bir kral.. Bütün bu talihsiz olaylar, şans eseri saraya gelen bir büyücü ile değişir ve neler neler olur… Çözüm çok uzakta değilmiş meğer…

1 Eylül Cuma ‘20.00

Deniz Kızı Ariel

F Prodüksiyon / +3

Oyuncular: Ceren Parlar, Elanur Tüfenkci, Abdulkadir Bayram, Hakan Keslin

Adres: Bostancı Tarihi Tren İstasyonu arkası

Konusu: Denizaltı krallığını yakından görmeye hazır mısınız? F Prodüksiyon seyircileri, Deniz kızı Ariel ile buluşuyor. Ariel insanların hayatını çok merak eder ve babasından habersiz gizlice denizin yüzeyine çıkar. Bir kaza sonucu yakışıklı prensle tanışır. Aşkının ve hayallerinin peşinden giden Ariel bu sefer de Ursula’nın hain planıyla karşı karşıya kalır.

2 Eylül Cumartesi 20.00

Kırmızı Başlıklı Kız Kim?

De Yapım İstanbul Çağdaş Sahne / +4

Oyuncular: Cumhur Şensözlü, Turgut Uğur Apaydin, Özlem Şeyda-Hanife Çiftçi, Ünal Şener, Ahmet Yıldız

Adres: Bostancı Tarihi Tren İstasyonu arkası

Konusu: Kırmızı başlıklı kız kimdir? Kurt babaanneyi neden yemek istesin ki? İzleyici ile yeniden yazılan ve oynanan, interaktif komedi oyun.

3 Eylül Pazar 20.00

Korkuluk ve Leyleğin Hikâyesi

Fikir Sanat Tiyatrosu / +4

Oyuncular: Semiha Özgür Demirci, Volkan Demirci, Hacer Özer

Adres: Bostancı Tarihi Tren İstasyonu arkası

Konusu: Sahibi tarafından terk edildiğini düşünen bir korkuluk ve göç sürüsüne dahil olamayan bir leyleğin, korkuluk ile beraber mücadele dolu yolculuğu. Bu yolculuk sırasında birbirlerine verdikleri destek ve sonrasında edinilen dostluk. İyilik dolu bir serüvenin geçtiği kuklalı bir çocuk oyunu.

 

 


ARŞİV