Terörü lanetliyoruz

10 Aralık’ta İstanbul Beşiktaş ve 17 Aralık’ta Kayseri’de düzenlenen terör saldırılarında onlarca polis, asker ve sivil hayatını kaybetti.

28 Aralık 2016 - 09:15

10 Aralık’ta İstanbul Beşiktaş ve 17 Aralık’ta Kayseri’de düzenlenen terör saldırılarında onlarca polis, asker ve sivil hayatını kaybetti. 19 Aralık akşamı Ankara’da Rusya Büyükelçisi Andrey Gennadiyeviç Karlov’a suikast düzenlendi. Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri ile birlikte Beşiktaş Şehitler Tepesi’ni ziyaret eden Başkan Aykurt Nuhoğlu, “Teröre teslim olmayacağız!” dedi  

Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri, 10 Aralık Cumartesi akşamı Beşiktaş’ta gerçekleşen bombalı saldırıda yaşamını yitirenleri anmak için 16 Aralık Cuma günü bir araya geldi. Kadıköy İskelesi’nde buluştuktan sonra vapurla Kabataş İskelesi’ne varan gönüllüler, “Şehitlerimizi Anıyoruz. Onları Unutmayacağız.” yazılı pankartla saldırının gerçekleştiği alana kadar yürüyüp, karanfil bıraktı. Anmaya Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu da katıldı.

“BU SON OLSUN”
Kadıköy Belediyesi Yönetim Kurulu üyesi ve Kadıköy Belediyesi Gönüllülerinden Ayşen Gürel anmayla ilgili, “Biz Kadıköy Belediyesi Gönüllüleri olarak 21 senedir her toplumsal olayda tepkimizi koymak için bir araya geliyoruz. Bugün de maalesef Beşiktaş’ta gerçekleşen saldırıda şehit olan vatandaşlarımızı anmak için Kadıköylüler olarak toplandık. Bu saldırının son olmasını diliyoruz. Bu saldırının son olması için elimizden gelen duyarlılığı göstereceğiz” dedi.

“TESLİM OLMAYACAĞIZ”
Saldırının gerçekleştiği alana vardıktan sonra konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, konuşmasına şehitlere rahmet ve yaralılara acil şifalar dileyerek başladı. “Terör ve şiddeti birlik ve beraberlik içerisinde olarak aşacağız.” diyen Nuhoğlu şöyle devam etti: “Gönüllülerimizle birlikte terörü lanetlemek için buradayız. Şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anmak için buradayız. Yaralılarımıza geçmiş olsun demek için buradayız. Türkiye olarak dimdik ayakta olduğumuzu göstermek için buradayız. Direneceğiz. Teröre teslim olmayacağız. Gelecekle ilgili en ufak bir endişemiz yok. Ülkemizin birlik ve beraberliğini sonuna kadar koruyacağız.”


ARŞİV