Bizim Tiyatro'dan 30. yıl şerefine HAMXLET

Bizim Tiyatro, kuruluşunun 30. yılında, Shakespeare’in Hamlet adlı yapıtından yararlanarak Hamxlet adlı oyunu sahneliyor. Oyun ilk kez seyirciyle 10 Aralık Cuma günü...

01 Aralık 2010 - 14:09

Bizim Tiyatro, kuruluşunun 30. yılında, Shakespeare’in Hamlet adlı yapıtından yararlanarak Hamxlet adlı oyunu sahneliyor. Oyun ilk kez seyirciyle 10 Aralık Cuma günü Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde buluşacak.
Usta tiyatrocu Zafer Diper’in 30 yıllık “Bizim Tiyatro”su, muhalif bir bakış açısıyla sahneye koyduğu oyunlara bir yenisini daha ekliyor: Hamxlet. Bizim Tiyatro’nun kuruluşunun ilk oyunu olan çağdaş Hamlet, 30 yıl sonra bu kez çok değişik bir yaklaşımla sunuluyor. Benzer konunun, günümüzde uluslararası Hamxlet adlı bir şirkete taşınarak işlendiği yorumlandığı oyunun yönetmeni ise Zafer Diper. Daha çok tek kişilik oyunlarıyla bilinen Bizim Tiyatro, bu sefer 17 kişilik bir kadroyla ve çok farklı bir sahne tasarımıyla çıkacak karşımıza. Oyunda Memetcan Diper (Hamlet), Ece Erişti (Ophelia), Savaş Özdural (Başkan Claudius), Elif İskender (Gertrude), Zafer Diper (Polonius), Sezgin Cengiz (Horatio), Beril Senvarol (Elizabeth), Ali İhsan Bozdemir (Rosencrantz), Özgür Sağlık (Guildenstern), Cengiz Güleryüz (Laertes), Nazan Diper (Osric), Berna Küçükoğlu (Sekreter) ve Turgay Atalay (Görevli) rol alıyor.
Hamxlet’in prömiyeri 10 Aralık Cuma günü saat 20.30’da Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılacak. Oyun 11 Aralık Cumartesi saat 20.30’da ve 12 Aralık Pazar günü saat 15.30’da da izlenebilecek.
www.bizimtiyatro.net


ARŞİV