Saint Joseph'in altın kalpli gençleri

Kadıköy Saint Joseph Lisesi öğrencilerinin Türk gençliğine örnek olacak davranışı… Altın kalpli öğrenciler cep harçlıklarından biriktirdiklerini biraraya getirip, ekonomik geliri düşük ailelerin yemek ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyorlar

30 Kasım 2010 - 15:49

Kim demiş “daha çok küçükler, tecrübesizler, hayatlarının baharında ve hayatı bilemezler” diye. Onlar öyle bir sosyal dayanışma projesinde yer alıyorlar ki görenler, duyanlar onlarla iftihar ediyor. Hem de yer aldıkları projeye ilk defa katılmıyorlar. Kadıköy Belediyesi’nin öncülüğünde düzenlenen projeye daha önce dört yıl üst üste destek vermişler. Bilindiği üzere her dönem sosyal yardımlaşmaya ve dayanışmaya önem veren projelerle ilçe sınırları hatta Türkiye’nin diğer bölgelerindeki ihtiyaç sahibi ailelere, öğrencilere el uzatan bir yerel yönetim anlayışıyla çalışmalarını sürdüren Kadıköy Belediyesi, ilçede ihtiyacı olan ailelerin sıcak yemeklerini de uzun bir süreden bu yana karşılıyor. Bu çalışmaları yaparken de gizliliğe önem veriyor. Ekonomik durumu tespit edilen aileler istedikleri takdirde belediyenin sağladığı bu imkândan yararlanabiliyor. Belediyenin belirlediği ve hemen hemen tüm mahallelerde bulunan merkezlerde bu ailelere zengin mönüden oluşan sıcak yemekler dağıtılıyor. Ramazan ayı dışında da bu çalışma tüm yıl boyunca sürüyor. Öyle şaşaalı iftar çadırları, Ramazan sofraları ve objektifler yok bu çalışmada. Veren elin alan eli görmediği, kimsenin incitilmemeye çalışıldığı bir anlayış var bu çalışmada. İşte bu çalışmaya pırıl pırıl gençlerimiz de omuz verdi.
Kadıköy’ün sesi, gözü, kulağı Gazete Kadıköy dâhil, hiç kimseye duyurmadan, reklamsız, sessiz ve gizlice bu örnek davranışı gerçekleştirmiş Saint Joseph Lisesi öğrencileri. Altın kalpli öğrenciler cep harçlıklarından biriktirdiklerini biraraya getirip, ekonomik geliri düşük ailelerin yemek ve gıda ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Sosyal Yardımlaşma Kolu’ndan sorumlu öğretmen Güler Kılıç, Nilgün Türkcan ve Ayfer Akaylı öncülüğünde geçtiğimiz günlerde bu örnek çalışmaya tanık oldu objektiflerimiz. Bir grup öğrenci ve öğretmen, otobüsle geldikleri Fikirtepe Engelli Danışma ve Dayanışma Merkezi’nde, getirdikleri yemekleri birer birer ailelere dağıttılar. Pırıl pırıl yüzlerinde, konuşmalarında mağrur ifadeler, gayet bilinçli ve olgun tavırlarla kolları sıvayıp işe koyuldular. Kendileri getirdiler, kendileri dağıttılar. Türkiye’nin aydınlık geleceğinin, gelecek kuşakların insanlığa, çevreye, topluma ne kadar duyarlı olduklarının adeta sinyallerini verdiler ve umut dağıttılar. Sosyal Yardımlaşma Kolundan Sorumlu Öğretmen Güler Kılıç, 800 öğrencisiyle Saint Joseph Lisesi öğrencilerinin her birinin bu projeye katkı vererek, topluma karşı ne kadar duyarlı olduklarını gösterdiğini belirtti. Bu çalışmanın pedagojik amaçlı olduğunu ve öğrencilerin bir şeyleri yaşayarak öğrenmesine imkan verdiğini de ekledi. Çalışmanın bundan sonra da devam edeceğini ifade eden kimya öğretmeni Ayfer Akaylı ise Kadıköy’ün farklı okullarındaki ihtiyaç sahibi öğrencilere yine öğrencilerin harçlıklarıyla burslar da verildiğini belirterek gençlerimizdeki dayanışma duygusunun ne kadar üst seviyede olduğunu vurguladı.
 


ARŞİV