Blues’un yerli hikayesi ‘Blue’ belgeselinde

 90’ların efsanevi rock grubu Blue Blues Band ile Türk müzik dünyasının iki dâhi müzisyeni Yavuz Çetin ile Kerim Çaplı’nın hikâyeleri, “Blue” belgeselinde ölümsüzleşti.

19 Nisan 2017 - 12:06

 Danışmanlığını ünlü yazar Yekta Kopan’ın yaptığı belgeselde, Yavuz Çetin ile Kerim Çaplı’nın hayatları, müzikal performansları ve trajik sonları, tanıklıklar ve orijinal kayıtlar ile yer alıyor. 1991 yılında Yavuz Çetin ve Batu Mutlugil tarafından kurulan Blue Blues Band, 10 yıl boyunca birçok yerde sahne alan grup, hiçbir kayıt yayınlamamasına ve büyük çoğunlukla ‘cover’ parçalar çalmasına rağmen, üstün yetenekleri ve sahne performanslarıyla efsane statüsüne ulaştı. Filmde Blue Blues Band’in diğer üyeleri Batu Mutlugil ve Sunay Özgür, o günleri, grubun serüvenini ve Yavuz ile Kerim’i anlatıyorlar. Teoman, Erkan Oğur, Nejat İşler, Göksel, Taner Öngür, Aylin Aslım, Batuhan Mutlugil, Tanju Eksek, Melis Danışmend ve Gür Akad gibi birçok ünlü ve önemli müzisyen ise onlarla anılarını ve hislerini “Blue” için paylaştılar.

Film müziği oğlundan

Sertan Ünver’in yönettiği, Mutlugil ve Özgür’ün yanı sıra, Yavuz Çetin’le Kerim Çaplı’nın arkadaşları, aile fertleri ve önemli müzisyenlerin de yer aldığı filmin yapımcılığını Suzan Güverteüstleniyor. Filmin tema müziğini ise Blue Blues Band’ın yaşayan üyeleri Batu Mutlugil ve Sunay Özgür ile Yavuz Çetin’in müzisyen oğlu Yavuzcan Çetin besteledi.

Dünya prömiyerini 36. İstanbul Film Festivali’nin Ulusal Belgesel Yarışması’nda yapan filmi, aralarında Caddebostan Budak ve Rexx’in de olduğu pek çok sinemada izlemek mümkün.


ARŞİV