Şeker tadında HAMARAT bir atölye

Kadıköylü kadınlar ve çocuklar, Hamarat Atölye ile hem el becerilerini geliştiriyor hem de neşeli ve hoş vakit geçirip boş zamanlarını değerlendiriyorlar.

01 Aralık 2010 - 12:07

Kadıköylü kadınlar ve çocuklar, Hamarat Atölye ile hem el becerilerini geliştiriyor hem de neşeli ve hoş vakit geçirip boş zamanlarını değerlendiriyorlar.

Sımsıcak bir ortamda, kadın kadına sohbet eşliğinde ve stresten uzak birkaç saat geçirmek ve elinizde kendi ürettiğiniz çantanızla, başınızda tacınızla günü noktalamak istiyorsanız Hamarat Atölye tam istediğiniz bir adres oluyor.
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji bölümü mezunu Enhar Koç tarafından 5 yıl önce kurulan Hamarat Atölye, 16 Ekim’de Bağdat Caddesi Çiftehavuzlar’daki yeni yerinde açıldı. Atölyenin amacı; özellikle çok sık rastlanmayacak hobilere yönelik çalışmalar oluyor ve farklılık arayan insanları burada biraraya topluyor. Hamarat Atölye showroom gibi de kullanılıyor, kişiye özel ve tamamen butik parti organizasyonları yapılıyor. Tamamen el emeği ile yapılan bu butik parti tasarımları, kişiye özel cupcakeler, su şişesi süslemeleri, hediye paketleri, tokalar ve süslü şekerler, rengârenk jelibonlar, sakız, draje ve lokumlardan oluşan cicili bicili mini barlar dikkat çekiyor.
Burada kadınlar hem el becerilerini geliştiriyorlar, hem de ortaya çıkan işleri satma imkânı bulabiliyor. Ufak yaş gruplarındaki çocukların anneleri ile gelebilecekleri, el becerilerini geliştirip, boş zamanlarını değerlendirecekleri, Anne- Çocuk Atölyeleri de bulunuyor. Hem çocuklara hem gençlere hem yaşlılara ama daha çok bayanlara hitap eden bu atölyedeki kurslar 40 ile 250 TL arasında değişiyor. Fiyatları ulaşılabilir tutmaya çalışıyoruz diyen Enhar Koç atölyeyle ilgili şunları söylüyor:
“Burada verilen kursların ücretlerini mümkün olduğunca çok tutmamaya çalışıyoruz. İnsanlar hoş vakit geçirsinler zevk alsınlar diye yapılan bir şey bu, verdikleri para çok fazla olmasın onları da yorsun istemiyoruz ki bol bol gelebilsinler. Hamarat Atölyemize sadece ev hanımları değil çalışan bayanlar da geliyorlar özellikle dikiş-nakış kurslarını 25 ile 35 yaş arası bayanlar tercih ediyorlar. Çalışan bayanlar için hafta sonları istek olduğu zaman Pazar günleri de burada atölyelerimizde çalışabiliyoruz.” Koç, parti, doğum günü, düğün, nikâh organizasyonlarının tasarımını sorduğumzdaysa şu yanıtı veriyor: “Sunum şekillerini sizin seçtiğiniz mekânda biz hazırlıyoruz. A’dan Z’ye her şeyle biz uğraşıyoruz. Çok farklı ürünler ortaya çıkıyor, her an her yerde bulabileceğiniz tarzda değil kişiye özel oluyor. Çocuk doğum günlerinde çocuklar için hediye paketler hazırlanıyor, pasta süsleri, balonlar kişinin zevkine göre yapılıyor. Düğün, nikâh organizasyonları da kişiye özel yapılıyor. Farklı olsun, kendinizi yansıtsın istiyorsanız bu tür çalışmalar yapıyoruz bunun dışında bekârlığa veda partileri yapılıyor ve kişinin istediği her şeyi yapıyoruz.”
ayrılacaksınız.


Sinem TEZER


ARŞİV