15. Metin Altıok Şiir Ödülleri Töreni Kadıköy’de

Şair Metin Altıok'un anısına düzenlenen şiir yarısmasının ödül töreni Caddebostan Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek. Bu yılki ödüle, 28 yıldır cezaevinde olan İlhan Sami Çomak değer görüldü

01 Nisan 2022 - 11:42

15. Metin Altıok Şiir Ödülleri Töreni, 4 Nisan Pazartesi akşamı Caddebostan Kültür Merkezi Büyük Salon’da yapılacak. Saat 20.00’de Metin Altıok için kısa film gösterimiyle başlayacak olan gece, ödül töreninin ardından Tuna Kiremitçi dinletisiyle devam edecek.

Bu yıl 15'inci kez verilecek olan Metin Altıok Şiir Ödül Yarışmasının seçici kurulunda Doğan Hızlan, Hilmi Yavuz, Eray Canberk, Ali Cengizkan, Haydar Ergülen, Şükrü Erbaş ve geçtiğimiz günlerde kaybettiğimiz şair Salih Bolat yer aldı.

Seçici Kurul, bu yılki ödülün 28 yıldır cezaevinde olan İlhan Sami Çomak'ın “Hayattayız Nihayet” kitabına verilmesini kararlaştırdı.

Metin Altıok Şiir Ödülü Seçici Kurulu, ödülün verilmesindeki gerekçeyi şu sözlerle anlattı: “İnsanın ölümcül bir yalnızlık, ‘bir hafıza kaybı’ içinde çürüdüğü; doğanın yıkıcı bir sevgisizlikte can çekiştiği, toplumun, korku ve şiddetten başka bir geleceğinin kalmadığı bir dünyada, 28 yıldır bu dünyanın içinde yaşamadığı halde, olağanüstü bir şiirle, pürüzsüz bir dil ve derinlikle, emekle, aşkla, özgürlük tutkusuyla, barış hayaliyle dünyayı ve insanı yeniden kurduğu için, 15. Metin Altıok Şiir Ödülü, İlhan Sami Çomak'ın Hayattayız Nihayet kitabına oybirliğiyle sunulmuştur. Şairimizi kutluyoruz. "


ARŞİV