SOS, 21. kuruluş yılını kutladı

21. kuruluş yıldönümünü kutlayan SOS Çevre Gönüllüleri Platformu, geçen yıllar içinde çevre bilincini kazandırmak amacıyla aralıksız çalışıyor.

02 Aralık 2010 - 09:27

21. kuruluş yıldönümünü kutlayan SOS Çevre Gönüllüleri Platformu, geçen yıllar içinde çevre bilincini kazandırmak amacıyla aralıksız çalışıyor.

Çevrenin korunması için yaptığı aktivitelerle tanınan SOS Çevre Gönüllüleri Platformu, 21. kuruluş yıldönümünü 26 Kasım Cuma günü Kadıköy Belediyesi Barış Manço Kültür Merkezi’nde düzenlenen programla kutladı.
Program SOS Çevre Gönüllüleri Platformu Yönetim Kurulu Üyesi Yahya Doğan’ın ön konuşmasıyla başladı. Sonra SOS Çevre Gönüllülerinin tarihini ve çalışmalarını anlatan sinevizyon gösterimi sunuldu. Günün önemi ve SOS Gönüllüleri Platformunun deprem öncesi, yasal yükümlülükler projesini içeren konuşmayı ise SOS Çevre Gönüllüleri Platformu Genel Başkan Yardımcısı Yücel Erdener gerçekleştirdi. Ardından gerçekleşen “Hükümetlerin, Doğal Denge, Gönüllü Çevreci ve Yaşanabilirlik” yaklaşımları konulu forumunda ise sırayla oturum başkanı olarak SOS Çevre Gönüllüleri Platformu Başkanı Türksen Başer Kafaoğlu, Aydınlık Dergisi köşe yazarı Arslan Başer Kafaoğlu, Bilim ve Ütopya Dergisi genel yayın yönetmeni ve yazar Prof. Dr. Semih Koray ile Cumhuriyet gazetesi köşe yazarı Şükran Soner basın yorumcuları bölümünde konuşma yaptılar.
Sanatçı yorumları bölümünde ise tiyatro sanatçısı ve yapımcılar Seden Kızıltunç ile Nihat Nadir Ülgen söz aldılar. Katılımın yoğun olduğu programda “Doğaya Yaşanabilirliğe, Gönüllü Çevreciliğe Saygı” bildirgesi imzaya açıldı.
 


ARŞİV