Turna kuşları barış için havalanıyor

İstanbul Oyuncak Müzesi, bu yıl da kapılarını “Sadako Sasaki Anma Günü”nde barış için açıyor.

24 Temmuz 2014 - 13:39
İstanbul Oyuncak Müzesi, bu yıl da kapılarını “Sadako Sasaki Anma Günü”nde barış için açıyor.
 
Göztepe’de bulunan İstanbul Oyuncak Müzesi bu yıl da kapılarını Türk ve Japon çocuklarının katılımıyla gerçekleşen “Sadako Sasaki Anma Günü”ne açıyor. 6 Ağustos’ta gerçekleşecek olan etkinlik Japon kültürüne ev sahipliği yapacak.
Her yıl farklı etkinliklerle gerçekleşen” Sadako Sasaki’yi Anma Günü”nde bu yıl çocuklar origami sanatına barış kuşları turnaları işliyor. Japonların geleneksel kâğıt katlama sanatı olan origami ile buluşan çocuklar Sadako Sasaki adına şekillendirdikleri turna kuşlarının kanatlarına barış mesajlarını koyacaklar. Dünyada sevgi, barış ve aydınlık bir geleceğin hakim olması adına önemli bir adım atılan etkinlikte çocuklar çeşitli oyunlar sergileyecek. Müze aynı zamanda  bu etkinlikle Japon kültürünü tanıtmayı ve çocukların aynı dili konuşmasalar da oyun diliyle anlaşabileceklerini göstermeyi hedefliyor.
6 Ağustos Çarşamba günü 15.30’da başlayacak etkinliğe herkes davetli!
 
SADAKO SASAKİ KİMDİ?
Hiroşima’ya atılan atom bombası nedeniyle 12 yaşında hastalanarak yatağa düşen Sadako Sasaki, bir Japon inancına göre kâğıttan 1000 turna kuşu yaparsa dileğinin gerçek olacağına, iyileşip tekrar eskisi gibi oyuncaklarıyla oynayacağına inanmaktaydı. Ne yazık ki inandığı gibi olmadı.
Sasaki hayata gözlerini yumduğunda yatağının başucunda umudunu işlediği 646 turna kuşu durmaktaydı.
Her yıl dünyanın farklı yerlerinde Sadako Sasaki’nin tamamlayamadığı rengârenk turna kuşlarını katlayan çocuklar dünyaya barış mesajı verirler. İstanbul Oyuncak Müzesi’nde açıldığı ilk yıldan beri Sadako Sasaki’nin anısına turna kuşu etkinliği düzenleniyor.
 

ARŞİV