Uğur Mumcu Kadıköy'de anıldı

Uğur Mumcu, demokrasi ve basın şehitleri Caddebostan Kültür Merkezi’nde anıldı

25 Ocak 2024 - 10:30

Uğur Mumcu, Demokrasi ve Basın Şehitlerini Anma etkinliği, 24 Ocak Çarşamba günü Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkezi’nde (CKM) gerçekleşti. Büyük salonda gerçekleşen etkinliğe birçok Kadıköylü katıldı.

Etkinlik, Dr. Merdan Yanardağ’ın Tele1 ekranlarında yayınlanan 18 Dakika programından yapılan canlı bağlantı ile başladı. Kadıköylüler programı canlı olarak dev ekrandan takip etti. Programda Prof. Dr. Emre Kongar ve Kadıköy Belediyesi Başkanı Şerdil Dara Odabaşı, bombalı suikastle öldürülen gazeteci Uğur Mumcu hakkında konuştu.

“O SADECE BİR GAZETECİ DEĞİLDİ”         

Programda konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşı Uğur Mumcu ile Ankara’da aynı lisede farklı dönemlerde okuduklarını söyleyerek kendisi için Mumcu’nun çok özel bir anlamı olduğunu belirtti. Mumcu’nun sadece bir gazeteci olmadığını ifade eden Odabaşı şöyle konuştu: Uğur Mumcu ideolojik netliğiyle, derleyip biriktirdiklerini halkıyla paylaşan, laik, demokratik, Atatürkçü Türkiye’yi hayatı pahasına savunan cesur bir gazeteciydi. 12 Eylül faşizmini ve sonrasında güçlenen siyasal islamın ticari yapıları belgeleriyle teşhir eden bir isimdi. O sadece bir gazeteci değildi. O bir devrimciydi. Yiğit, cesur, mert bir insandı. Tam 31 yıl önce bugün yaşananlarla ilgili bizi uyaran bir isimdi.

“UĞUR’UN FİKİRLERİ YAŞIYOR”

Programın ardından Kongar, konuşmasına CKM’den devam etti. Kongar, Uğur Mumcu’nun cenaze töreninde giymiş olduğu ceket ve cenazede yakasında taşımış olduğu Uğur Mumcu fotoğrafı ile etkinliğe katıldı. Kongar, “Bugün buraya beni dinlemeye gelmeniz, Uğur Mumcu adına çok önemli bir şey. Çünkü bu demokrasiye inanıyorsunuz demektir. Değerli Kadıköylüler, hepinizi yürekten kutluyorum. Uğur yaşıyor, fikirleri yaşıyor. Buraya sizi Uğur’un fikirleri getirdi” ifadelerini kullandı.

Konuşmanın ardından Odabaşı, “Uğur Mumcu’nun yolundan, Mustafa Kemal Atatürk’ün yolundan yürümeye devam edeceğiz” diyerek Kongar’a çiçek takdim etti.


ARŞİV