Bir Darbe Kuşağı: 84 Mezunu Bucalılar Sergisi

Buca Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü mezunları sergi açıyor

01 Mart 2019 - 12:19

Türkiye’nin sanat eğitimine ve sanat ortamına katkı sağlamak amacıyla beşinci sırada kurulan Buca Eğitim Enstitüsü Resim-İş Bölümü, 1980 darbesinin ardından YÖK’le birlikte kurulan Dokuz Eylül Üniversitesi bünyesine aktarıldı ve Buca Eğitim Fakültesi adını aldı.

Darbe sonrası koşullarda okuyan 1984 mezunu Bucalılar, yurdun dört bir yanına dağılarak sanat eğitimciliği görevlerine sıkı sıkıya sarıldı ve özveriyle görevlerini yerine getirdi. 90’lı yıllardan itibaren sayıları hızla artan yeni kurumlarla sanat eğitimi yaygınlaştı, ancak bu durumu dengeleyebilecek sanat eğitimi talebi bilinçli bir şekilde azaltıldı. 84 mezunu Bucalılar aktif çalışma yaşamları boyunca sanat eğitimi sistemine yüklenen nitelik sorunlarıyla baş etmek zorunda kaldı.

Tüm bu süreç esnasında mümkün olduğu kadar sanatsal üretimden ödün vermeyen bu kuşak, bireysel çabalarıyla sürdürdükleri sanatsal üretimleriyle, sanatsal ve yaşamsal deneyimlerini paylaşmak üzere yıllar sonra ilk kez Galeri Mod’da biraraya geliyor.

“Bir Darbe Kuşağı: 84 Mezunu Bucalılar Sergisi”, 2-21 Mart tarihleri arasında Galeri Mod’da görülebilir. Açılışı 2 Mart Cumartesi 18.00’de yapılacak sergiye tüm sanatseverler davetli.

Adres: Caferağa Mahallesi Cemal Süreya Sokak 39 Kadıköy


ARŞİV