“80’ler Türkiye Sinemasında Kadın” konuşulacak

Sinematek / Sinema Evi’nin üç aylık seçkisinde bulunan 80’ler Türkiye Sinemasında Kadın gösterimleri bir panelle tamamlanıyor

06 Mart 2023 - 10:28

Ocak-Şubat-Mart 2023 programındaki 80’ler Türkiye Sinemasında Kadın seçkisi kapsamında Kırık Bir Aşk HikâyesiBir Yudum Sevgi, Aaahh Belinda!.., TeyzemAsiye Nasıl Kurtulur, Fahriye Abla ve Benim Sinemalarım’ı seyirciyle buluşturan Kadıköy Belediyesi Sinematek/Sinema Evi, seçkisini bir panel etkinliğiyle tamamlayacak. 80’lerde kadın hareketinin ivme kazanmasıyla birlikte sinemamızdaki kadın temsillerinde görülen özgürleşmenin ele alınacağı panel 11 Mart Cumartesi saat 16.00’da Onat Kutlar Sinema Salonu’nda başlayacak.

Moderatörlüğünü Ayşegül Oğuz’un üstleneceği panelin konuşmacıları Asuman Suner, Esin Paça Cengiz ve Ayşe Düzkan olacak. Düzkan genel olarak ’80 öncesi sinemaya ve bu filmlerin üretildiği bağlama değinirken Asuman Suner ağırlıkla Bir Yudum Sevgi’nin bağlamı ve yapım sürecine eğilecek. Sinemamızda kadın temsilini Aaahh Belinda!.., Asiye Nasıl Kurtulur ve Adı Vasfiye üzerinden ele alacak olan Esin Paça Cengiz ise Yeşilçam'ın çözülmeye başladığı bu dönemde sinema ve televizyon sektörünün içinde bulunduğu sosyal, ekonomik ve sanatsal değişim ve kadın filmlerinin de içinde bulunduğu yeni hayatta kalma stratejilerine değinecek. Panel herkese açık ve ücretsiz.


ARŞİV