Boğaziçi filmlerinin 10. buluşması

​Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından, 21-28 Ekim tarihleri arasında sinemaseverlerle buluşturulacak olan 10. Boğaziçi Film Festivali’nde, yerli yabancı, kısa film ve belgesel alanlarında çok sayıda film gösterilecek

17 Ekim 2022 - 18:43

Boğaziçi Kültür Sanat Vakfı tarafından bu yıl 10’uncusu düzenlenecek olan Boğaziçi Film Festivali, 21-28 Ekim tarihleri arasında seyircilerle bir araya gelecek. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı Sinema Genel Müdürlüğü’nün desteği, TRT’nin Kurumsal İş Ortaklığı, Anadolu Ajansı’nın Global İletişim Ortaklığı ile gerçekleşecek festivalde, Türkiye ve dünya sinemasından seçkin örneklerin gösterimleri, ustalık sınıfları ve söyleşiler olacacak.

Festivalin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda “Altın Yunus” için 10 film yarışacak. Bu filmler şöyle:

  • Ümit Köreken’in sinema oyuncusu olmak isteyen Umut’un yirmi yıldır görmediği MS hastası annesinin gelişiyle kırk iki saatte değişen hayatını anlatan ve dünya prömiyerini 44. Moskova Film Festivali’nde yapan “Bir Umut” 

  • Cüneyt Karakuş’un görme yetisini küçük yaşta yitiren Eflatun’un baba yadigarı bir saat dükkanında tanımadığı ama sesine aşık olduğu bir adamı bekleyişini konu alan “Eflatun” 

  • Atalay Taşdiken’in atlarla birlikte büyüyen Beste’nin, çiftliğin kapatılma kararına karşı dururken en sevdiği atın satılmasını ve aynı dönemde ailesinin de dağılmasıyla giderek zorlaşan hayatını konu edinen “Hara”

  • Ümran Safter’in yaz tatilini geçirmek için gittiği köyde ilk regli deneyimini yaşayan 13 yaşındaki bir kızın, kendindeki değişime uyum sürecinin yanı sıra toplumun hissettirdiği kötü duygulardan kurtulma çabasını anlatan “Kabahat”

  • Selcen Ergun’un kışın bitmek bilmediği bir kasabaya atanan genç bir hemşirenin güç ilişkileri, yüzleşmeler ve sırlar arasında kalmasını konu alan, dünya prömiyerini 47. Toronto Film Festivali’nde yapan “Kar ve Ayı”

  • Özcan Alper’in gezgin bir müzisyen olan İshak’ın yedi yıl sonra döndüğü kasabada geçmişle yüzleşmesini ve yaşadığı suçlulukla mücadelesini anlatan “Karanlık Gece”

  • Cem Demirer’in adada yaşayan iki balıkçı kuzenin yüzleşemedikleri karakterlerini, saklanan bir sırrı ve kuzenlerden birinin giderek paranoyak bir hal almasını konu alan ve 46. Atlanta Film Festivali’nde dünya prömiyerini yapan “Mendirek”

  • Olgun Özdemir’in İngiltere’den Türkiye’ye dönen bir kadın ve kendisiyle yüzleşmekten kaçan bir adamın yarım kalan bir kitabı tamamlamak için çabalarını ele alan ve dünya prömiyerini 44. Moskova Film Festivali’nde yapan “Tatlı Süt Köpüğü” 

  • Sezgin Cengiz ve Şiyar Gedik’in asık suratlılığıyla tanınan Mustafa ve babasının kesilen bacağı ile yaşadığı absürt olayları konu alan “Tebessüm”

  • Hakan Kerim Karademir’in müzayede için İstanbul’dan New York’a giden bir çiftin de bulunduğu uçağın kuşkulu bir ölümle kaderleri değişen yolcularını anlatan, Türkiye’de çekilmiş ve tamamı uçakta geçen ilk film olan “Uçuş 811” 

BİLET 30 TL

Film gösterimleri Atlas 1948 Sineması, Atatürk Kültür Merkezi (AKM), Yeşilçam Sineması ve Kadıköy Sineması’nda gerçekleşecek. Biletleri 30 TL (belgesel ve kısa film gösterimleri 20 TL) olmak üzere mobilet.com üzerinden satışta. Ayrıca Atlas 1948 ve Kadıköy sinemaları gişelerinden de alınabilecek.

www.bogazicifilmfestivali.com


 


ARŞİV