Ağaçları hiç böyle görmediniz

Örgü hobisi sokağa taştı, kadınlar Acıbadem Caddesi üzerindeki bir ağacı rengârenk örgülerle süsledi

17 Şubat 2017 - 08:46

Acıbadem'de son günlerde rengarenk ağaçlar dikkat çekiyor. Rengarenk örgü motifleriyle süslenen ağaçlar görenleri gülümsetiyor. 14 Şubat günü Acıbadem'deki bir ağacı rengarenk motifleriyle süsleyen kadınlarla konuştuk.

HOBİ TERAPİ

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi Geleneksel Türk Sanatları Bölümü öğretim görevlisi Derya Tecimer, rengarenk iplerle ağaçlar üzerinde yaptıkları örgü çalışmasını anlattı. Üniversitede, “Çevrede Lif Sanatı” adı altında bir dersin olduğunu söyleyen Derya Tecimer, “Bundan önce yapılmış bu tür çalışmalar vardı. Özellikle bu projede dedik ki Acıbadem için bir sevgi ağacı yapalım. Olabildiğince de bunu tanıtmaya çalıştık. İlk önce iki Acıbademli olarak çevremize duyurmaya çalıştık. Dedik ki bize kalp motifleri örün. Herkes yüreğini koydu, ben öyle söylüyorum. Bugün 14 Şubat ama sadece sevgililer günü değil amaç, sevgi dağıtalım. Buradan geçen insanlarımız mutlu olsun istedik. Biz o motifleri topladık ve üç günde montajını yaptık. Ağaç rengarenk yünlerle doldu” dedi.

Bunu kendi aralarında sevilen, ilgi gören bir hobi haline getiren kadınlar, evlerindeki bazı eşyaları, bahçelerindeki objeleri de örgü iplikleriyle süslüyorlar. Hikmet Ekşi Yıldız tekstil mühendisi. Bu hobiyi 2013 yılında bir festivalde gördüğünü ve 2015 yılında yapmaya başladığını belirten Yıldız, bahçesini güzelleştirmek için küçük küçük çalışmalarla bu hobiye başladığını anlattı. “Örmek çok keyifli ve sonra tutku haline geldi bu. Terapi gibi. Yazlıkta da yaptım aynı çalışmaları. İnsanlar beğenmeye başladıkça keyifle devam ettim” diyerek, Selamiçeşme Özgürlük Parkı’nda da bir ağacı süslediğini belirtti. Hikmet Ekşi, “Anneyim, iki çocuğum var ve çalışıyorum. Boş zaman buluyor, örüyorum” dedi.

“TORUNLARIMIN İSMİ VAR”

Emekli bankacı Selma Kaynak da 30 yıl ara verdiği örgüye, ağaç süsleme çalışmasıyla tekrar başladığını ifade ederek, “Örgü-terapi insanı gerçekten rahatlatan, her ortamda yapabileceğiniz bir hobi. Tavsiye ediyorum. Kalpleri örerken çok büyük keyif aldım. İnşallah devamı gelir bu projelerin” diye konuştu.

Acıbademli olduğunu belirterek, ağaç süsleme çalışmasını duyunca katılmak istediğini anlatan Ganime Ermaya, “Bu ağacı hiç böyle görmemiştim. Hocalarımız çok güzel bir şey düşünmüşler. Örerek, motiflerimizle severek yardımcı olduk. Kırmızı kalp içinde torunlarımızın ismi Mert, Aysu yeni doğacak torunum Nil’in ismi var. Birçok motif işledim” şeklinde konuştu.

EĞİTİMCİDEN TAM NOT

Yoldan geçen 88 yaşındaki emekli öğretmen Mehmet Ali Seferoğlu da yıllardır önünden geçtiği ağacı böyle görünce çok beğendiğini ifade ederek, “Tebrik ederim yapanları. Çok büyük bir beceri. Çok ilginç bir uğraş. Buradan gelip geçiyorum hayret ediyorum.” diye duygularını ifade etti.


ARŞİV