30.kez 'caz'layacaklar

7-19 Temmuz arasında yapılacak olan 30. İstanbul Caz Festivali’nde 40’a yakın konserde, usta isimlerden yeni keşiflere 200’ü aşkın yerli ve yabancı sanatçı sahne alacak

08 Temmuz 2023 - 02:15

Temmuz ayını müzikle buluşturan İstanbul Caz Festivali, 7 Temmuz’da başladı. İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından Garanti BBVA’nın sponsorluğunda düzenlenen festival, 19 Temmuz’a dek 13 gün boyunca popüler ve yeni isimlerle dolu bir programla 30. yaşını kutlayacak.

8, 9 ve 12 Temmuz’da Parkorman’da gerçekleştirilecek konserler, festival izleyicilerini yeni nesil virtüözlerden, trip-pop, funk, caz ve rock’ın usta isimlerine, keyifli bir yolculuğa çıkaracak. 3 güne yayılacak konserlerde, Amerikan folk topluluklarından The Lumineers, İngiliz topluluk Morcheeba, karanlık ve etkileyici vokaliyle Kovacs, büyülü sahnesiyle Alfa Mist, Türkiye’nin gözde gruplarından Adamlar, Mabel Matiz’le işbirliği yaptığı “Antidepresan” şarkısıyla dikkat çeken söz yazarı ve besteci Mert Demir gibi pek çok isim sahne alacak. Vurmalı çalgılar ustası Okay Temiz ile sıradışı söz yazarı ve besteci Riff Cohen’i ilk kez bir araya getirecek festivalin özel projelerinden “The Ritual” da ilk kez Parkorman konserlerinde izleyicilerle buluşacak. “Festival içinde festival” havası estirecek Parkorman konserleri için tek bir kombine bilet alınarak, üç ayrı günde 10 konser izlenebilecek.

BOĞAZ SEMTLERİNDE CAZ ESİNTİSİ

Festival, İstanbul Boğazı’na karşı caz dinlemek isteyen müzikseverleri, ilk kez festivale ev sahipliği yapacak Robert Kolej’in içinde yer alan Konak Teras’ın yanı sıra The Marmara Esma Sultan Yalısı ve Sultan Park-Swissôtel The Bosphorus’a bekliyor. Afro-pop’un çığır açan sesi Fatoumata Diawara, cazdan blues ve folka uzanan güçlü vokaliyle Lizz Wright ve “çağdaş cazın en güzel seslerinden” Güney Kore’nin yıldız ismi Youn Sun Nah Quartet festivalin konuklarından.

CAZ VAPURU KALKIYOR!

Festival 30. yılının son konserinde, şehrin müziğini ve farklı kuşaklarıyla “İstanbul cazı”nı kutlayacak. 19 Temmuz Çarşamba gecesi Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda, Selen Gülün’ün müzik direktörlüğünde düzenlenecek gece, İmer Demirer, festivalin bu yılki Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün de sahibi Can Kozlu, Ali Perret, Selen Gülün Blue Band ve İpek Göztepe Quintet gibi farklı kuşaklardan müzisyenleri aynı sahnede buluşturacak. Festivalin en sevilen etkinliklerinden olan Caz Vapuru da 16 Temmuz Pazar günkü yolculuğunda festival izleyicisini caz ve swing tınıları eşliğinde Anadolu Kavağı’na götürecek.

30. İstanbul Caz Festivali’ndeki tüm konserlerin biletleri passo.com.tr, Passo mobil uygulaması, Passo perakende satış noktaları ile İKSV ana gişeden satılıyor. Lale Kart üyeleri festival biletlerini %25’e varan indirimlerle alabiliyor. Festival biletleri, tüm Garanti BBVA kredi kartları ile %10 indirimli satın alınabilir. https://caz.iksv.org/

Gece Gezmesi Kadıköy’de

Festivalin gelenekselleşen etkinliklerinden +1’li Gece Gezmesi bu yıl da Kadıköy’ün sevilen dört mekânı olan Moda Sahnesi, Dorock XL, Kadıköy Sineması ve The Wall’daki konserlerle, müzik keşifleriyle dolu bir gece rotası sunuyor. 13 Temmuz’daki etkinliğin konukları Ari Barokas, Evdeki Saat, Another Bitches Brew, Barış Demirel “BD Deneyimi”, Sababa 5, Taşra Üçlemesi Caz Projesi, Dilan Baykal, The Flabbies, Düşün ile Yalnayak.

+1’li Gece Gezmesi programı şöyle:

Dorock XL

20.00 | Düşün

21.30 | Barış Demirel “BD Deneyimi”

23.15 | Evdeki Saat

Moda Sahnesi

20.30 | Dilan Balkay

22.00 | The Flabbies

23.45 | Ari Barokas

The Wall

22.00 | Yalnayak

00.00 | Sababa 5

Kadıköy Sineması

20.45 | Another Bitches Brew

22.45 | Taşra Üçlemesi Caz Projesi


ARŞİV