Sağlıklı yemek için buluştular

Caddebostan Gönüllüleri, CKM’de “Sağlıklı Yemek İçin Buluşuyoruz” başlıklı bir panel düzenledi

02 Haziran 2016 - 14:10
Caddebostan Gönüllüleri, CKM’de “Sağlıklı Yemek İçin Buluşuyoruz” başlıklı bir panel düzenledi.
Panele konuşmacı olarak Şef Yunus Emre Akkor ve Uzm.Diyetisyen Gamze Şanlı Ak katıldı.
Yunus Emre Akkor konuşmasında yemek kültürümüzün batının etkisiyle iyice yozlaştığını söyledi. Akkor, “Hayvani gıdalar, meyve, sebze ve tatlılar, hakiki organik gıdalar insan sağlığı için çok önemlidir. Türkler sabah ve akşam yemek yerlerdi. Tatlılar İslamiyet’in kabulü ile birlikte hayatımıza girmiştir.” dedi. Şef Akkor, lezzetli ve sağlıklı yemek tarifleri verdi. Konuklara “Cennet Çamuru” adlı tatlısını ikram etti.
Uzm.Diyetizyen Gamze Şanlı Ak ise hastalıklara neden olan sağlıksız beslenmeye karşı neler yapılması gerektiğini anlattı. Besinlerin türleri ve vücuda etkileri ile sağlıklı yaşamak için uyulması gereken kriterleri vurgulayan Ak, sağlıklı beslenmeyi egzersizle desteklememiz gerektiğini söyledi. Gamze Şanlı Ak “Öğün atlamayın, bol sıvı alın, yağı azaltın, lifli gıdaları arttırın, doğal beslenin, alkolden uzak durun, düzenli sağlık muayenesi yaptırın, sigara içmeyin, egzersiz yapın” diyerek konuşmasını tamamladı.


ARŞİV