Sağlık emekçileri ve hekimler hakları için yürüyecek

TTB ve İstanbul Tabip Odası , 14 Mart Tıp Bayramı dolayısıyla “Hekimlerin 14 Acil Talebi”ni açıkladı ve 16 Mart’ta Kadıköy’de yapılacak Hekim Buluşması’na çağrıda bulundu

14 Mart 2024 - 09:47

Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve tabip odaları, 4 Mart 2024 günü düzenlediği basın toplantısı “Hekimlerin 14 Acil Talebi”ni açıkladı, 16 Mart 2024 günü İstanbul’da yapılacak Büyük Hekim Yürüyüşü’ne çağrı yaptı. TTB Merkez Konseyi Başkanı Dr. Şebnem Korur Fincancı tarafından okunan basın açıklamasında “Son yıllarda hazırladığımız sağlıkta şiddet, çalışma koşullarının iyileştirilmesi, fiili hizmet süresi zammı, öğrencilerin özlük hakları düzenlemeleri, tüm ücretlerin emekliliğe yansıması, 7600 ek gösterge, emekli sandığı, SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin aylıklarında iyileştirme yapılması gibi kanun tekliflerini ısrarla Meclis’teki partilere sunduk ancak ne yazık ki Meclis’te gündeme alınmadı.” denildi. Açıklamada, hekimlerin ve sağlık emekçilerinin çalışma koşulları, maaş ve  güvenlik  konularında yaşadığı sorunlara ve 14 talebe yer verildi.

Yüzlerce sağlık emekçisi, 14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla 16 Mart Cumartesi günü saat 14.00’te bir araya gelecek. Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi’nin bahçesinde başlayacak yürüyüş, İskele Meydanı’nda son bulacak.

 

 

 

 


ARŞİV