Uğur Mumcu için Kadıköy’de yürüyüş

CHP Kadıköy örgütü, Atatürkçü Düşünce Derneği Kadıköy şubesi ve Kadıköylüler, katledilişinin 31’inci yılında, Uğur Mumcu için yürüyüş yaptı

25 Ocak 2024 - 10:29

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadıköy örgütü ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Kadıköy şubesi,  katledilişinin 31’inci yılında, Uğur Mumcu’yu her yıl düzenledikleri yürüyüş ile andı. Rıhtımdaki Atatürk heykeli önünden başlayan yürüyüşe CHP eski milletvekilleri Gürsel Tekin ile Kadir Gökmen Öğü ve birçok Kadıköylü katıldı. Yürüyüşte, hayatını kaybeden Bahriye Üçok, Gaffar Okkan, Abdi İpekçi, Metin Göktepe, Ahmet Taner Kışlalı gibi  demokrasi şehitleri de  anıldı.

Altıyol boğa heykelinde sona eren yürüyüşün ardından, CHP Kadıköy İlçe Başkanı Ali Narin, “31 yıldır olduğu gibi, bugün de Ankara’da hain bir saldırıyla aramızdan alınan Uğur Mumcu için buradayız. Biz tam 31 yıldır, bu yürüyüşü Uğur Mumcu’nun aydınlattığı yolda yürüyoruz” dedi. 

“TARİKATLAR, FAİLİN TA KENDİSİDİR”

Narin konuşmasına şöyle devam etti: “Elimizde olan meşaleler, ondan aldığımız mücadele azminin, düzene karşı duruşumuzun, gericilere karşı başkaldırımızın temsilidir. Faillerinden oluşan o duvarı yıkmaktan korkmayanlar olarak, hepimiz hala failinin bulamamanın utancını, hepimiz hala failini bulamamanın utancını, gerçek adaleti sağlayamamış olmanın ağırlığını yaşıyoruz. Ama failleri tanıyoruz, bunu burada bulunan herkes çok iyi biliyor. Uğur Mumcu'nun mücadele ettiği devlet içine sızan tarikatlar, failin ta kendisidir. Uğur Mumcu’nun yıllar önce, cumhuriyetin karşısına tehdit olarak sıraladığı her şeyi tek tek yaşadık". 

Narin, “Öldürüldüğünde yok olacağı düşünülen Uğur Mumcu’nun parçalarıyız her birimiz. Eğilmeden, bükülmeden, yılmadan bu parçalarımızı da faili bulunana dek çoğaltacağız" şeklinde konuştu. 

 

ARŞİV