Bîdar'ın yeni çalışması piyasada

Bîdar'dan "İçi Kafamın" adlı dört parçalık çıkış albümünün üçüncü teklisi Smokin 19 Mayıs’ya yayınlandı. Albümün son çalışması 'Lacivert Çarşaflar' ise Haziran ayı içerisinde yayınlanacak

26 Mayıs 2023 - 12:08

Bir süredir bestelerini dinleyiciyle buluşturan ve en son 2022 Haziran ayında yayınladığı ‘Yersiz Korkuların’ adlı parçasıyla birçok çalma listesinde yer almış olan Bîdar, Türkiye'de bir ilke imza atarak 4 hikayenin art arda yayınlanacağı 4 klipten oluşan "İçi Kafamın" albümünde gerçekliğin, fantezilerin, ütopyaların iç içe geçtiği evrenlerde aşkı, sevgiyi, ayrılığı ve sisteme başkaldırıyı bütünün parçaları olarak dile getiriyor.

Üretimlerinde çeşitliliğe önem veren ve bu kez Hip-Hop/ RnB türünde bir şarkıyla dinleyenlerini selamlayan Bîdar, farklı tarzlara olan yenilikçi yaklaşımını ‘Zaman Zaman’ ile kanıtlıyor. ASMR vokallerini de barındıran parçanın prodüktörlüğünü Özgün Tuncer yapıyor. Şarkının bestesi ise Bîdar, Özgün Tuncer ve Can Arsoy’a ait.

“YENİ ŞEYLER DENEMEYİ SEVİYORUM”

Çocukluğundan beri müziğe aşık olduğunu dile getiren Bîdar, “Müziğin içinde ve bu yönde iyi bir eğitim almış, 5-6 yıldır da bestelerini kitlesiyle buluşturan, sahnede olan, farklı tarzıyla yenilikler üreten ve kendini geliştiren bir sanatçıyım. Bestelerimi ilk olarak 2017 senesinde İstanbul Caz Festivali’nde seslendirdim. Caz festivallerinde çokça sahne almış olmama rağmen klasik bir caz müzisyeni değilim. Müziğimin içinde poptan, r&b’den, hip-hop’tan ve füzyon müziklerden esintiler var. Farklı sesleri özenli bir düzenlemeyle bir araya getirmeyi ve bunu görsel dünyasıyla birlikte sunmayı, her seferinde yeni şeyler denemeyi çok seviyorum. Yani daha niş ve konsept bir tarzım var” diyor.

İÇİMİZDEKİ İSYANIN YANSIMASI

Bîdar, 19 Mayıs’ta yayınlanan çalışması hakkında da şunları söylüyor: “Albümün 3. şarkısı olan Smokin’de artık ‘’İçi Kafamın’’ yolculuğunun kişisel kısmından çıktık ve hepimizi ilgilendiren geniş bir perspektife oturduk. Smokin, içimizdeki tüm isyanları, düzenin adaletsizliğini, toprak anaya yapılan ihaneti, insanın insana yaptığı şiddeti sorguluyor ve tüm bunlara tepkisini gösteriyor. Klipte ise Bîdar’ın kendini toparlayarak geri dönüşünü ve içindeki fırtınayı gösteren karakterin asi tarafını ve adalet arayışını görüyoruz. Klipte sansüre ve şiddete göndermeler var."

Bîdar, gelecek dönemdeki çalışmaları ve projeleri hakkında, “Smokin’den sonra albümün 4. ve son şarkısı yine klibiyle beraber gelecek. Böylece ‘’İçi Kafamın’’ görsel albümüm tamamlanmış olacak ve izleyiciler albümün baştan sona akan film versiyonuna da erişebiliyor olacak. Minik bir yaz molasından sonra sonbaharda çok sevdiğim bir prodüktör olan Zeynep Oktar’ın altyapısını yaptığı bir parçam yayımlanacak. Bundan sonra ara vermeden şarkılarımı dinleyiciyle buluşturmaya devam edeceğim” diyor.


ARŞİV