Anılarınızdaki İstanbul'a seyahat

Caddebostan Kültür Merkezi’nde 2-12 Mayıs tarihleri arasında “Anılardaki İstanbul Sergisi” sanatseverlerle buluştu.

16 Mayıs 2013 - 14:11
Büşra Tanrıtanır
 
12 yıldır resim eğitmenliği yapan Dilek Hoşcanlar’ın Feneryolu Halk Eğitim Merkezi’nde 1,5 sene süreyle verdiği resim kursuna katlıan 40-75 yaş arası evhanımları, eski İstanbul’u çizdikleri resimlerini, sanatseverlerin beğenisine sundular. Konsept gereği resimlerin çoğunda sepya rengin kullanıldığını ifade eden Dilek Hoşcanlar, sergiyi izleyenlerin eski İstanbul’un havasını yaşamaları için pamuk şeker de ikram etti. Hoşcanlar, eski İstanbul’un evlerini ve sokaklarının resmedildiği eserlerin ve gramafon, eski radyo, eski telefon, ütü ve Hürriyet gazetesinin geçmiş sayıları gibi materyallerin de kullanıldığı serginin, gezenleri geçmişe götürdüğünü vurguladı.
Serginin açılışına; Kadıköy İlçe Eğitim Müdürü Ferşat Ayar, Kadıköy Belediyesi Başkan Yardımcısı Hulusi Özocak, Kadıköy Kız Teknik Meslek Lisesi Müdürü Seda Büyükol, Feneryolu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Akgün, Kadıköy Halk Eğitim Merkezi Müdür Yardımcısı Fatma Besci ile Mustafa Mergen de katıldı.
Sergide resimleri yer alan isimler de şunlar: Ayşe Konur, Ayten Ünal, Belgin Alpay, Canan Bosut, Figen Kaya, Filiz Güzel, Hatice Erzincan, Havva Bahadır, Leman Özel, Meliha Takıloğlu, Meral Ekşi, Müveddet Saatçioğlu, Nesrin Yalçın, Nevin Aktaş, Nevin Düzgünses, Nihal Özyapar, Nuran Madi, Oya İçbilen, Rabia Şişik, Sevgi İlker, Sevgi Özbilgiç, Saime Gül Nacar, Selva Erel, Zehra Salcı, Ziynet Kafkaslıgil ve Zuhal Öncel.
 

ARŞİV