1001 Gece Masalları Moda Sahnesi’nde

“Şehrazad’ın Sırları” kitabının yazarı Özcan Yüksek, Beykoz Üniversitesi işbirliğiyle “Masallar ve Felsefe Atölyesi” düzenliyor

03 Temmuz 2019 - 10:33

Dört hafta sürecek olan masal ve felsefe atölyesi, Moda Sahnesi’nde 10 Temmuz-31 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek. Atölyenin moderatörlüğünü ise yazar Gülşah Elikbank yapacak.  Masallar ve Felsefe Atölyesi’nde, 1001 Gece Masalları’ndan başlayarak, Kırmızı Başlıklı Kız, Sindirella, Kurbağa Prens gibi tanınmış masalların bilinmeyen sırları, felsefenin temel sorularıyla buluşturularak ele alınacak.  

ŞEHRAZAD NE ANLATIYOR?

“Şehrin özgür kadını” anlamına gelen Şehrazad, tüm zamanların kadını ve erkeğine neler anlatıyor?  Masal bize hangi büyük soruları soruyor? Neden yaşıyoruz, sorusuna masallar hangi yanıtları veriyor? Özgürlüğün kaynağı nedir, nereden öğreniriz, nasıl elde ederiz, nasıl koruruz? İnsan özgürlüğünü kimden söküp alır, kimin kölesidir, kime boyun eğmez? Masallar bize neden ısrarla aşkı anlatır, yalnızca hoşça vakit geçirmek için mi? Arzunun bastırılması, cinselliğin denetimi ve toplumsal erk masallarda nasıl anlatılıyor?

Tüm bu soruların yanıtlarının tartışılacağı Masallar ve Felsefe Atölyesi için başvurular şu adreslere yapılabiliyor:

geliş[email protected]

Tel: 444 25 69


ARŞİV