"Sanat teslim olmaz"

Müjdat Gezen Sanat Merkezi’nin kundaklanmasından sonra merkezin öğrencileri ve öğretmenleri dayanışma gecesi düzenlendi. Gecede, Yazarlık bölümü öğrencisi Gülperi Karademir, “Bizim yolumuz sanattır” başlıklı bildiri okudu

02 Mart 2017 - 16:22

Müjdat Gezen Sanat Merkezi (MSM) geçtiğimiz hafta kundaklanmıştı. Kundaklama olayının ardından sanat merkezinin öğrencileri, öğretmenleri ve mezunları tarafından 24 Şubat Cuma günü dayanışma gecesi düzenlendi.  Gecede, sanat merkezinin öğrencileri tiyatro gösterileri ve müzik dinletileri gerçekleştirdi. Sık Sık "Sanat teslim olmaz", "Sanatı sindiremezsiniz" ve  "Müjdat Gezen yalnız değildir" sloganlarının atıldığı gecede çeşitli kurum ve kuruluşların dayanışma mesajlarını içeren pankartları da merkezin dört bir yanına asıldı.

“TESLİM ETMEYECEĞİZ”

MSM Yazarlık bölümü öğrencisi Gülperi Karademir, dayanışma gecesinde bildiri okudu. “Bizler Müjdat Gezen Sanat Merkezi öğrencileri olarak çok sevdiğimiz okula karşı yapılan bu saldırıyı hiçbir şekilde kabul etmiyoruz” diyen Karademir, “Toplumun her kesiminin maruz kaldığı bu şiddet ortamı dün olduğu gibi bugün de sanatta mevcuttur. Sanata idare eden değil, sanatla idare edilen bir ülke kurana dek pes etmeyeceğiz. Bizler karanlığa teslim olmayacağız. Onlar bilmelidirler ki; o ateşi çıkardıkları gün kaybettiler. Bizler, bu binanın her bir odasına seslerimizi, kalemlerimizi, sözlerimizi eğittik. Bunu yaparken de ötekileştirilen, sesi kısılan, yok sayılan insanlar için de güçlü olmayı öğrendik. Bu gücü, paçavra dedikleri heykellerden, müstehcen gördükleri resimlerden, bomba saydıkları kitaplardan, sakıncalı olduğuna inandıkları edebiyatımızdan aldık. Ve bu gücü sonuna kadar sanat kurumlarımızın yok edilmesine karşı kullanacağız. Susmayacağız. Son sözleri onların ateşlerine teslim etmeyeceğiz.” diye konuştu. 

“SADECE SANATTIR”

Sanatın, iyileştirici gücü olduğuna inandıklarını söyleyen Karademir, şöyle devam etti: “Acılar karşısında sanatın iyileştirici gücünün olduğuna inanmak için bir kere olsun kalem tutmuş olmak gerekir, çalan bir notaya eşlik etmiş olmak gerekir, bir tiyatro oyununun kahramanı olduğunu düşlemek gerekir. İşte bu yüzdendir ki yaz kardeşim, düşürme elinden kalemini. Söyle kardeşim dilinin döndüğü şarkıyı. Çiz hayalini aşan dünyayı. İki kalas bir heves oyna kardeşim. Dilediğin kadardır sanat, özgürlüğü düşleyebildiğin kadar. Sen olanı, sen yaptığın kadardır sanat. Bizim yolumuz sanattır. Sadece Sanattır.” 


ARŞİV