Yeldeğirmeni sokakları yenileniyor

Kadıköy Belediyesi, ‘Yeldeğirmeni Yenileme Projesi’ne hızla devam ediyor, yollar ve kaldırımlar ‘engelsiz ulaşım’ için yeniden düzenleniyor

29 Aralık 2010 - 15:52

Kadıköy Belediyesi, ‘Yeldeğirmeni Yenileme Projesi’ne hızla devam ediyor, yollar ve kaldırımlar ‘engelsiz ulaşım’ için yeniden düzenleniyor. Vatandaşlara da yenilenen yollara araçlarını park etmeyerek çalışmalara yardımcı olmak düşüyor.

Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz günlerde çalışmalarına başlanan “Yeldeğirmeni Yenileme Projesi” devam ediyor. Bu kapsamda son olarak Uzunhafız Sokak’ta, engelli vatandaşların daha rahat bir ulaşım sağlaması amacıyla çalışma başlatıldı. Yenilenen bu sokakta ilk önce alt yapı çalışması kapsamında yağmur suyu kanalları yapılıyor, daha sonraysa zemin kaplaması yapılacak. Uzunhafız Sokak, yol ve kaldırımların aynı hizaya getirilmesiyle de engelli vatandaşlar için daha rahat kullanılabilecek bir hale getirilecek.
Sokakta yürütülen çalışmanın en geç bir ay içinde biteceğini belirten Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü’nde görevli Kontrol Mühendisi Nazire Taşkın, “Yeni yapmakta olduğumuz sokakların tümünde alt yapı kuruluşları AYEDAŞ, İSKİ, İGDAŞ ile birlikte engelsiz erişim için çalışma yürütüyoruz. Bu uygulama sokağın bütün sorunları göz önünde bulundurularak yapılıyor ” dedi.
Özenle çalışan Kadıköy Belediyesi, Yeldeğirmeni’ndeki sokak çalışması esnasında vatandaşlardan araçlarını yola park etmemesini rica ediyor ve bu konuda duyarlı olmalarını bekliyor.
Kadıköy Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü daha önce de Yurttaş Sokak ve Celal Muhtar Sokak’ta çalışma yürütmüş bu sokakları engelsiz ulaşım için uygun hale getirmişti.

Haber: Büşra DURGUN

Fotoğraflar: Cansu Çağırtekin
 


ARŞİV