Çocuk Kalbi sinemada

Dünya klasiklerinden biri olan Çocuk Kalbi sinemaya uyarlandı. İlker Aksum, Alihan Türkdemir ve Eser Eyüboğlu’nun başrollerini paylaştığı filmin yönetmenliğini Sinan Biçici yaptı

29 Nisan 2024 - 14:16

Dünya çocuk klasiklerinin başında gelen, Edmondo De Amicis’in oğlunun günlüklerinden ilham alarak yazdığı, 22 farklı dile çevrilen ve dünyanın en çok okunan kitaplarından biri olan “Çocuk Kalbi” sinemaya uyarlandı.  Kadıköylü yönetmen Sinan Biçici’nin senaryosunu yazıp yönettiği film 3 Mayıs’ta tüm Türkiye’de vizyona girecek. Filmin başrollerinde İlker Aksum, Alihan Türkdemir ve Eser Eyüboğlu’nun  yanı sıra sinema ve dizi dünyasından tanıdığımız birçok çocuk yıldız ve konuk oyuncular da rol alıyor.

Sadece çocukların değil her yaştan sinemaseverin izleyebileceği film, bir kasaba okulunda arkadaşlık, dayanışma, aile sevgisi ve iyilerle kötülerin mücadelesini zaman zaman eğlenceli zaman zaman duygusal bir dille anlatmaya çalışıyor.

“UMUDUMU ÇOCUKLARA ÇEVİRDİM”

Filmin galası geçtiğimiz Pazar Torun Center’da gerçekleşti.  Galaya film ekibiyle birlikte çok sayıda davetli de katıldı. Duygusal sahneleriyle seyircileri etkileyen film, büyük beğeni topladı. Filme dair konuşan yönetmen Sinan Biçici şunları söyledi: “Neşesini, samimiyetini, umudunu giderek kaybeden bir ülkede tek umut çocuklar. Ben de umudumu çocuklara çevirdim, onlara anlatmak istedim, bu gördüğünüz bizim istediğimiz hayat değil. Dostluk da var hayatta, dayanışma da, saygı da, değer de...”

FİLMİN KONUSU

Ailesiyle mutlu bir hayat süren Emre, babasının işleri kötü gittiği için taşınmak zorundadır. Emre'nin arkadaşları Emre için bir araya gelip babasının lokantasını Türkiye'nin en ünlü lokantası hâline getireceklerdir. Fakat bu maceranın zorlu mücadelelerinden birini de okulun kötü çetesine karşı verirler.

 

 


ARŞİV